Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
bursa mudanyadayım genel yaklasık 1 ay once azman istavrit gece 9 4 arası limanın ön tarafındaki kayalıklara 1 mt derinlige kadar cıkardı tabi ki genel olarak serçe parmaktan küçük istavritlerde çok fazla ve çapariye sürekli bunlardan geliyor .. şu an hala yemli olarak o derinliklerde iri istavrit bulmak mümkün kayalık derinliği kıyıdan az olduğundan lrf genelde skntı yaşatıyor burda takılmalar falan çokDeğerli LRF hobydaşlarım ;
Genel olarak ilgili avlarımı, İzmit Körfezinde Karamürsel kıyılarında yapmaktayım...Geçen yıl bu aylarda Azman İstavrit'i orta su ve yüzeye yakın yemlendiğinden düz sarım ve küçük kaçış hareketleri ve kokulu/kokusuz silikonlar ile kandırabiliyordum...Değişken ne ise artık çözemediğimbugünlerde meraya giren azman tek tük ve deniz tabanına neredeyse sürünerek dolaşıyor ve yüzeye çıkmıyor...
Av yapan arkadaşlar ; sizin meralarda da durum aynımıdır ? Yorum ve tespitlerinizi paylaşırmısınız...
Ayrıca tüm hobydaşlarımın Ramazan Bayramı mübarek olsun...
Paylaşım için teşekkür ederim,demek ki genel durum böyle...bursa mudanyadayım genel yaklasık 1 ay once azman istavrit gece 9 4 arası limanın ön tarafındaki kayalıklara 1 mt derinlige kadar cıkardı tabi ki genel olarak serçe parmaktan küçük istavritlerde çok fazla ve çapariye sürekli bunlardan geliyor .. şu an hala yemli olarak o derinliklerde iri istavrit bulmak mümkün kayalık derinliği kıyıdan az olduğundan lrf genelde skntı yaşatıyor burda takılmalar falan çok
Emrecan neye el atsan karşılığını kısa sürede alıyorsun. Eline sağlık. Daha irilerine rast gelmen dileğiyle.Biraz önce balıktan geldim, LRF'nin keyfine varabildim sonunda ben de. Hedef balık kefaldi, arada oltayı yoklayan gümüşler de misafirim oldu.
Ekli dosyayı görüntüle 40898
Ekli dosyayı görüntüle 40899
Ekli dosyayı görüntüle 40900
Kullanılan ekipmanlar:
Kamış: Oskar LRF 1-9/185 cm
Makine: Safina pro sPa-25
Misina: Powerline Super Premium 0.16
Jighead: Oskar 1.5 gram ve Daiwa 2 gram
Silikon: Mebaru ve Mutant
Balıkların tamamı silikonların kuyruğuna eklediğim hırsız iğneye yakalanmıştır. Verimi oldukça artırdığını gördüm.
10 kadar kefal yakaladım, tamamı geri salınmıştır.
LRF avları genelde akşam saatleri daha verimli oluyor. gece denize ışık vuran yerleri gözünüze kestirin. iskele gibi yerler verimli olabilir.Arkadaşlar lrf ye merak saldım. Normalde Spin ve levrekle ugrasirim. şimdilik okuyorum. En çok merak ettiğim nerede ,ne zaman, ne avlanır? Mera seçimleri ve hedef balıklar ve av saatleri konusunda bilgi lutfen?
HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi