LRF Baslangic Seti Onerileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CanZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hyperloop alma bilya yok onda plastik burç var,biraz bekle 3kuruş fazla ver çöpe gitmeyecek makine al,sonra bir bakmışsın ev malzeme çöplüğüne dönmüş,

1-2 saat bakmadim foruma ne kadar guzel bilgiler gelmis. 🙂 @. el kismi aklima gelmemisti ancak bunda sonra bakicam yazdim bir kenara. Nedense icim rahat olmadigindan ve mekaniksel olarak 1000`lik ve cevirme basina sarma orani en dusuk olan Shimano Hyperloop`u tercih edicem. Kamis zaten white bird 1-7 gr atarli. Maksat yeni basladigimdan hem ucuz olsun hemde kafamda soru isareti birakmasin. Baktim eglenceli bu is o zaman daha profesyonel makina ve kamislara gecerim. Herkese cok tesekkur ederim degerli bilgilerinden dolayi.
Shimanonun başlangıç ürünlerine hiç bulaşmadan orta seviye birşey alman iyidir.Sonra ya dolapta yatar yada yarı fiyatına elinden çıkar.Yazdıklarından çok bütçe sorunun yok gibi maceraya gerek yok ^^

Kesinlikle fladen extra flex kamış önermiyorum en azından bunu elemiş olursun. @enginson abinin dediği gibi ortadan esniyor atış erimini düşürüyor.
Makine olarak da bende ceymar 25 önerebilirim. 40 lığını spinde kullanıyorum çok fazla memnunum. 25 liğini de arkadaştan biliyorum gayet başarılı ve kaliteli.

Shimanonun başlangıç ürünlerine hiç bulaşmadan orta seviye birşey alman iyidir.Sonra ya dolapta yatar yada yarı fiyatına elinden çıkar.Yazdıklarından çok bütçe sorunun yok gibi maceraya gerek yok ^^

@Mehmet Fatih abi haklisin ancak tek turda sarim orani lrf disiplininde onemli gibi geldi bana. En dusuk degerler Okuma Dead Ringer ve Shimano Hyperloop`ta var. Ceymar 25 bir turda 63.5 sariyor digerleri ise 54-56 arasi bakildiginda buyuk bir fark. Ancak sizin yorumlariniz tabiki onemli burada. Hyperloop en kotu cantamda bir kenarda durur diye dusundum.

Kaba bir hesapla dakikada 20 tur kol çeviriyoruz desek, Ceymar ve diğerleri arasında bir turda 10 cm fark var desek, 20 turda 200 cm fark olur, bu farkı Ceymar ile kapatmak için de sarım hızını %15 gibi düşürürsek sorun kalmıyor.

Kısaca dakikada 20 tur değil, 17 tur sarım...

Bugun Okuma Markasinin Turkiye Dist. ile konustum. Kasim ayinin 16 si gibi yeni urunlerin satisa sunulacagini soylediler. Dead Ringer 10`da tekrardan satisa sunulacakmis bu tarihte. O zaman kadar Hyperloop ile isinma turlarina baslasam mi acaba diye dusunmuyor degilim. 🙂

aklınızda makine dead ringer varsa hyperloop almak mantıklı olmaz. yaklaşık aynı fiyat zaten. bir ay için iki makine almış olursunuz. bir de tur sarım sayısına bu kadar takılmayın derim. emrecan kardeşimin dediği gibi 20 turda 3 tur fark ediyor. eğer bu çok büyük bir kriter olsa üst sekment makinelerin devirleri en düşük olurdu.

Bugun Okuma Markasinin Turkiye Dist. ile konustum. Kasim ayinin 16 si gibi yeni urunlerin satisa sunulacagini soylediler. Dead Ringer 10`da tekrardan satisa sunulacakmis bu tarihte. O zaman kadar Hyperloop ile isinma turlarina baslasam mi acaba diye dusunmuyor degilim. 🙂
bence bekle. kaldı ki ceymar 1000 de gelecekmiş 🙂

shimano nexave 1000 fd kullanıyorum gayet memnunun
yedek kafası da mevcut
  • 5.2:1 Dişli Devri
  • 3+1 BB
  • 220gr Ağırlık
  • Aluminyum Makara
  • Çekiş Gücü: 2kg Maksimum
  • Güçlü Metal Kol
  • Çinko Döküm Dişli
  • Bir Turda Misina Sarımı: 64cm
  • Misina Sarım Kapasitesi(mm/mt): 0.20-140

1-2 saat bakmadim foruma ne kadar guzel bilgiler gelmis. 🙂 @. el kismi aklima gelmemisti ancak bunda sonra bakicam yazdim bir kenara. Nedense icim rahat olmadigindan ve mekaniksel olarak 1000`lik ve cevirme basina sarma orani en dusuk olan Shimano Hyperloop`u tercih edicem. Kamis zaten white bird 1-7 gr atarli. Maksat yeni basladigimdan hem ucuz olsun hemde kafamda soru isareti birakmasin. Baktim eglenceli bu is o zaman daha profesyonel makina ve kamislara gecerim. Herkese cok tesekkur ederim degerli bilgilerinden dolayi.

Hocam hyperloob 1000fb kullanmış birisi olarak söylüyorum. Kısa vadede idare eder sizi; ama uzun vadede kesin arıza çıkaracağına emin olabilirsiniz. İlk zamanlar yağ gibi akan makine 15-20 av sonra takılmaya başlamıştı. Kolu çevrilmeyecek kadar sert oluyordu. Ben de lrf ye yeni başladığımda sizin gibi ucuz olsun, bir deneyim bakalım nasıl olacak sonra iyisini alırım diye düşünerek almıştım. Ama lrf ye bağımlı olmak ilk balığı almakla başlar, sonra zaten bırakmak çok zor. Dolayısıyla birkaç denemeden sonra ilk balığı tutacağınızı varsayarsak zehri alınca da bırakamayacağınıza göre siz uzun vadeli düşünün. Ona göre daha kaliteli bir makine alın derim. Şu an kullandığım okuma inspara 20b den oldukça memnunum. 9 bilyeli 180gr ağırlığında bir makine. Sarım hızı da sizin istediğiniz civarda 56 cm.

Back