Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

duke_nukem

Aktif Üye
Adı
akif
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ne yapsak acaba. Cuma gecesi bir üsküdar mı yapsak ki.

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bugün izinli günüm olduğundan dolayı akşam balığa çıkmaya niyetliydim. Akşam saat 11 civarı meraya indim. Avlanırken yalnız olmak artık pek keyif vermiyor. Evden çıkarken çantama yedek olarak bir telespin kamış ve bir de makine atmıştım, avlağa gittiğimde kuzenime haber verdim. 10 dakika geçmeden yanımdaydı. Beraber avlanmaya başladık. İlk balık kuzenime geldi, 25 santimetre civarı sağlam bir kefaldi. Geldiği yere geri bırakıp at çek'e devam ettik. Sayısız gümüş balığı yakaladık. Bir tane de istavrit misafirim oldu, elbette hepsi denize iade edildi.

Kamış: Oskar 1-9 /185 cm. - Oskar 5-25 telespin
Makine: Okuma Safina Pro 25 - Oskar E4 40F
Misina: Kendo 0.074 ip - Oskar Ultra 0.16
Silikon: Kendo Mebaru Aji Worm
Jighead: Kendi imalatım
IMG-20160715-WA0011.jpg

IMG-20160715-WA0009.jpg

IMG-20160715-WA0006.jpg

Not: Balıkların tamamı silikona yaptığım hırsız iğne takviyesine yakalanmıştır.
20160709_052710.jpg

Red Snapper

Aktif Üye
Adı
Serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif

korayb3406

Daimi Üye
Adı
KORAY B.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Emrecan tebrik ederim. Spin takımla bende denedim ama sahte ne batmak bilmiyor. Çok bekleyince de dip kayalık olduğundan takılıyor. Seni takdir etmemek mümkün değil. Hırsız kancayı nasıl bağladın? Biraz bilgi verebilir misin?

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Emrecan tebrik ederim. Spin takımla bende denedim ama sahte ne batmak bilmiyor. Çok bekleyince de dip kayalık olduğundan takılıyor. Seni takdir etmemek mümkün değil. Hırsız kancayı nasıl bağladın? Biraz bilgi verebilir misin?
Teşekkür ederim Koray abi...

Ben de bundan 2-3 hafta öncesine kadar spin takımla LRF yapıyordum. Bu işe uygun kamış alana kadar avladığım balıklardan keyif almamışım resmen. LRF kamışıyla ufacık gümüş balığı bile öyle bir titretiyor ki oltayı...

Hırsız kanca olayına gelirsek; önce en incesinden ip misinayı ince uzun bir dikiş iğnesine geçiriyorum. Sonra iğneyi dikkatli bir biçimde silikonun kafa kısmından içeriye doğru ilerletiyorum. Buraya kadar sıkıntı yok gibi ama önemli olan kuyruğunun da tam ortasından düzgünce ilerletmek.
20160715_152701.jpg

Olayı çözene kadar çok silikonun kuyruğunu harap edip çöpe attığım oldu.

Daha sonra 10-11 numara çapari iğnesini kuyruktan çıkardığım misinaya bağlıyorum ve dikkatlice kuyruğa yanaştırıyorum. Eğer misinayı kuyruğun tam ortasından çıkarmayı başarabilmişsen iğnenin palasını kuyruğun içine gizliyorum.
20160715_153023.jpg

Daha sonra silikonu jighead'e geçiriyorum.
20160715_153339.jpg

Silikonun baş kısmında bulunun misinayı da jighead'in iğne deliği kısmına düğümleyerek sabitliyorum.
20160715_153618.jpg

Olay bundan ibaret abi, çok ince bir iş olmamakla beraber dikkat gerektiriyor. Şimdiden ellerine sağlık diyeyim...

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Emrecan kardeşim öncelikle tebrikler. hem avların hem de başarılı çalışmaların için. Emeğine sağlık :)

Sormak istediğim bu şekilde silikona hırsız iğne bağlamazsak kuyruk kısmından kopartıyor mu balıklar? bu şekilde silikon kaybın oldu mu? aksiyon konusuna da değinmek istiyorum. kuyrukta başka bir iğnenin olması silikonun aksiyonunu bozmuyor mu?

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Emrecan kardeşim öncelikle tebrikler. hem avların hem de başarılı çalışmaların için. Emeğine sağlık :)

Sormak istediğim bu şekilde silikona hırsız iğne bağlamazsak kuyruk kısmından kopartıyor mu balıklar? bu şekilde silikon kaybın oldu mu? aksiyon konusuna da değinmek istiyorum. kuyrukta başka bir iğnenin olması silikonun aksiyonunu bozmuyor mu?
Teşekkür ederim Cumhur abi...
Avlandığım yerde LRF ile avlanabilecek balık türü sayılı. İstavrit, gümüş, kefal, iskorpit, kaya balığı vs. Bu balıklar da dişsiz balıklar olduğu için silikon kopartma olayını yaşamadım hiç. Ancak çupra, ispari gibi balıkların olduğu yerde mutlaka yaşanır diye düşünüyorum.

Aksiyon konusunda ise, önce monofilament misinayla denedim. Çok abartılı olmasa da aksiyon bozuluyor. Ancak çok ince (0.074 kullanıyorum) ip misinayla yapılan hırsızda aksiyon bozukluğu yaşamadım. Oldukça yumuşak bir misina, kuyruk aksiyonuna ayak uyduruyor kolayca. İğneyi de olabildiğince hafif seçersek sorun yaratmıyor. Bu şekilde hırsızlı takımda %90 oranında vuruş kaçırma riski azalıyor.

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İstanbul içinde avlanacağımız için jigheadlarin kocaman iğnelerine küçücük balıkların geleceğini pek sanmıyorum. Azman istavrit ya da iskorpit tarzı balıklar istisna. Önümüzde iki seçenek var. Ya en küçük numara iğne ile kombine jighead kullanacağız ( ki en küçük iğneler bile büyük aslında ) ya da Emrecan kardeşimiz gibi ufak iğne ile hırsız yapacağız :)

gürbüz

Aktif Üye
Adı
İbrahim GÜRBÜZ

Alternatif olarak değerlendirebilirsiniz...avantajı silikonun aksiyonunu etkilemez ve silikon değişimlerinde vakit kaybı olmaz