Herr-Zander
Daimi Üye
- Adı
- Kuzey
- Kan Grubu
- O Rh Pozitif
Sık sık izmire ve mersine gidiyorum fakat gitmediğimde kullanmayı düşünmüştüm. Konya da en sık gittiğim mera olan Altınapa Barajı hem su miktarı hem de balık popülasyonu olarak mükemmel bir yer değil.Sen olaya şimdi bambaşka bir bakış açısı getirdin , tatlı su için lrf yerine spin seti yapmalısın , bu setler belki işe yarar ama gereksiz külfetli olur.
onun yerine 5-35gr aralığında 274 cm medium yada medium hard bir kamış ve 2500-3000 kafa bir makine ( sazana dip oltası yapmayacağını varsayıyorum )
mavi yada yeşil vibrasyonlu jig ( savage gear sardine olur )
isome marukyu ve baby sardine yerine biraz daha kalın silikonlar , merada turna varsa yeşil ve sarı beyaz ağırlıklı 8-10 cm boyunda silikon balık takliti , merada alabalık ve küçük balıklar için mepps ve turna için albastar kaşık öneririm.
lrf ile 10 gr üstü sahte kullanamazsın , iri bir balık binerse zorlanırsın.
Benim lrf setimi tatlı suda da kullanmak istememin sebebi varsa küçük balıkları lrf ile keyiflice tutup geri salmak. Çünkü spinle küçük yemleri uzağa atamıyorum ve büyük yemlere de balıklar vurmuyor. Lrf ile küçük sahteleri uzağa atarak belki ufak tefek bir şeyler kandırırım diye düşündüm. Dediğim gibi önceliğim deniz fakat gidemediğimde tatlı suda avlanacağım.