Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek Süpürgesi (Barchino)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhaba,ilk mesaj bu konuyaymış.Hakan bey ve adem bey kullanılan malzemeyi hafif ağaç yada materyelden seçerseniz iyi olur.Benim kullandığım levrek süpürgesi biraz ağır bir ağaçtan yapılma,çekerken epey zorluk çekiyorum.Epey dalgalı havalarda da çalışıyor bu sistem.Sahilde, hafif malzemeden (çam ağacı olabilir) yapılma levrek süpürgesi kullanan bir arkadaşla karşılaştım,biraz konuştuk,kullandığı levrek süpürgesi hem açığa doğru ilerleme hem de çekerken uygulanan kuvvet açısından çok iyiydi.O arkadaş tabiri caizse tek elle/parmakla çekerken ben epey zorlanıyordum.
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz, keyifli forumlar dilerim.
Balık yokluğunda hem elim oyalansın hem fantezi olsun dedim kendi payıma:) İki hafta önce Şile'ye gidip de upuzun kumsalı görünce tam yeri diye içgeçirmiştim.
Ben su kontraplağı düşünüyorum, sanırım nispeten hafif bir malzeme ve suyu da bünyesine çekmiyor.
Kullandığınız beden ve takım bilgisi aklınızdaysa paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler şimdiden...

Editliyeyim: Üyelik girişiniz epey eskiymiş:)

m.deniz

Yeni Üye
Adı
Murat
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz, keyifli forumlar dilerim.
Balık yokluğunda hem elim oyalansın hem fantezi olsun dedim kendi payıma:) İki hafta önce Şile'ye gidip de upuzun kumsalı görünce tam yeri diye içgeçirmiştim.
Ben su kontraplağı düşünüyorum, sanırım nispeten hafif bir malzeme ve suyu da bünyesine çekmiyor.
Kullandığınız beden ve takım bilgisi aklınızdaysa paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler şimdiden...

Editliyeyim: Üyelik girişiniz epey eskiymiş:)
Teşekkür ederim Adem bey.Kullanılan materyalin ne olduğunu bilmiyorum.Bir balıkçı dostumuz vermişti,ben kendim yaptırmadım.Ağır bir malzeme.Açığa doğru gidişide yavaş.sahilde konuştuğum arkadaşın kullandığı süpürge çok kısa sürede açığa doğru çıkarken benim kullandığım o kadar hızlı değil.Çekerken kullanılan misina 100'lükten aşağısı olmasın,tabiki ben kendi kullandığım malzeme için konuşuyorum,çekerken epey kuvvet uyguladığımız için 100 lük misinadan aşağısı sorun çıkarır gibi geldi.Bir de çok sakin hava da kullanmadım onun da etkisi olabilir.Köstekleri 1.5 m civarı, aralarıda 2-3 m bıraktık diye hatırlıyorum.Bir iki deneme de aksaklıkları görür,önleminizi alırsınız diye düşünüyorum.Şimdiden kolay gelsin.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yorumlarınız için cik teşekkürler arkadaşlar. Foruma hosgeldiniz. Bende çam ağacından yaptiracagim umarim uygun bir ağaçtır. Takim kurarken 5 er mt araliklarsa 2 mt kostek uzunlugu uygundur ozaman. Bende 6 köstekli yapmayı planliyorum. Ve dediğiniz gibi 100 luk misina kullanacagim.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tahmini Teslimat Zamanı

Ana bedeni sarmak ve salmak için güzel bişey ne dersiniz ? bi nevi bizimkisi de deniz uçurtması :)))

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İğne takacak yer yok.
Benzerinin balıkçılık olanı için de var ama linki kaydetmemiştim.
Adem bey köstekler tak çıkar şeklinde olmayacak mı ? ben köstekleri köpükten bir plakaya sarmayı düşündüm. bu veya bunun yerıne kullanacağımız alette ana beden ve 3 lü fırdöndüler olacak

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu takıma ilave olarak resmini verdiğim sistemi uyguluyordum sezonda.Takimın kurşun takacağın kısma ben bunu takıyordum bunada hem hırsız hemde kurşun takıyordum.Hırsızlada hatrı sayılı balık aldım denebilir.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aliexpress den almıştım bu fırdöndüleri.

Elektrik malzesi stoper

Adem Bey geçen konuştuğumuz kablo ucu toparlayıcısı ile yapılan takımlar başka konu altında bahsedilmiş belki görmüşsünüzdür. bu sistem ile düğüm atmadan ana beden T köstek yapabiliriz gibime geliyor

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Adem bey köstekler tak çıkar şeklinde olmayacak mı ? ben köstekleri köpükten bir plakaya sarmayı düşündüm. bu veya bunun yerıne kullanacağımız alette ana beden ve 3 lü fırdöndüler olacak
Ahşap, tutamaklı, kılıç gibi kuma saplanabilen olandan yapacağım. Köstekleri hiç çıkarmadan sarıp iğneyi ahşaba saplayacağım. Tak çıkar da olur, makaraya sarılır ama ben dediğim gibi yapmayı düşündüm:)

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ahşap, tutamaklı, kılıç gibi kuma saplanabilen olandan yapacağım. Köstekleri hiç çıkarmadan sarıp iğneyi ahşaba saplayacağım. Tak çıkar da olur, makaraya sarılır ama ben dediğim gibi yapmayı düşündüm:)
Merakla bekliyorum ben henuz nihai karari vermedim.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Adem Bey geçen konuştuğumuz kablo ucu toparlayıcısı ile yapılan takımlar başka konu altında bahsedilmiş belki görmüşsünüzdür. bu sistem ile düğüm atmadan ana beden T köstek yapabiliriz gibime geliyor
Evet hatta elektrikçi arkadaşıma söyledim uğradığında getirecek. Yalnız Batuhan arkadaşım kablo ucunu fırdöndüye fazla yaslamış sıkıştırmış gibi geldi. Bu haliyle fırdöndü zor dönebilir. Biraz da olsa mesafe bırakılabilir.