zeykaanburak
Üye
Genel Kanı Gündüz veya berrak suda koyu renk, gece bulanık suda açık renk kullanılması gerektiği yönünde. Silikon için geçerli midir bilmiyorum fakat @Umut19 spin sahteleri konusunda böyle bir araştırma yapıp aslında geceleri koyu renk sahte kullanılması gerektiğine dair yazılar ve incelemeler paylaşmıştı. Savundukları şey ise karanlıkta koyu rengin daha bir silüet gibi duracağı ve avcının huylanmayacağı vb.
Lrf de şüphesiz en çok kullanılan renk pembe ''bana göre'' kalanı sıralayacak olursak beyaz, kırmızı, sarı, kahverengi diye gidiyor liste. Gece kartaldan simsiyah silikon ile bile balık aldım meraktan denemiştim. Asıl araştırma konusu ise bence aynı merada, aynı boy ve atara sahip kamış, makine, ip kombinasyonu ile tek aksiyon kullanılarak av yapılması. Bence silikonların a'dan z'ye hepsi balık alıyor. Biri diğerinden fazla mı onu keşfetmek lazım.
tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Ben spinde lüfer zamanıo genelde morkafa beyaz,limon ve palyaço renkli seabass 125f 21,5gr sahteyi tercih ediyorum ve bu güne kadar özellikle gece limon ve morkafa beyaz da çok güzel işler çıkarttı sahteler.
gündüz de gece de limon çok güzel işler çıkarttı. tabi bide sardine rengi var. sardalya gibi gözüken o da fena iş yaptı zamanında. Tabi bu tecrübelerim 3-4 yıl önceki tecrübelerim. şu an durum nedir ne değildir bilemiyorum.