Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

küspeli olta

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
Bir arkadaşım bu konuda bakanlığa yazı yazmıştı. Bakanlıktan gelen cevapta aynen:
"Küspeli olta, ya da küspenin avlakta bulundurulması ve kullanılması yasaktır." ibaresi vardı. Bu da demek oluyorki küspeyi yemleme için bulundurmak ta yasak.
Bu kanun ilk çıktığında çok tartışılmıştı. Küspe yasak değil, küspeli olta diye yasak altında.

Ne yazık ki kanunu yayınlayanlarda ne olduğunu pek bilmedikleri için kafalarına göre yorumluyorlar :)

ALİCO

Üye
Adı
ali suulker
selam abilerim bende küspeli olta kullandım ama hiç bir işe yapamadı zararlı mı ? yararlı mı ? konusuna gelince bende yararı yok yani ben yararlanmadım zararıda elet vardır. tahta köprü barajında genelde avlanırım (HATAY) hiç faydasını görmedım .. dip oltası 3 lü iğne ve haşlanmış mısır yada solucan en garantılısı saygılarımla

ue2003

Yeni Üye
Adı
fatih tekcan
aslında yasak olması iyi fakat.henüz günlerce erimeden kalan küspe görmedim de duymadım da.en fazla 3-5 saat suda kalınca eriyor zaten.ben de yemleme amaçlı kullanıyorum.çekiçle kırıp sapanla avlak bölgeye atıyorum.

KalamA

Daimi Üye
Adı
Can
Bildiğim kadarıyla göl balıkçılıgi 1 haziran değilmi bildiğim kadarıyla

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mustafa merhabalar. Turna da gölde yaşar, tatlı su levreği ya da tatlı su kefali de. Hepsinin yasak zamanları ya da üreme zamanları aynı değil. Dolayısıyla bizler amatör balıkçılar olarak öncelikle sirkülere vakıf olmalıyız. Buradan gerekli tüm bilgileri edinebilirsin: Balık Avı Amatör ve Sportif Olta Balık Avcılarının Buluşma Noktası Balık Sevdam - vBulletin . Bizi asıl ilgilendiren bölüm ise: 3/2 Numaralı Amatör (sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ 2012/66 . Diğerleri daha çok bu işi ticari yapan profesyonel balıkçılar için geçerli. Denizde nadir belli başlı cinsler haricinde zaman yasağı yok, limit yasağı var. Mersin balığı gibi nesli tükenmiş bir balığı yılın 365 günü avlamak yasak mesela. Ama tatlı sularda işler değişiyor. Bir şekilde bilinçlenip ne kadar çok kişiyi de bilinçlendirebilirsek, işte o zaman gece yastığa rahat koyarız başlarımızı ve gelecek nesillerinde güzel ortamlarda balık tutabilmelerini sağlarız umuyorum :)

Foruma yeni üye oldun ve sen de tıpkı benim gibi neyi okuyup hangi konuyu araştıracağını şaşırdın eminim :rolleyes: Bunca zaman geçti ama okunacak, incelenecek konu bitmiyor emin ol ;) Ne güzel insanlar ne kadar içten, karşılıksız yazıp çizmişler değil mi... Ben ve birçoğumuz burayı bir aile olarak görüyoruz. Bilgisayarı açmak gibi birşey birçoğumuz için Balıksevdam'a girmek. Bu güzel ailenin yeni bir üyesi olarak sana tekrar hoşgeldin diyorum. Keyifli forumlar dilerim...

Musti.barut

Daimi Üye
Mustafa merhabalar. Turna da gölde yaşar, tatlı su levreği ya da tatlı su kefali de. Hepsinin yasak zamanları ya da üreme zamanları aynı değil. Dolayısıyla bizler amatör balıkçılar olarak öncelikle sirkülere vakıf olmalıyız. Buradan gerekli tüm bilgileri edinebilirsin: Balık Avı Amatör ve Sportif Olta Balık Avcılarının Buluşma Noktası Balık Sevdam - vBulletin . Bizi asıl ilgilendiren bölüm ise: 3/2 Numaralı Amatör (sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ 2012/66 . Diğerleri daha çok bu işi ticari yapan profesyonel balıkçılar için geçerli. Denizde nadir belli başlı cinsler haricinde zaman yasağı yok, limit yasağı var. Mersin balığı gibi nesli tükenmiş bir balığı yılın 365 günü avlamak yasak mesela. Ama tatlı sularda işler değişiyor. Bir şekilde bilinçlenip ne kadar çok kişiyi de bilinçlendirebilirsek, işte o zaman gece yastığa rahat koyarız başlarımızı ve gelecek nesillerinde güzel ortamlarda balık tutabilmelerini sağlarız umuyorum :)

Foruma yeni üye oldun ve sen de tıpkı benim gibi neyi okuyup hangi konuyu araştıracağını şaşırdın eminim :rolleyes: Bunca zaman geçti ama okunacak, incelenecek konu bitmiyor emin ol ;) Ne güzel insanlar ne kadar içten, karşılıksız yazıp çizmişler değil mi... Ben ve birçoğumuz burayı bir aile olarak görüyoruz. Bilgisayarı açmak gibi birşey birçoğumuz için Balıksevdam'a girmek. Bu güzel ailenin yeni bir üyesi olarak sana tekrar hoşgeldin diyorum. Keyifli forumlar dilerim...
Öncelikle bu güzel yorumun için sana teşekkür ederim gerçekten bilmediğimiz şeyleri burdaa öğrenebiliyoruz bu da çok güzel bir şey herkezin işten ve simimi olması da ayrı bir renk katıyor dostluklar arkadaşlıklar kurmak güzel bişi ama en guzelide bilgi edinme

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Küspeye alternatif olarak Yaylı takımlar üretildi. Bende bazı Tatlısu (Sazan türleri) avlarımda bu Yaylı takımlardan kullandım. Yaylı takımın içine hazırladığımız hamuru sıkıştırıp atıyoruz, aynı hamurdan çakıl taşlarına sarıp sapanla bölgede yemleme yapılabiliyor. Ancak bu yaylı takımlara Yurdışında kurtarma altertanifi yapmışlardı. Yaylı takım üst bedenine 1-2 mesafede kamufle edilmiş ince uzun bir şamandra konulmuş. Ağırlığı hamur azalınca su üzerine çıkaracak şekilde ayarlanıyor. Daha doğrusu bu şamadralar boy boy ve sizin yaylı takım ve hamur ağırlığınıza göre takmanız bekleniyor. Ayrıca bu ara beden doğal yumuşak iplerden yapıldığı için zamanla suda çürüyor. Yani olaki bu şamadralı kaldırma sistemi iş görmezse ve takım yine takılırsa siz ancak misinayla şamandradan kopartıyorsunuz. Altt kalan beden bir şekilde çürüyor ve iğneler yaydan ayrılıyor. Boşta kalan iğne daha tehlikesiz bir hal alırken akıntı ile yaydan da uzaklaşıyorlar. Zaten yayın içerisindeki küspe değilde hamur olduğu için max 24 saat içinde doğal olarak eriyor. Yaylar genelde bakırdan alaşımdan yapıldığı ve keskin yüzeyi olmadığı için daha zararsız materyallerdir. Konuyu yada malzemenin linkini bulursam yönlendireceğim.

Musti.barut

Daimi Üye

MADDE 15 –
Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.

(DEĞİŞİKLİK, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG)

Alıntıdır...