Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

kuzenle toplam 9.850 kglik çipura avı (iasos)

cogito74

Aktif Üye
Adı
ibrahim d*km*n
inanilmaz guzel baliklar boyle bir av yapsam haftalarca kendime gelemezdim sanirim..fotolari poster yapip billboardlara asardim:))
bereketiniz bol olsun..devamini dilerim..

tommasi

Yeni Üye
Adı
EVRİM ERTİK
hayyy MAAŞŞALLAH kuzularada bak:harika::harika::harika:

tebrikler kardeşim

ilk defa duyuyom bütün midyeyle olta atılıp balık tutulduğunu aslında mantıksızda değil yani iyi fikir ama o midye canlı öyle dehilmi öyle ise iğneyi bırakmıyormu benim sorum bu;)
irfan abi midyeleri zaten avlak bölgesine gitmeden topluyoz...VE kapaklarının arasında bir nokta var o ara biraz daha geniş o aradan iğnenin ucunu sokarak biraz kaba kuvvetle iğneyi midyenin içine sokarak kamufle ediyoruz...Midyenin geri çıkarma diye bi olayı yok...
Evrim harika balıklar. Avlanma şeklin çok değişik ve enteresan :)

Midye yi kabuğu ile kullanmak aklıma gelmezdi :)

Ağırlıksız takıma gelme sebebi de salınımdan dolayıdır.

Tebrikler.
Valla hamdi abi bizde böyle avlanmıyoduk yanımızda 4-5 tane yengeç vardı onlarda bitince , midyeye geçtik ilk olaarak içini çıkartarak takıyoduk ama o zmanda balık çok kolaylıkla yiyordu hemde yakalanmıyodu bizde böyle deniyelim dedik :D

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tebrikler Evren
Çok güzel çipuralar yakalamışsınız.
Kabuklu midye oldukça ilginç bir yem. Elinizdeki kurşunu kaybedip takımın şeytan oltasına dönmesi ise sizin şansınız olmuş anlaşılan.

Bu balığın midye yendiği bilinse de ben midyenin kabuğuyla kullanıldığını hiç duymamıştım. (Bu çok kullanılan ama benim duymadığım bir yöntem olabilir tabii ki)

Peki midyenin misinayı ısırıp kopartma ihtimali yok mu?
Bir de bu yemin takılışını veya takılmış halini de bir sonraki avında fotoğraflasan..

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tebrikler Sevgili Evrim:) Özlemişiz heyecanlı ve güzel avlarını hayırlıyısıyla teskereni de almışsın tebrik ederim:) Bulunduğun yer bolluk ve bereketiyle anılıyor ama henüz gitmek kısmet olmadı İnşallah beraber avlanma şansımız da olur.. Şansın daim olsun zevkle takip ediyoruz raporlarını Rastgele:)

tommasi

Yeni Üye
Adı
EVRİM ERTİK
Tebrikler Evren
Çok güzel çipuralar yakalamışsınız.
Kabuklu midye oldukça ilginç bir yem. Elinizdeki kurşunu kaybedip takımın şeytan oltasına dönmesi ise sizin şansınız olmuş anlaşılan.

Bu balığın midye yendiği bilinse de ben midyenin kabuğuyla kullanıldığını hiç duymamıştım. (Bu çok kullanılan ama benim duymadığım bir yöntem olabilir tabii ki)

Peki midyenin misinayı ısırıp kopartma ihtimali yok mu?
Bir de bu yemin takılışını veya takılmış halini de bir sonraki avında fotoğraflasan..
yorum için saol eşref abi....Midyenin genel takılışı genel bir soru , yarın fotoraflarla anlatmaya çalışıcam...Taktığımız teknikle kopma ihtimali yok...Hatta midyeyi taktığımızda hafif midyenin ucunu dişimizle çatlatıyoz..Balık yemle oynadığında çırptırdığında ağzına rahatlıkla takılıp otursun diye...

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
Maşallah maşallah,rastlantısal olarak bulduğunuz takım modeli çok bereketli olmuş.
Tebrikler Evrim..

celiközden

Aktif Üye
Adı
Özden ÇELİK
tebrik ederim süper av olmuş devamı daim olsun

Talbot

Yeni Üye
Adı
İsmet Karakoç
Çok ilginç ve birazda tesadüfi bir av.
Tebrikler......

Volkan

Daimi Üye
Adı
Volkan
Tebrikler, çipuralar harika.

Biz de Çanakkale'de karagöz avında midyeyi kabuğuyla beraber kullanırdık. Böylece ağırlık kullanmaya gerek kalmadan, midye küçük balıklardan kurtulup, hemen dibe iniyor. Ancak biz midyenin bir kabuğunu çıkarıyorduk. Sanırım sizin kullandığınız daha farklı...

keyfmustafa

Aktif Üye
Adı
Mustafa KEYF
tebrik ederim güzel av'lar
gözümüzün pası açıldı doğrusu
avın daim olsun