Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Kutusunda Mutlaka Olması Gereken Yemler

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sen olaya şimdi bambaşka bir bakış açısı getirdin , tatlı su için lrf yerine spin seti yapmalısın , bu setler belki işe yarar ama gereksiz külfetli olur.

onun yerine 5-35gr aralığında 274 cm medium yada medium hard bir kamış ve 2500-3000 kafa bir makine ( sazana dip oltası yapmayacağını varsayıyorum )
mavi yada yeşil vibrasyonlu jig ( savage gear sardine olur )
isome marukyu ve baby sardine yerine biraz daha kalın silikonlar , merada turna varsa yeşil ve sarı beyaz ağırlıklı 8-10 cm boyunda silikon balık takliti , merada alabalık ve küçük balıklar için mepps ve turna için albastar kaşık öneririm.

lrf ile 10 gr üstü sahte kullanamazsın , iri bir balık binerse zorlanırsın.
Sık sık izmire ve mersine gidiyorum fakat gitmediğimde kullanmayı düşünmüştüm. Konya da en sık gittiğim mera olan Altınapa Barajı hem su miktarı hem de balık popülasyonu olarak mükemmel bir yer değil.
Benim lrf setimi tatlı suda da kullanmak istememin sebebi varsa küçük balıkları lrf ile keyiflice tutup geri salmak. Çünkü spinle küçük yemleri uzağa atamıyorum ve büyük yemlere de balıklar vurmuyor. Lrf ile küçük sahteleri uzağa atarak belki ufak tefek bir şeyler kandırırım diye düşündüm. Dediğim gibi önceliğim deniz fakat gidemediğimde tatlı suda avlanacağım.

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sepete şu ürünleri ekledim :
Savage Gear 3D Minnow Vib Blade 4gr 3,5cm Sardine
Berkley Gulp Baby Sardine 5 cm Kokulu LRF Silikon Yem
Marukyu Power İsome L LRF Silikon Yem
Savage Gear 3D Twitch Minnow 6.6cm 5g Suspending LRF Sahte Balık
Savage Gear 3D Minnow Pop Walker 55 5.5cm 5g LRF Popper Sahte Balık
2g 5 adet jig head

Yeterli midir ?

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sık sık izmire ve mersine gidiyorum fakat gitmediğimde kullanmayı düşünmüştüm. Konya da en sık gittiğim mera olan Altınapa Barajı hem su miktarı hem de balık popülasyonu olarak mükemmel bir yer değil.
Benim lrf setimi tatlı suda da kullanmak istememin sebebi varsa küçük balıkları lrf ile keyiflice tutup geri salmak. Çünkü spinle küçük yemleri uzağa atamıyorum ve büyük yemlere de balıklar vurmuyor. Lrf ile küçük sahteleri uzağa atarak belki ufak tefek bir şeyler kandırırım diye düşündüm. Dediğim gibi önceliğim deniz fakat gidemediğimde tatlı suda avlanacağım.
size tavsiyem yarı spin olarak da kullanabilecek 270 cm 1-20 gr aralık sunan hassas bir kamış.Hem lrf yapar , hem de eğer açık bir alana sahipse tatlısuda önemli olan uzak erimi size sağlayacak bir kamış elde edersiniz.Makine olarak da 2500 ve 3000 aralığı kullanabilirsiniz böylece denize gittiğinizde setiniz bir anda levrek avı için uygun hale gelir.

bütçeniz varsa MAJOR CRAFT N-ONE NSL-T902MH 274CM 1-20GR SPİN KAMIŞI tavsiye ederim.LRF tadını size verir , erimi standard bir lrf kamışa göre çok daha yüksektir ve orta boy kaşıkları ve silikonları da atabilimenizi sağlar.Biraz fazla esnek olsa da levrek avı için de yeterli olacağını düşünüyorum.

edit : zaten lrf ve spin setiniz varmış , aliexpress'e de mutlaka bakın benim açmış olduğum şu konuda ilginç sahte yemler de deneyebilirsiniz ama gelmesi en az 15 gün sürer.

Amerikan Tipi Jig Ve Baitler

isome ve berkley gulp benzeri biraz daha büyük wormlar kullanabilirsiniz tatlısu levreği avlayabilirsiniz.

Hangi marka önerirsiniz ?
Sliced Seigo Nikel Lrf Hırsız İğne 8 Adet - n11.com kullanacağınız silikon boyuna göre seçiniz.

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
size tavsiyem yarı spin olarak da kullanabilecek 270 cm 1-20 gr aralık sunan hassas bir kamış.Hem lrf yapar , hem de eğer açık bir alana sahipse tatlısuda önemli olan uzak erimi size sağlayacak bir kamış elde edersiniz.Makine olarak da 2500 ve 3000 aralığı kullanabilirsiniz böylece denize gittiğinizde setiniz bir anda levrek avı için uygun hale gelir.

bütçeniz varsa MAJOR CRAFT N-ONE NSL-T902MH 274CM 1-20GR SPİN KAMIŞI tavsiye ederim.LRF tadını size verir , erimi standard bir lrf kamışa göre çok daha yüksektir ve orta boy kaşıkları ve silikonları da atabilimenizi sağlar.Biraz fazla esnek olsa da levrek avı için de yeterli olacağını düşünüyorum.

edit : zaten lrf ve spin setiniz varmış , aliexpress'e de mutlaka bakın benim açmış olduğum şu konuda ilginç sahte yemler de deneyebilirsiniz ama gelmesi en az 15 gün sürer.

Amerikan Tipi Jig Ve Baitler

isome ve berkley gulp benzeri biraz daha büyük wormlar kullanabilirsiniz tatlısu levreği avlayabilirsiniz.

Sliced Seigo Nikel Lrf Hırsız İğne 8 Adet - n11.com kullanacağınız silikon boyuna göre seçiniz.
Tesekkur ederim. Aliexpresse bakiyorum. Harika urunler var.

ErzincanLee

Aktif Üye
Adı
HALİL EKİNCİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar bu kokulu yemleri iğnesinden çıkarıp mı muhafaza ediyorsunuz? Yoksa tek kullanımlık mı? İğne ile slikon deliniyor sıkıntı olmuyor mu?

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Arkadaşlar bu kokulu yemleri iğnesinden çıkarıp mı muhafaza ediyorsunuz? Yoksa tek kullanımlık mı? İğne ile slikon deliniyor sıkıntı olmuyor mu?
Şahsen ben yem yıpranmamış ise,
Jighead ile birlikte poşetine koyuyorum ;)
Bir diğer gidişimde direkt klipse takıyorum ;)

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Igneden cikarip hic kullanmadiginiz silikonlardan ayri bir yerde muhafaza edin. Yoksa hem kendini hem diger silikonlari bozar.