LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

Evet bu akşam biraz lrf yapayım diyorum ama bu havada eminönü karaköy civarı istavrit alabilir miyim sizce? Yoksa otur sıcak evinde mi dersiniz?

Su aralar cok guzel takoz istavrit aliniyor. Ama soguk degilde ruzgar fazla olursa lrf zor. Cok ruzgar olursa 10 gr lik kursunla 2 li 3 lu 8 no igneden mini yemli takimla lrf yapilabilir.

Su aralar cok guzel takoz istavrit aliniyor. Ama soguk degilde ruzgar fazla olursa lrf zor. Cok ruzgar olursa 10 gr lik kursunla 2 li 3 lu 8 no igneden mini yemli takimla lrf yapilabilir.
Benim kamış max 4 atarlı o yüzden böyle şeyler denemem zor. Mini jig kullanabilirim 3-4 gr.

Benim kamış max 4 atarlı o yüzden böyle şeyler denemem zor. Mini jig kullanabilirim 3-4 gr.

Benim de 7 gr ama cok savurmamak sartiyla biraz ileriye 25 gr bile atiyorum. Ya da koprulerde 25 gr direk onune bile atilabilir bence. Yeter ki mini jig ve ya jighead firlatir gibi asilmayalim 🙂

Benim de 7 gr ama cok savurmamak sartiyla biraz ileriye 25 gr bile atiyorum. Ya da koprulerde 25 gr direk onune bile atilabilir bence. Yeter ki mini jig ve ya jighead firlatir gibi asilmayalim 🙂
Bunu öğrendiğim iyi oldu. 7 gr çok hoşuma giden jigler vardır. Fazla asılmadan alıp denemek lazım o zaman. Durduk yere kamış masrafı yapmayayım.

Ne mutlu size hala istavrit yakalayabiliyorsunuz, gemlik körfezine palamut girdiğinden beri ben Bursa'da gölgesini bile göremez oldum 1,5 aydır 🙂 Rastgele...

Herkese selamlar, araniza yeni katildim ve ozellikle Lrf çok ilgimi çekiyor. Kim bilir belki de çocukluğumda kayaliklarin uzerinden tutuugum baliklarin verdigi haz yuzunden🙂 Firsat buldukca ozellikle geceleri sabaha kadar lrf yapmaya cesitli meralara gidiyorum İstanbul anadolu yakasinda. Bogaz ve Maltepe-Pendik hatti arasinda avlaniyorum. Henuz istedigim verimi alamadim acikcasi ki hedefim takoz istavrit🙂 hem baby jig hem jighead siilkon kullaniyorum. Hepimizin bildigi gibi aslinda lrf icin en uygun yerler liman, iskele tarzi yerler fakat tam anlamiyla istedigim gibi bir mera bulamadim. Ozellikle maltepe pendik hattinda veya bogazda akintisi makul olacak sekilde yer onerilerinize acigim🙂 Hepinize simdiden rastgele🙂)
Kamis: Shimano catana 210 dx 1-11 atrli
Makina: Shimano catana 1000fc
Yemler: isome, gulp, vb. Cesitli kokulu ve kokusuz
Kendo baby jigler 3 10 gram arasi
Vesitli sahteler

Anlatmaktan ziyade bir video paylaşayım.
Kıyıdan yani plaj gibi sığlaşan yerlerdede bikaç ufak hareketten sonra ki videodakine benzer hareketler tekrar boslugunu alıp bekleyin. bunu sürekli balık vurana kadar tekrar tekrar yapın arada bekleyerek. Ve mutlaka ama mutlaka lrf jighead leri için hırsız iğne yapın marukyu kullanırken. Çok etkili!

Kaç gramlık jig head kullandiniz bunlara

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back