Mustafa merhabalar. Turna da gölde yaşar, tatlı su levreği ya da tatlı su kefali de. Hepsinin yasak zamanları ya da üreme zamanları aynı değil. Dolayısıyla bizler amatör balıkçılar olarak öncelikle sirkülere vakıf olmalıyız. Buradan gerekli tüm bilgileri edinebilirsin:
Balık Avı Amatör ve Sportif Olta Balık Avcılarının Buluşma Noktası Balık Sevdam - vBulletin . Bizi asıl ilgilendiren bölüm ise: 3/2 Numaralı Amatör (sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ 2012/66 . Diğerleri daha çok bu işi ticari yapan profesyonel balıkçılar için geçerli. Denizde nadir belli başlı cinsler haricinde zaman yasağı yok, limit yasağı var. Mersin balığı gibi nesli tükenmiş bir balığı yılın 365 günü avlamak yasak mesela. Ama tatlı sularda işler değişiyor. Bir şekilde bilinçlenip ne kadar çok kişiyi de bilinçlendirebilirsek, işte o zaman gece yastığa rahat koyarız başlarımızı ve gelecek nesillerinde güzel ortamlarda balık tutabilmelerini sağlarız umuyorum
Foruma yeni üye oldun ve sen de tıpkı benim gibi neyi okuyup hangi konuyu araştıracağını şaşırdın eminim

Bunca zaman geçti ama okunacak, incelenecek konu bitmiyor emin ol

Ne güzel insanlar ne kadar içten, karşılıksız yazıp çizmişler değil mi... Ben ve birçoğumuz burayı bir aile olarak görüyoruz. Bilgisayarı açmak gibi birşey birçoğumuz için Balıksevdam'a girmek. Bu güzel ailenin yeni bir üyesi olarak sana tekrar hoşgeldin diyorum. Keyifli forumlar dilerim...