Levrek Avcılığında TEXAS RIG Tekniği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hür MOL
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu arada iğne ve silikon yem arayanlara iyi haber.
Ergin Balıkçılık bu konuda da hızlı davranmış ve malzeme eksikliğini biraz olsun azaltmış.
İşte linkler

(link)

(link)

Siparişim bugün geldi iğneler çok orjinal gözüküyorlar yarın kısmetse test edeceğim.
Bu arada kutuda 6 adet var
Ergin balıkçılığın öncülüğüne de teşekkür ederim.

Amatör balıkçılığa renk katan, bildiklerini bizden esirgemeyen Hür abimizi de unutmamak gerekiyor. Sana da sonsuz teşekürler Hür abi.

Emre, kesinlikle sonuç alacağından emin olabilirsin.Evet kıyıdan ve spin kamışla denedik şimdiye kadar ancak ben bu sistemi tekneden de denemek istiyorum. Çünkü jigging avcılığında da buna yakın takımlar var kullanılan, kalamar,ahtapot gibi yavaş uygulanan sistemler. Şu anda kıyıdan yaptığımız avlarda 10 gr kurşun en iyi sonucu verdi. hem uzağa atma bakımından hem de aksiyona daha hakim oluyorsunuz. Tekne denemelerimde sanırım kurşun ağırlığını biraz daha artırmak gerekecek.
Sağlıkla kal...

Sevgili Kardeşim Hür
Texas veya Caroline Rig denen bu düzeni üyelerimize tanıtman çok yararlı bir paylaşım olmuştur.Keza Drop Shot düzeninide anlatacak olman da aynı faydayı sağlayacaktır.
Texas rig düzeninin yanısıra Picol'Eau denilen, kendinden metal gagalı jig head ve iğnesi takılı uzun silikon sahtelerde aynı işi görürler.Bunlar sahilden atcekle randıman verdiği gibi,içinde kurşun ihtiva eden (Lead Core Braid)ip misinaların ekine uygun uzunlukta normal misina(tercihan FC misina)kullanılarakta sırtıda kullanılabilmektedirler.Denenmişlerdir vede levrek almışlardır.
Sevgiyle kal

Not;Bütün bu düzenler Cevat Kardeşim vasıtası ile yakında piyasaya verileceklerdir.

Bu arada iğne ve silikon yem arayanlara iyi haber.
Ergin Balıkçılık bu konuda da hızlı davranmış ve malzeme eksikliğini biraz olsun azaltmış.
İşte linkler

(link)

(link)

Şeref Abi, bilgilendirmen için teşekkürler. Ürünler gerçekten iyi görünüyorlar; ayrıca ürünlerin Fransız menşeli olması da iyi bence (zira onlar da Akdeniz'de bizim bildiğimiz deniz levreğini avlıyorlar ve ürünleri bu türe yönelik). Yalnız fiyatlar bana biraz tuzlu gibi geldi.

Silikonla levrek avcılığı ırmak ağızlarında denizle ırmakların birleştiği yerde iş yapar....Yada tekneden veya kıyıdan top kullanılarak yapılır....Yeni öğrenenler rapalayla av yapmalıdır silikon işi rapalaya göre 10 kat zordur ve zahmetlidir tek cazip yönü silikon ucuzdur......

Resimdeki silikonların aynısından bende mevcut hatta şimdi çoğu çöpte hepsini test ettim denedim..İstesem satardım ancak balık sevdalısı biri olrak oltacı arkadaşları mağdur etmek istemedim bu yüzden çöpe attım....İsteyen deneyebilir.......

Ancak sadece bu model adana işi jig kullanılarak iş yapar bende kullandım levrekte yakaldım...Silikonda en önemli -husus kuyruk hareketidir...Kuyruk suyun içinde dans etmeli eğer etmiyorsa vay halinize....

texas4.jpg

Back