Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek Süpürgesi (Barchino)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ekli dosyayı görüntüle 72070

Bu fırdöndü sistemi düğüm atılmadan yapılmış sanırım Ana hattın mukavemetini düğüm ile düşürmemek için mantıklı geldi ne dersiniz ?
Gördüğüm kadarıyla misina fırdöndünün içinden geçiyor, fırdöndünün ayakları penseyle kıstırılarak sabitleniyor. Kıstırma sırasında gereğinden fazla güç uygulanırsa zarar verir mi...verebilir. Bunun yerine fırdöndünün her iki yanına stoper de konabilir ama iri balık yakalandığında ne olur bilmiyorum. Bilemedim:)

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gördüğüm kadarıyla misina fırdöndünün içinden geçiyor, fırdöndünün ayakları penseyle kıstırılarak sabitleniyor. Kıstırma sırasında gereğinden fazla güç uygulanırsa zarar verir mi...verebilir. Bunun yerine fırdöndünün her iki yanına stoper de konabilir ama iri balık yakalandığında ne olur bilmiyorum. Bilemedim:)
bence orda tekli fırdöndü koymus yanlarına boncuk boncukların dışına ise kablo uçlarını toparlayan aşağıda resmini koyduğum şeyden takıp penseyle sıkmış bunu pense veya karga burnun keskin olmayan yeri ile sıkarsak ana bedene hazar vermeyiz gibime geliyor

bu arada düğümsüz kullanılabileden T fırdöndü gibi bişeyler var mı acaba ? stopper konusunu bende düşündüm ama balık yakalanınca takımı çekerken stoper tutmaz fırdonduyu bence

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Az evvel Marangozuma siperişi verdim. Balık avı için kullanıcam deyince garipsedi biraz ama umarım iyi anlatabilmişimdir. Ustama güveniyorum iyi sanatkardır iyi bişey çıkacak inşallah. küçük parçaya takılacak havluluk gibi şeyi nasıl bulucam bakalım ? az evvel hırdavatçıya gittim kafama göre bulamadım bi fikri olan varsa söylerse sevinirim. Birde büyük plakaya takılacak ağırlık için uzun şerit şeklinde metal plaka düşünüyorum 300-400 gram ağırlığında şimdi onları bulmam lazım. çok heycanladım umarım biranönce bitirir ve yüzdürürüm....

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Az evvel Marangozuma siperişi verdim. Balık avı için kullanıcam deyince garipsedi biraz ama umarım iyi anlatabilmişimdir. Ustama güveniyorum iyi sanatkardır iyi bişey çıkacak inşallah. küçük parçaya takılacak havluluk gibi şeyi nasıl bulucam bakalım ? az evvel hırdavatçıya gittim kafama göre bulamadım bi fikri olan varsa söylerse sevinirim. Birde büyük plakaya takılacak ağırlık için uzun şerit şeklinde metal plaka düşünüyorum 300-400 gram ağırlığında şimdi onları bulmam lazım. çok heycanladım umarım biranönce bitirir ve yüzdürürüm....
Onu dolap yada kapi malzemeleri satan yerlere bak.
En kolay bulucan yerler.
Bauhaus, ikea vs yerlerde de bulabilirsin.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yapımı da uygulaması da zor geldi bana bu sistemin :) marangoz olsam severek yapardım ama zor.benim mantığıma yatan uzaktan kumandalı oyuncak bir tekne alıp onun arkasına sahte bağlayıp tur artırmak :) ya da drone ile sahteyi ileri gönderip suya bırakacak bir sistem istiyorum.

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Yapımı da uygulaması da zor geldi bana bu sistemin :) marangoz olsam severek yapardım ama zor.benim mantığıma yatan uzaktan kumandalı oyuncak bir tekne alıp onun arkasına sahte bağlayıp tur artırmak :) ya da drone ile sahteyi ileri gönderip suya bırakacak bir sistem istiyorum.
Semih dostum. Dronun onune teli sabitliyorsun. Oltanin ucunu buraya sahteye ikk attin gibi tek dugum atiyosun genis sikmadan sonra istedin mesefaye geldin zaman dronun yonunu kendine cevirip hafifce kolu kapayip misinayi cekiyosun ve sahte asaya dusuyor. Videosu vardi sana bulup linkini koyucam.

Ekleme: buldum linki

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Senin isine cinalinde olan du aparat belki yarayabilir. Tek sorun esneme olur bunda. Ama boyle bir seye benzer helozon olmayan sekli bence mantikli olur.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Semih dostum. Dronun onune teli sabitliyorsun. Oltanin ucunu buraya sahteye ikk attin gibi tek dugum atiyosun genis sikmadan sonra istedin mesefaye geldin zaman dronun yonunu kendine cevirip hafifce kolu kapayip misinayi cekiyosun ve sahte asaya dusuyor. Videosu vardi sana bulup linkini koyucam.

Ekleme: buldum linki
Daha drone almadan Başıma gelebileceğini düşünüp irkildiğim olay adamın başına gelmiş, 1000 dolarlık drone gitmiş adamın umurunda değil, ben felç olurdum herhalde:D güzel taktik ama denenebilir, teşekkürler.