Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek Süpürgesi (Barchino)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Adem bey bende şöyle düşünmüştüm, köstekler ayrı bir yerde durur suyun derinliğine ve yapısına göre, farklı tip sahteyi farklı sıralamayla yaparım diye düşündüm. bide takımı toplarken her biri 2 merte olan köstekler sıkıntı yaratırmı diye de aklıma geliyor
Ha snaplar, sahte içinse tamam anlaştık. Ben sandım ki fırdöndü+snap+köstek bedeni+snap+sahte...Tamam tamam anlaştık.

Megalodon

Daimi Üye
Adı
Yılmaz
Karabina ve fırdöndüyü bu şekilde yapicam iki fırdöndü üst üste seklinde.

Köstekleri de 8 tane yapmaya karar verdim. 5 er metre aralık birakip köstek uzunluklarini 2 şer merte yapmayı planlıyorum.

Öneri ve tavsiyeye açığım henuz sabitlemedim hiçbirşeyi.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Biliyorum çok soru sordum ama kusura bakmayın. Şu resimde ortadaki büyük kanca ve aparatlarını nereden ve hangi isimle temin ettiniz? Onu bulmak problem gibi.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Karabina aliexpreste çokça var. Ayrıca tekne vs ekipmanları satan yerlerde, bazı hırdavatçılarda bulunabilir. Hatta varsa bauhaus vb tarzı yerlerde, hiç olmadı netten sipariş edilebilir.

Megalodon

Daimi Üye
Adı
Yılmaz
Karabina aliexpreste çokça var. Ayrıca tekne vs ekipmanları satan yerlerde, bazı hırdavatçılarda bulunabilir. Hatta varsa bauhaus vb tarzı yerlerde, hiç olmadı netten sipariş edilebilir.
Sağol Adem abi buldum şimdi, 6-8-10mm boylarında var. 8mm işimizi görür sanırım.

marooned

Üye
Adı
Ulaş G
Biliyorum çok soru sordum ama kusura bakmayın. Şu resimde ortadaki büyük kanca ve aparatlarını nereden ve hangi isimle temin ettiniz? Onu bulmak problem gibi.
Nalburlarda o klipsin kilitlisi de var. Açıldığı yerin gerisinde, etrafında yuvarlak bir halka oluyor, vidalanıp klipsi kilitliyor. Daha güvenli olur.

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Benim aklımda yapmak istediğim birşey var.
RC Kumandalı tekneler ile birşey denemek istiyorum. Elimde RC Tekne yok. Ya tekne almalıyım ya da RC tekne kiti satılıyor aliexpresste. 60 tl civarı ondan alabilirim.
Tabii çekme mesafesi de var. Bu 30 metreye kadar gidiyor. 30 metreden sonra aldığı hız ile ne kadar açılmaya devam eder, rüzgarın yönüne bağlı. Aslında alındı mı 150 200 metre giden birşey almadıkça da çok anlamlı gelmiyor bana. O yüzden de böyle bir işe girişmedim.
Kafam da ki sistem şu. levrek süpürgesi gibi tekneye bağlı bir olta olacak elimde. Tekne açıldıkça makara boşalacak. Elimde bir makina + kamış düşünebiliriz. Tekneden sarkan bir silikon gurubu olacak. tekne giderken arkasından da sırtı yapacak. Tekne maksimum mesafeye ulaştı ve kontrolden çıktı diyelim. Sonra makina ile sararak yavaş yavaş kıyıya çekiyoruz. Sonra tekrar kumanda ile açıyoruz. Nasıl olur bilmiyorum ama bu sistemi bir de kıyıya paralel sırtı şeklinde yaparsak epey bir alan taramış oluruz. Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

semmelweis

Daimi Üye
Adı
cüneyt
Bu durumda hem sırtınız hem makina daki misinaniz iki ayrı sorunla karşı karşıya kalır.....pervaneye dolanma ve birbirine dolanma.....bu sorunların ben altından kalkamadım....umarım siz yaparsınız....

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Bu durumda hem sırtınız hem makina daki misinaniz iki ayrı sorunla karşı karşıya kalır.....pervaneye dolanma ve birbirine dolanma.....bu sorunların ben altından kalkamadım....umarım siz yaparsınız....
Sırtı için tekneden suyun altına yarım metre bir çubuk boru şeklinde bir sistem yapılabilir. Bu dolanmayı önleyecektir. Asıl misinanın dolanmaması için de tekne üzerinden ön tarafına uzanan denizle 45 derece yapacak şekilde 30 cm bir çubuk oturulabilir. Bu şekilde hem giderken misina dolanmaz hem de geri sararken teknenin burnu kıyıya döner ve dirençsiz sarım yapabiliriz.
Tabii denemeden nasıl olur kestirmek çok zor. Zaten tek denemede olacak işler değil bunlar.
Bir de motoru hazne içinde olan teknelerden ayarlanırsa bu dediğiniz sorunlar hiç olmaz.