Makinanın çekeri değil drag kuvvetidir o 5,5 kg.; bu da kalamayı en sona kadar sıktığınızda makinaya 5,5 kg.dan fazla yük uygulandığınında makaranın isteseniz de, istemeseniz de boşalma yapacağı anlamına gelir... Levrek için at-çek tecrübem yok ama siz yine de sonuna kadar sıkmayın kalamayı... Hedef balığın iriliğine göre 3 bilemediniz 4 kg.lık bir ayar yeterli olacaktır... Bu durumda misina çekerine pek takmayın; tercih ettiğiniz 0,25 mm.çapta kaliteli ve çekeri mümkün olan en yüksek misinayı kullanabilirsiniz...
Kalama kullanmayı öğrendiğinizde (bilmediğinizi varsayıyorum) o 5,5 kg.drag olan makina ile ve muhtemelen 4 kg. civarı çekeri olan bir 0,25 mm. çaplı misina ile 10-15 kg. civarı balık avlayabilirsiniz...
Sufix bence de iyi biri seçim gibi görünüyor; ayrıca alacağınız misinaların EFTA onayı olmasına dikkat ederseniz çap ve çeker değerlerinin sağlıklı olduğunu da garantilersiniz...
Biri Milli Park'ta avlanılabileceğinden bahsetmiş; ben de küçük bir uyarı yazayım; orada avlanmak özel izne tabii; öğrenip izini alıp avlanılabilir sanıyorum; ancak açılış ve kapanış saatleri var ve sanıyorum sizin avlanma saatinize uymayacaktır ve zaten o saatlerde oldukça ziyaretçi olduğu için koylarda avlanmaya izin verilmeyeceğini düşünüyorum...