Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF avı bilgi paylaşımı.

Adı
Birkan Ataseven
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
İstavrite kesip yarısını takıyorum. Eğer mırmır eşkina vb peşindeysem o gün tam boy takıp hırsızla kullanıyorum. İkisi de çalışıyor.
Bir bilgi daha öğrendim. ben normalde isome marukyu yu hiç kesmedim. tam boy takıp hırsız takıyorum çünki kestiğimde aksiyonun bozulacağını düşünüyordum. nasıl olsa istavrit arkadan saldırıyor,direk hırsıza yakalanıyor diye o şekilde kullanıyordum.Bu akşam bende yarı dan kesip deneyeceğim.

ha bide kesinlikle alın demiyorum,sadece tecrübemi paylaşıyorum. uygun fiyatlı kokulu bi silikon var. Fubelo wormiezz..Ben bunu ucuz diye aldım.Sarı rengini tavsiye etti malzemecim. 1 gün önce istavritin içinden geçtimfakat ertesi gün sarı sı çalışmadı beyazı çok iyi çalıştı. bence yedek olarak çantaya konulmalı. Yatırım tavsiyesi değildir bnu arada :)

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Önceden bizim grupta saklardı. Özellikle levrek meralarını.. Levrek,lüfer,palamut meraları sır gibi saklanırdı. Hatta bir gün palamut zamanı bizim merayı biri ifşa etmişti ve adamlar düzce,bolu,sakarya dan kalkıp gelmiş,merada atış yapacak yer bulamamıştık ve kavga çıkmıştı. Mera bilgisi paylaşılmamasını anlayabilirim fakat çokta takılmamak gerektiğini geçmiş yıllarda öğrenmiş oldum. Nasip kimin kısmeti ise onun oltasına balık biner..

sahte silikon olayında ise tabiki marka reklamı vs yapılsın demek istemedim fakat herkesin bir favori sahtesi,silikonu vs vardır mutlaka her avda takıp keyifle balık tuttuğu güvendiği bir silikon veya sahte. ben bu tecrübelerin birleştirilip yeni başlayanların paralarının boşa iş yapmayan malzemelere gitmemesi ve keyifle av yapıp vakit geçirmeleri için tecrübelerden yararlanılması amacı ile yazdım.

Bir de şu rağbet görmeyen konu başlığını bi canlandıralım ozaman :)
Cevabınız için teşekkürler.
Aslında şöyle lüfer ve palamut merası saklanmaz çünkü nokta atışı yerlerdir gidersin o gün balık oraya kıyılamayı tercih ederse balığını alır gidersin :D ama diğer meraların saklanması bence doğru özellikle kıyıya ağ atılabilen yerlerde balıkçının çok olması benim için sorun değil asıl sorun buralarda gezen ağcıların sosyal medyada gezen ağcıların gelip ayağının dibini ağ ile kapatması o zaman bildiğim kadarı ile genel çerçevede aklıma gelen meraları buraya paylaşayım
Çubuklu feribot iskelesi yanı ( yakın zamanda tekne tonozu attılar av yapmadım ama eskiden yokladığım meralardan biriydi )
Çakalburnu ( Lüfer zamanında balık buraya kıyılar , ayrıca eşkina ve iskorpit avı için de denenebilir bir yerdir )
Ajia otel yanı ( yine istavrit için arada denediğim meralardan biri , iskorpit döneminde çok bol iskorpit çıkar )
Kandilli parkı sol taraf ( bazı dönemlerde carolina ile eşşek istavriti yapar , bu sene lrf ile de dişli avı yapıldı )
Kandilli iskelesi sol taraf ( Sürpriz avlara açık bir mera ara ara yoklamak gerekir )
Kandilli yalı önü ( müthiş akıntılı bir meradır dişli zamanı kavgası kıyameti bol olur yılın çok kısa bir dönemi kamış kanırtan istolar çıkar )
Vaniköy parkı ( Meşhur bir meradır anlatmaya gerek yok )
Kuleli kayalar dan başlayarak camiye kadar olan kısım ( Meşhur meralardan biri yine anlatmaya gerek yok )
Beylerbeyi camiönü ve iskele yanı ( dişli döneminde dişli , bazı dönemler de istavrit yapar )
Paşalimanı ( genelde mera değişirken bir uğrayıp olta attığım bir yer zaman zaman güzel istavrit avları yapmışlığımız var )
Üsküdar burası birkaç başlık altında değerlendirilmesi gereken bir yer ;
Turyol iskelesi gemi araları ( burda gemi park etmeden boşluk bulunursa güzel avlar yapılıyor
Deniz taksi ( sürpriz avlara açık bir mera dönem ve zamana göre balık hedefi değişir )
Kuş konmaz cami önü ( sürpriz avlara açık bir yer daha )
İstanbul yazısının önü ( deniz taksi ile Cami arası ) sürpriz avlara açık denene bilir yerler
Kız kulesi karşısı ( yol inşaatından kaynaklı bir süredir av yapamıyoruz balık da tam oturmadı oturursa eski günlerine döner diye ümid ediyoruz
Kız kulesi sonrası kayalar(sürpriz avlara açık denenebilir yerler )
Kadıköy hattının cahiliyim av yapmadım keşif yapmadım gezmek lazım araç ile giriş çıkış zor olduğundan bizim için hala kapalı kutu
Maltepe cevahir otel önü ve civarı ( sürpriz avlara açık birçok noktasında kumluk taşlık alanlar olan yerler ara ara deneriz )
Kartal (koçtaş önü ve civarı ) yine bilinen bir mera sürpriz avlara açık :
Pendik monica cafe ve civarı ( sürpriz avlara açık denenebilir yerler )
12 ay boyunca denediğimiz yokladığımız lokasyonlar bunlar deneyenlere şimdiden rastgelsin :)

