Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kuşadası/Davutlar plajında, kıyıdan spin balıkçılık mümkün mü?

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Yılda birkaç kullanım için bence gayet uygun bir takım.
Rastgelsin

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Fladen Vantage sizi fazlasıyla memnun eder. Bence ondan alın.2.40 veya 2.70 15-40 gr olsun. Halkalar paslanmıyor ben de 1.5 senedir var ve boyaları döküldüğü halde paslanma yapmadı. Shimano Catana güya paslanmaz diyolar ama oksitlendi iki kullanımdan sonra. Alın fladenı vura vura kullanın hiç bişey olmaz.

biu

Aktif Üye
Adı
bedri
Spin takım bilgi bankası konunuzu güzelce okudum.

Orada Karbon kamışların sert zemine çarptırmayın gibi uyarılarda bulunmuşsunuz. Bununla birlikte bahsettiğiniz kamışı orada da övmüşsünüz.

Fakat çarptırıp kamışa zarar verme beni biraz tedirgin etti. Ayrıca boydan ötürü taşıması biraz daha sıkıntı olacak.

Fladen Eco kamışın kaç gram olduğunda bahsedilmemiş. Eğer hafifse bununla başlangıç yapayı isterim. Tabi kullanıcı yorumları da önemli.

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Fladen için değil de daha hassas ve daha hafif kamışlar için çizilme bile sorun olabiliyor. Ve dikkat ederseniz bir spin kamış ne kadar hafif ve dayanıklıysa okadar pahalıdır. Yani dikkatli kullanmak lazım. Ama fladen fiyatıyla, kırılsa bile ki sanmıyorum kırılacağını ben yemli de bile onu kullanıyorum hem de inanılmaz hor kullanıyorum kırılsa ben kırardım herhalde, en azından içiniz yanmaz.. Başlangıç için bence en uygun kamıştır. Bir sonraki basamak ise Okuma salina veya Catana dır.

Bahsettiğiniz kamış fladenın en alt seviyesi kullanmadığım için bir yorum yapamam bir arkadaşımda 2.10 luğu vardı fena değildi ama uzun vadede ne kadar dayanıklıdır bir şey diyemem.

biu

Aktif Üye
Adı
bedri
Siparişin son aşamasına geldim sayılır. Alışverişimi avmarketinden yapmayı düşünüyorum.

1. sorum Her ürün için ayrı ayrı kargo fiyatı ödenmiyor değil mi?

2.sorum Misina değil mi bu, al çekeri iyi bir misina tamam diyordum.

Meğerse öyle olmuyormuş. Ne kadar da derin bir mevzuymuş.

Spin avında kullanabileceğim makaramın çekeri(5.5 kg çekme direnci) ile denk gam yapmayan, düğümü kolay vs.(Ne çok özellik varmış) tatlı su, tuzlu su kullanabileceğim 0.25mm ekonomik, ip olmayan ve metresi uzun bir misina düşünüyorum.
Okuma ve bir kaç ürün çok tavsiye edilmiş ama malesef av marketinde tükenmiş.

Siparişlerimden bazıları bunlar olacak. Misina seçmemede yardımcı olur musunuz?

FLADEN ECO 210 10-40G KOMPOZİT 2P KAMIŞ

Okuma Safina Pro SPa-25 makine

OKUMA RAPALA HALKASI

Av marketinden makara misina seçmek için TIKLAYINIZ

Volkan

Daimi Üye
Adı
Volkan
Ben sitedeki misinalardan Sufix Elit'i öneririrm. Sufix zaten kendini ispatlamış bir misina, ben deçok kullandım ve her zaman fazlasıyla memnun kaldım. Elit modelini hiç kullanmadım ama notlarımda yabancı sitelerde en yüksek notları alan mono misinalardan biri olduğu yazıyor.

Sitede .30'luğun çekeri 6.6 kg yazıyor, Sufix'in sitesinde ise .28'liğin çekerine 6.6 kg yazıyor. Siteye sorun varsa .28'lik alın.

http://www.avmarketi.com/asp/product/7419/0-30-SUFIX-ELITE-MISINA-100mt

labrax

Aktif Üye
Adı
c.cömert
Senelerce oralarda avlanmış birisi olarak tüm sahilden levrek alabileceğinizi düşünüyorum. Özellikle gece avları çok verimi olmakta. Güzelçamlı oteller mevki dere ağzı ve sahil atçek avcılığına çok müsait. Biraz sabır, inat ve bölgenin özelliklerini öğrenirseniz levrek avcılığı çokta zor olmayacaktır. Rastgele...

biu

Aktif Üye
Adı
bedri
Ben sitedeki misinalardan Sufix Elit'i öneririrm. Sufix zaten kendini ispatlamış bir misina, ben deçok kullandım ve her zaman fazlasıyla memnun kaldım. Elit modelini hiç kullanmadım ama notlarımda yabancı sitelerde en yüksek notları alan mono misinalardan biri olduğu yazıyor.

Sitede .30'luğun çekeri 6.6 kg yazıyor, Sufix'in sitesinde ise .28'liğin çekerine 6.6 kg yazıyor. Siteye sorun varsa .28'lik alın.

0,30 SUFIX ELITE MSNA 100mt AVmarketi.com
Makina için max 0.25mm diyor ama 0.25 i kalmamış. Hem bu makaralar 100m ben 150 m takmak istersem ne yapacağım? Ek sağlıklı oluyor mu?

Senelerce oralarda avlanmış birisi olarak tüm sahilden levrek alabileceğinizi düşünüyorum. Özellikle gece avları çok verimi olmakta. Güzelçamlı oteller mevki dere ağzı ve sahil atçek avcılığına çok müsait. Biraz sabır, inat ve bölgenin özelliklerini öğrenirseniz levrek avcılığı çokta zor olmayacaktır. Rastgele...
Güzelçamlı mevki çok berrak, taşlık ve yer yer kayalık. Ama bizim ev tam ortada. Aykuşturun orada. Bu bölge dalgalı, çoğu zaman yosunlu ve hep kum. Umarım bu deniz bana spin avcılığını öğretir.

Volkan

Daimi Üye
Adı
Volkan
Makina için max 0.25mm diyor ama 0.25 i kalmamış. Hem bu makaralar 100m ben 150 m takmak istersem ne yapacağım? Ek sağlıklı oluyor mu?
0,25 MM TRABUCCO XP-LINE ALL ROUND 300 MT

Bu misinayı kullanan var mı? Hem tatlı su hem tuzlu suymuş. İşimi görür herhalde.
Hocam makina için max 0.25 ile ne demek istediğini anlayamadım.

Misinalar çoğunlukla 10'lu makara grupları halinde birbirine bağlı satılırlar. 100 metre alacaksanız, satıcı aradan kesip verir. Sufix elit öyle mi bilmiyorum, öyle ise satıcıya söylersiniz, birbirine bağlı iki makara gönderir. Değilse bile, çok düzgün düğümler vardır, makaraya önce 50 metre sarasınız, sonra 100 metrelik misinayı bağlayıp üzerine 100 metre sararsınız. Bu dedikleriniz misina seçmek için kriter değildir.

Trabucco için bir şey diyemem, ama o hem tatlısu hem tuzlusu yazısına fazla takılmayın. İyi bir misina zaten 2 türlü de götürür.