Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
ispari karagözün saglam dişleri vardir. teke ile avlananlar bilir kafa gider sadece kuyruk kalır.

gürbüz

Aktif Üye
Adı
İbrahim GÜRBÜZ
Değerli LRF hobydaşlarım ;
Genel olarak ilgili avlarımı, İzmit Körfezinde Karamürsel kıyılarında yapmaktayım...Geçen yıl bu aylarda Azman İstavrit'i orta su ve yüzeye yakın yemlendiğinden düz sarım ve küçük kaçış hareketleri ve kokulu/kokusuz silikonlar ile kandırabiliyordum...Değişken ne ise artık çözemediğim :( bugünlerde meraya giren azman tek tük ve deniz tabanına neredeyse sürünerek dolaşıyor ve yüzeye çıkmıyor...
Av yapan arkadaşlar ; sizin meralarda da durum aynımıdır ? Yorum ve tespitlerinizi paylaşırmısınız...
Ayrıca tüm hobydaşlarımın Ramazan Bayramı mübarek olsun...

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Değerli LRF hobydaşlarım ;
Genel olarak ilgili avlarımı, İzmit Körfezinde Karamürsel kıyılarında yapmaktayım...Geçen yıl bu aylarda Azman İstavrit'i orta su ve yüzeye yakın yemlendiğinden düz sarım ve küçük kaçış hareketleri ve kokulu/kokusuz silikonlar ile kandırabiliyordum...Değişken ne ise artık çözemediğim :( bugünlerde meraya giren azman tek tük ve deniz tabanına neredeyse sürünerek dolaşıyor ve yüzeye çıkmıyor...
Av yapan arkadaşlar ; sizin meralarda da durum aynımıdır ? Yorum ve tespitlerinizi paylaşırmısınız...
Ayrıca tüm hobydaşlarımın Ramazan Bayramı mübarek olsun...
bursa mudanyadayım genel yaklasık 1 ay once azman istavrit gece 9 4 arası limanın ön tarafındaki kayalıklara 1 mt derinlige kadar cıkardı tabi ki genel olarak serçe parmaktan küçük istavritlerde çok fazla ve çapariye sürekli bunlardan geliyor .. şu an hala yemli olarak o derinliklerde iri istavrit bulmak mümkün kayalık derinliği kıyıdan az olduğundan lrf genelde skntı yaşatıyor burda takılmalar falan çok

gürbüz

Aktif Üye
Adı
İbrahim GÜRBÜZ
bursa mudanyadayım genel yaklasık 1 ay once azman istavrit gece 9 4 arası limanın ön tarafındaki kayalıklara 1 mt derinlige kadar cıkardı tabi ki genel olarak serçe parmaktan küçük istavritlerde çok fazla ve çapariye sürekli bunlardan geliyor .. şu an hala yemli olarak o derinliklerde iri istavrit bulmak mümkün kayalık derinliği kıyıdan az olduğundan lrf genelde skntı yaşatıyor burda takılmalar falan çok
Paylaşım için teşekkür ederim,demek ki genel durum böyle...

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Biraz önce balıktan geldim, LRF'nin keyfine varabildim sonunda ben de. Hedef balık kefaldi, arada oltayı yoklayan gümüşler de misafirim oldu.
20160706_231852.jpg

20160706_223905.jpg

20160706_225341.jpg

Kullanılan ekipmanlar:

Kamış: Oskar LRF 1-9/185 cm
Makine: Safina pro sPa-25
Misina: Powerline Super Premium 0.16
Jighead: Oskar 1.5 gram ve Daiwa 2 gram
Silikon: Mebaru ve Mutant

Balıkların tamamı silikonların kuyruğuna eklediğim hırsız iğneye yakalanmıştır. Verimi oldukça artırdığını gördüm.

10 kadar kefal yakaladım, tamamı geri salınmıştır.

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
Biraz önce balıktan geldim, LRF'nin keyfine varabildim sonunda ben de. Hedef balık kefaldi, arada oltayı yoklayan gümüşler de misafirim oldu.
Ekli dosyayı görüntüle 40898
Ekli dosyayı görüntüle 40899
Ekli dosyayı görüntüle 40900

Kullanılan ekipmanlar:

Kamış: Oskar LRF 1-9/185 cm
Makine: Safina pro sPa-25
Misina: Powerline Super Premium 0.16
Jighead: Oskar 1.5 gram ve Daiwa 2 gram
Silikon: Mebaru ve Mutant

Balıkların tamamı silikonların kuyruğuna eklediğim hırsız iğneye yakalanmıştır. Verimi oldukça artırdığını gördüm.

10 kadar kefal yakaladım, tamamı geri salınmıştır.
Emrecan neye el atsan karşılığını kısa sürede alıyorsun. Eline sağlık. Daha irilerine rast gelmen dileğiyle.

gürbüz

Aktif Üye
Adı
İbrahim GÜRBÜZ
Uzun zamandır umduğumuz hareketlilik başlamasa da, öncü keşif bireyler meraları kontrole geldiğinde, birkaçını misafir edebildik...Ahmed @exemcli kardeşimle.
Major Craft Solpara SPS-S702 Aji 0.6-10
Shimano Exage 1000 FC
Gosen Casting 0.6 pe - Trabucco 0.16 fc/shockleader
Owner 00 rapala klips
Cultiva 1,7-8no jighead
Berkley Gulp Sandworm 5cm Bloody ( mırmır )
Berkley Alive Fish Fry 2" Pearl Weith (azman )
Bol miktarda İskorpit yaşam alanlarına geri gönderilmiştir...

Son düzenleme:

goldboy52

Aktif Üye
Adı
MURAT AYDIN
Arkadaşlar lrf ye merak saldım. Normalde Spin ve levrekle ugrasirim. şimdilik okuyorum. En çok merak ettiğim nerede ,ne zaman, ne avlanır? Mera seçimleri ve hedef balıklar ve av saatleri konusunda bilgi lutfen?

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

goldboy52

Aktif Üye
Adı
MURAT AYDIN
Mekan ORDU

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Arkadaşlar lrf ye merak saldım. Normalde Spin ve levrekle ugrasirim. şimdilik okuyorum. En çok merak ettiğim nerede ,ne zaman, ne avlanır? Mera seçimleri ve hedef balıklar ve av saatleri konusunda bilgi lutfen?

LRF avları genelde akşam saatleri daha verimli oluyor. gece denize ışık vuran yerleri gözünüze kestirin. iskele gibi yerler verimli olabilir.