Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
irfan abi midyeleri zaten avlak bölgesine gitmeden topluyoz...VE kapaklarının arasında bir nokta var o ara biraz daha geniş o aradan iğnenin ucunu sokarak biraz kaba kuvvetle iğneyi midyenin içine sokarak kamufle ediyoruz...Midyenin geri çıkarma diye bi olayı yok...hayyy MAAŞŞALLAH kuzularada bak
tebrikler kardeşim
ilk defa duyuyom bütün midyeyle olta atılıp balık tutulduğunu aslında mantıksızda değil yani iyi fikir ama o midye canlı öyle dehilmi öyle ise iğneyi bırakmıyormu benim sorum bu![]()
Valla hamdi abi bizde böyle avlanmıyoduk yanımızda 4-5 tane yengeç vardı onlarda bitince , midyeye geçtik ilk olaarak içini çıkartarak takıyoduk ama o zmanda balık çok kolaylıkla yiyordu hemde yakalanmıyodu bizde böyle deniyelim dedikEvrim harika balıklar. Avlanma şeklin çok değişik ve enteresan
Midye yi kabuğu ile kullanmak aklıma gelmezdi
Ağırlıksız takıma gelme sebebi de salınımdan dolayıdır.
Tebrikler.
yorum için saol eşref abi....Midyenin genel takılışı genel bir soru , yarın fotoraflarla anlatmaya çalışıcam...Taktığımız teknikle kopma ihtimali yok...Hatta midyeyi taktığımızda hafif midyenin ucunu dişimizle çatlatıyoz..Balık yemle oynadığında çırptırdığında ağzına rahatlıkla takılıp otursun diye...Tebrikler Evren
Çok güzel çipuralar yakalamışsınız.
Kabuklu midye oldukça ilginç bir yem. Elinizdeki kurşunu kaybedip takımın şeytan oltasına dönmesi ise sizin şansınız olmuş anlaşılan.
Bu balığın midye yendiği bilinse de ben midyenin kabuğuyla kullanıldığını hiç duymamıştım. (Bu çok kullanılan ama benim duymadığım bir yöntem olabilir tabii ki)
Peki midyenin misinayı ısırıp kopartma ihtimali yok mu?
Bir de bu yemin takılışını veya takılmış halini de bir sonraki avında fotoğraflasan..