Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Şeref bey teşekkür ederim, bugün sabah limandaki mezatı gezerken 45kg lik bir akya gördüm ve tutan balıkçıya usulca sokulup bilgi almaya çalıştım ama nafile birkaç bilgi verdi fakat samimi olmadığı belliydi. Yani çok daha büyüklerini bulma şansımız var ama deepfreezde yer kalmadı bilmiyorum tutarsam ne yapacağım. Şimdi anlıyorum yabancı videolardaki kocaman balıkları ne için bıraktıklarını.Tebrikler Zafer
Çalışmalarının karşılığını almaya başladın işte.
Bu seferki avın sayıca az ama boyut olarak ender bulunabilecek bir av.
Tekrar tebrikler
Sevgili Kardeşim ZaferEvelsi gün paylaşmış olduğum son avımın ardından. Dün (11-06-10) akya merası aramalarımıza devam ettik, 7 kt esen doğu zaman zaman k.doğu havada yine sırılsıklam ve bir saniye denizi bir saniye gökyüzünü görür bir şekilde önceki senelerde down riggerle palamut çekerek iri akyalar aldığımız 110 m derinlikteki meramızda avımıza başladık. Williamson benthos 200gr mavi-mor jigi dibe indirip aksiyona başladım, yaklaşık 80m den geri dibe bırakırken jigin inmediğini farkettim ve o anda ipin boşunu alıp tasmaladım. İlk anda akya olduğunu anlamıştım ama tasma anının hemen akabindeki 3-5 saniye için 5kg altı bir akya olduğunu düşünmüştüm, ancak 5. saniyeden sonra karşımdaki dirence karşı koymakta zorlanmaya başladım, güzel bir kalama ayarı ile mücadeleyi 10 dk kadar sürdürüp oltayı keyfe ortak olması için partnerime verdim. O'nun da mücadelesi 10dk kadar sürdü ve teknenin altında o muhteşem parlamayı gördük. Sonunda maçın galibi biz olduk ve 0.60 lık asso leaderımın çeker değeri olan 60lb den yaklaşık bir kilo eksik 25kg lik bu güzel akyayı aldık. Müthiş bir heyecandı, balığı güverteye aldıktan sonra sinirlerimiz boşaldı ve gülme krizine girdik. Yaklaşık yarım saat partnerimle kıkırdadık. Ardından havanında biraz yumuşamasıyla yaptığımız denemelerde başka akya alamadık ama en az onun kadar değerli 2,5 kg luk bir fangri aldık ve artık yeter diyip avımızı sonlandırdık. Teknemizde yeterli mesafeye sahip olmadığımız için akyayı kadraja sığdıramadık (yada büyüklüğü buna engel oldu)
![]()
Sevgili Kardeşim AkınSevgili Zafer ilk konuşmalarımızda söylediğim gibi KIBRIS'tan raporlar birkere gelmeye başlayınca arkası kesilmez. Koskoca Doğu Akdeniz'in ortasında tek kara parçası. Deniz büyük olunca balıkları da büyük oluyor. Senden daha çok raporlar geleceğine eminim.
Bu aralar Orkinos geçişleri başladı. Biz Marmaris'ten orkinoslara ulaşabilmek için çok açılmak zorundayız ama Kıbrıs'a genelde yakın geçiyorlar. Suyun hemen üstünden uçan sırtı kara renkli martıları takip et. Eğer bunlar sürü halinde alçaktan uçup denize konuyor ve sonra havalanıp tekrar denize konuyorlarsa bilki hemen altında orkinos vardır. Bu kuşların sırtı koyu renkli olduğundan uzak mesafelerden zor görürünürler ama sakin günlerde 2 mil mesafeden görebilirsin. Yüksekten uçan martılar işaret olmayabilir ama alçaktan uçanlar kesinlikle işarettir. Eğer olurda böyle bir kuş gurubu görürsen süratle git ve orkinosları görmeye çalış. Görünce ne yapman gerektiğini biliyorsun. Balığın dağılmasını engellemek için teknede yemlik balık bulundurmanda fayda var. Sen üstlerine gidince biraz ürküp dağılabilirler. Ama yemleyince tekrar toplanırlar. Gelecek raporlarını heyecenla bekliyorum. Trofeler için tebrikler.

Teşekkürler Vedat ağabey, bende paylaşım yapmamanızdan bu işte bir tuhaflık olduğunu anlamıştım, ancak kitap çıkaracağınızı tahmin edememiştim. İyi dilekleriniz için tekrar teşekkürler. Kitabınızı sabırsızlıkla bekleyeceğim.Sevgili Kardeşim Zafer
Seni tüm içtenliğimle tebrik ediyorum
Neredeyse son 1,5 aylık avlarımın resimlerini yollayıvereceğim.Oysa onları yakında çıkacak kitabıma saklamış ve yollamamıştım.
İşte jigging böylesine bir trofe av yöntemidir.
Başarılarının devamını diliyorum.
Sevgiyle kal
Sevgili BaşkanımSen büyük tekne al, belki yanına misafirlerin gelir![]()
Teşekkürler Enis bey.tebrikler harika balıklar
İrfan bey iyi dilekleriniz için teşekkürler, sizinde şansınız daim olsun.Tebrikler Zafer, muhteşem av olmuş daha iyilerine rastgele.![]()