Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kuşadası/Davutlar plajında, kıyıdan spin balıkçılık mümkün mü?

biu

Aktif Üye
Adı
bedri
Hocam makina için max 0.25 ile ne demek istediğini anlayamadım.
Alacak olduğum makine Okuma Safina Pro SPa-25 makine

Özelliklerde kafa boyutuna göre misina kapasitesi şöyle belirtilmiş.

Misina/metre
0.15/360
0.20/210
0.25/140

Makinenin max çekeri 5.5 kg

Makinenin çekeri ile uyuşan başka marka önerebilir misiniz? 0.25mm lik yok sitede.

Ya da çok takılmayayım mı bu mevzuya?

furunotr

Daimi Üye
Adı
Haluk Pirinç
Makinanın çekeri değil drag kuvvetidir o 5,5 kg.; bu da kalamayı en sona kadar sıktığınızda makinaya 5,5 kg.dan fazla yük uygulandığınında makaranın isteseniz de, istemeseniz de boşalma yapacağı anlamına gelir... Levrek için at-çek tecrübem yok ama siz yine de sonuna kadar sıkmayın kalamayı... Hedef balığın iriliğine göre 3 bilemediniz 4 kg.lık bir ayar yeterli olacaktır... Bu durumda misina çekerine pek takmayın; tercih ettiğiniz 0,25 mm.çapta kaliteli ve çekeri mümkün olan en yüksek misinayı kullanabilirsiniz...

Kalama kullanmayı öğrendiğinizde (bilmediğinizi varsayıyorum) o 5,5 kg.drag olan makina ile ve muhtemelen 4 kg. civarı çekeri olan bir 0,25 mm. çaplı misina ile 10-15 kg. civarı balık avlayabilirsiniz...

Sufix bence de iyi biri seçim gibi görünüyor; ayrıca alacağınız misinaların EFTA onayı olmasına dikkat ederseniz çap ve çeker değerlerinin sağlıklı olduğunu da garantilersiniz...

Biri Milli Park'ta avlanılabileceğinden bahsetmiş; ben de küçük bir uyarı yazayım; orada avlanmak özel izne tabii; öğrenip izini alıp avlanılabilir sanıyorum; ancak açılış ve kapanış saatleri var ve sanıyorum sizin avlanma saatinize uymayacaktır ve zaten o saatlerde oldukça ziyaretçi olduğu için koylarda avlanmaya izin verilmeyeceğini düşünüyorum...

biu

Aktif Üye
Adı
bedri
Cevabınız için teşekkürler.

Ben ekonomik ve markasının iyi olması sebebiyle 0,25 MM TRABUCCO XP-LINE ALL ROUND 300 MT seçtim. Bilmiyorum siz ne dersiniz.

4kg civarı çekeri olan bir makinenin o kadar ağır bir balığı çekebileceğini bilmiyordum.

Kamışı kullanmayı bilen birisi yukarıdaki kamış ile kaç kg balık avlayabilir.

Gerçi şuana kadar yarım kilodan büyük balık tutmuşluğum yok ama merak ediyorum.

Milli park için girişte ücret ödeyerek av izni alınabilir diye düşünmüştüm. Ama şu da bir gerçek milli parka girmek için saatlerce beklenebildiği düşünülürse o kalabalıkta hangi balık yakalanabilir muamma. Sanırım en uygun yer yine liman civarı.

biu

Aktif Üye
Adı
bedri
Biraz önce Avmarketinden seçtiğim ürünlerin siparişini tamamladım. Umarım denizde balık kalmıştır da tadını çıkartabilirim.

Kredi kart tek çekim %3 indirimli.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Rastgelsin :)