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bir bilgi daha öğrendim. ben normalde isome marukyu yu hiç kesmedim. tam boy takıp hırsız takıyorum çünki kestiğimde aksiyonun bozulacağını düşünüyordum. nasıl olsa istavrit arkadan saldırıyor,direk hırsıza yakalanıyor diye o şekilde kullanıyordum.Bu akşam bende yarı dan kesip deneyeceğim.

ha bide kesinlikle alın demiyorum,sadece tecrübemi paylaşıyorum. uygun fiyatlı kokulu bi silikon var. Fubelo wormiezz..Ben bunu ucuz diye aldım.Sarı rengini tavsiye etti malzemecim. 1 gün önce istavritin içinden geçtimfakat ertesi gün sarı sı çalışmadı beyazı çok iyi çalıştı. bence yedek olarak çantaya konulmalı. Yatırım tavsiyesi değildir bnu arada :)
Tam boy isome ve hırsız ile de istavrit alabilirsiniz hele de mera da eşek istavriti var ise ama standart boylar için kısa ile ben şahsen daha rahat ediyorum. Sizin yöntem de yanlış değil bana kalırsa.

Adı
Birkan Ataseven
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
11:07:2025 saat 03:06 da oltama binen güzellik..
Mırmır avını hep çok merak etmiştim. Anlatanlar aksiyonu,savaşması çok güzel diyordu. Arkadaşlar ile konuştuk ve gece 23:45 te iş çıkışı arkadaşların yanına gittim. Öyle av badim falanda yok artık eskisi gibi.. Neyse hem tanışma hem sohbet muhabbet derken, olta atmaya başladım. bi kaç atıştan sonra çok güzel bir lvuruş aldım fakat kandıramadım bir türlü. Yanına gittiğim arkadaşların olatalarına bindi ve 2 adet mırmır'ı çıkarmayı başardılar. Tabi çıkaramayıp kaçanlar da oldu. İp mi kesilmedi, Jighead mi kopmadı,kaya dibine girip ayna yapıp kafa sallayarak mı kaçmadı balıklar.. Baya aksiyonlu oldu. neyse bende atıyom boş çekiyom. İstavrit bile vurmadı ilk etapta :) Sonra arkadaşlar 02:40 civarı sabah işe gidicez diyip eve gittiler. Ben biraz daha oyalancam dedim. Kaldık 2 arkadaş. Giderken de mırmır aldığı silikonu bana verdi ve abi dene mutlaka bunu tak dedi. Eyvallah dedim taktım silikonu. Atıyom atıyom balık yok. tık yok.Sıkıldım artık istavrit bile alamayınca,aksiyonu değiştirdim en azından istavrit alayım bi kaç tane diye. 2-3 tane istavrit aldım, lsıkıldım geç oldu dedim bende gidiyorum dedim yanımda ki arkadaşa, son atış bu dedim. attım son atışı,istavrit aksiyonu verdim orta suda. bi anda kalama cayırdadı. dedim kalama çok açık, kısayım şunu istavrittir heralde.. Bi kafa daha kısık kalama ile bi cayırdama.. Olta şekilden şekile girdi. öyle böyle basmak yok.. Neyse önüm ful kayalık,takılcak kescek koparcak diye korku heyecan vs. çektim balığı kıyıya doğru, bi anda kaldırdım yukarı.. Dedim kamış kırılırsa kırılsın ip kopmasın yeter ki.. Neyse kaldırdım balığı kayaların üstüne ama elim ayağım titriyor. tam jighead i çıkartırken bi çırpındı düştü elimden kayanın arasına.. Olta bi yerde, ben kayanın arasında balığı tuttum kaçmadı allahtan ve nasip oldu.. Tabi sabah hemen malzemeciye gidip o silikondan 1 paket aldım.. Devamı diğer avrala inşallah.. Herkese rast gelsin.

Ekli dosyalar

Adı
Birkan Ataseven
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
07.07.2025 tarihli Kocaeli/ Darıca lrf avım. Çoğu balığı kaçırdım.sebebi ise jighead im kaliteli değil.ondan dolayı kaçtı balıklar. Silikon baby worm turuncu, ecogear petrol yeşili ve yummy pembe. Ecogear güzel balık alıyor fakat silikon çok esnek olduğu için kuyrukları hemen kopuyor. Balık kestiği sırada hırsıza çin kurdu takıp son balığımı aldım ve avı bitirdim.

Ekli dosyalar

Adı
Birkan Ataseven
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Fotoğraflar 06.07.2025 tarihli Sapanca gölünde yaptığım lrf avına aittir. İp 0.04 lük olduğundan dolayı çoğu büyük boy kızılkanat ve tırsi yi çıkaramadım kıyıya fakat çok aksiyonlu,çok zevkli ve bi okadar da takım kaybetmeli bir av oldu.

Ekli dosyalar

Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Şöyle bir yanlış anlaşılma oldu. Ben yer vererek sahte seçmek derken hani örneğin Üsküdar'da istavrit avı için x marka pembe silikon çalışıyor diye genellememek lazım demek istedim. Çünkü başka bir gün de beyaz çalışıyor :). Yoksa mera vermek vermemek değil konu.

Genelleme yapacak olursak bence herkesin çantasında olması gereken sahteler;

Lrf:
Silikon:
  1. isome marukyu
  2. berkley baby sardine
  3. berkley gulp sandworm
  4. berkley gulp alive baby sardine ( küçük kavanoz içinde olan)
  5. Ecogear
  6. Fujin baby worm ( daha uygun fiyatlı alternatif özellikle pembe ve beyazı)
Sahte:
  1. Duo tetraworks toto shad ( limon, white glow ve chartback black renkleri)
  2. Hanfish zıpır ( karides rengi)
  3. ima sasuke sf 50
Spin sahte: ( istanbul lüfer familyası ağırlıklı)

1. Shimano silent assassin limon ve ya palyaço renkleri. Olmazsa olmaz erimi sayesinde merada direkt fark yaratan sahte.
  2. Duo Tide minnow slim ince yapısı sayesinde dikkat çeken avcı sahte
  3. Duo Jerkbait görüyorsunuz anlatmaya gerek yok
  4. Zipbaits surf driver
  5. Daiwa shoreline shiner
  6. Maria tight slalom ( bazı meralarda ciddi fark yaratan sahte)
  7. İma sasuke limon
  8. Kendo killers minnow
Benim kullandığım ve edinmeye özen gösterdiğim sahteler bu şekilde. Sahtelerin sıralamasında önem sırası yoktur. rastgele yazıldı. Bunun haricinde kendo sebass modelleri, oscar vb çok daha uygun fiyatlı sahteler de tabi ki iş yapıyor yapar da. İş bu yazı yukarıda yazan sahteler harici sahteler iş yapmaz vb demek değildir.

Hazır bu kadar yazmışken ip konusuna da değinmek isterim. Şahsen düşüncem hem spin hem lrf için Varivas ve diğerleri şeklinde.
Lrf de avani light game super premium
Spinde varivas 8 ocean blue.

Konunun uzaması ise bence hiç sorun değil sonuçta hepimiz birbirimizden bir şeyler öğrenmek ve paylaşım yapmak için buradayız.
ustam ben de ip arıyorum, kullandığım gosen w8 casting yeşil ipin üretimi bitiyormuş, varivas da gosen gibi ince olduğunu duydum ama hiç kullanmadım, hangi modelini kullanmalıyım, kamış 251 cm 3-20 Gr, makine 2500'lik