Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Kemal Hocam, kefali 4 gram Kendo baby jig limon rengiyle aldım. Aksiyonu ise şöyle açıklayabilirim: Attıktan sonra durmaksızın orta hızda sarıyorum ve sarım esnasında senkronize bir şekilde kamışın ucunu denize doğrultup vurduruyorum. Denize paralel yapılan jerklerde jig çok havalanıyor, bu yüzden suya dik bir şekilde kamışın ucunu suya yaklaştırıp jerk yapıyorum.

Umarım anlatabilmişimdir, saygılarımla Hocam.
Baby jig ucup arkaniza bile dusebilir denize paralel yapilirsa. Bizzat yasanmistir :) Emrecan kardesim 4 gr lik baby jig var mi kendoda? 3 ve 5 gr diye biliyorum.

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
@TrAcHuRuS evet hirsiz hep vardi. Silikonu da tam ortadan degil de biraz daha uzun tuttum. 2/3 u gibi.

SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Baby jig ucup arkaniza bile dusebilir denize paralel yapilirsa. Bizzat yasanmistir :) Emrecan kardesim 4 gr lik baby jig var mi kendoda? 3 ve 5 gr diye biliyorum.
3'e basacakken 4'ü tuşlamışım abi :) Jig'de aksiyon stili hem güvenlik hem de su içerisindeki çekiciliği açısından hayati öneme sahip.

@immortal

Aktif Üye
Adı
Kemal G.
Merhaba Kemal Hocam, kefali 4 gram Kendo baby jig limon rengiyle aldım. Aksiyonu ise şöyle açıklayabilirim: Attıktan sonra durmaksızın orta hızda sarıyorum ve sarım esnasında senkronize bir şekilde kamışın ucunu denize doğrultup vurduruyorum. Denize paralel yapılan jerklerde jig çok havalanıyor, bu yüzden suya dik bir şekilde kamışın ucunu suya yaklaştırıp jerk yapıyorum.

Umarım anlatabilmişimdir, saygılarımla Hocam.
Gayet anlaşılır şekilde açıklamissin, teşekkürler. Özetle jigi yüzeye yakın tutuyorsun ve kamışın ucunu aşağıya doğru indirip sonra paralel pozisyona getiriyorsun, doğru mudur? Şu an bulunduğum bölgede azmak var ve millet hamur ile kefal tutuyor ve iri iri kefaller cirit atıyor ama bu arkadaşları tutabilen de pek yok gördüğüm kadarıyla. Jigi hangi saatlerde denemeyi onerirsin?

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Gayet anlaşılır şekilde açıklamissin, teşekkürler. Özetle jigi yüzeye yakın tutuyorsun ve kamışın ucunu aşağıya doğru indirip sonra paralel pozisyona getiriyorsun, doğru mudur? Şu an bulunduğum bölgede azmak var ve millet hamur ile kefal tutuyor ve iri iri kefaller cirit atıyor ama bu arkadaşları tutabilen de pek yok gördüğüm kadarıyla. Jigi hangi saatlerde denemeyi onerirsin?
Kesinlikle aksiyon dediğiniz şekilde Hocam. Günün her saatinde denenebilir diye düşünüyorum, ama iri kefallerin kıyıladığı saatler, yani gün batımının bir kaç saat sonrası daha verimli olabilir sanırım. Ama bu sefer de merada ışık kaynağı olması gerekecektir. Kefaller de çoğu zaman kokuya değil, aksiyona tav oluyorlar. Yemi ve aksiyonu net bir şekilde görmeleri elzemdir diye düşünüyorum.

Saygılarımla Hocam.

@immortal

Aktif Üye
Adı
Kemal G.
Kesinlikle aksiyon dediğiniz şekilde Hocam. Günün her saatinde denenebilir diye düşünüyorum, ama iri kefallerin kıyıladığı saatler, yani gün batımının bir kaç saat sonrası daha verimli olabilir sanırım. Ama bu sefer de merada ışık kaynağı olması gerekecektir. Kefaller de çoğu zaman kokuya değil, aksiyona tav oluyorlar. Yemi ve aksiyonu net bir şekilde görmeleri elzemdir diye düşünüyorum.

Saygılarımla Hocam.
Bugün 7 ile 9 arası denedim. Bulunduğum azmakta sokak lambaları vardi. Koca koca kefaller atliyordu ama bir kez olsun jige yeltenmediler.

omerfaruk

Aktif Üye
Adı
Ömer Faruk
Bugün 7 ile 9 arası denedim. Bulunduğum azmakta sokak lambaları vardi. Koca koca kefaller atliyordu ama bir kez olsun jige yeltenmediler.
Jigle kefal tutmak bana hiç nasip olmadi. Hem de dedginiz gibi koca koca kefallar önümde yüzerken. Silikonla 5 6 tane tutmusumdur. Ama bence kefal icin jighead ucuna ekmek, tavuk, ciğer vs takip denemek lazim. Hatta seytan oltasi daha etkili olabilir akinti yoksa. Kefali yakalamasi baya heyecanlı oluyor hele ki iriyse.

demiremin

Daimi Üye
Adı
Emin Demir
Akşam nasipse kartalda lrf yapacagım civarda olacak olan varsa hem avlanırız hemde muabbet ederiz

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Canerk67

Aktif Üye
Adı
Caner KIRMIZI
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar yeni aldığım lrf takımını denemek, sınırlarını görmek adına dün saat öğlen 2de Bartın / Amasra limanına gittim. Mgm ve muhteşem tahminleri rüzgar öngörmezken, yaklaşık 30-40 km/saat hızında bir rüzgarla at çek yaptık. Yaklaşık 2 saat boyunca berkley gulp camo renk 5cmlik silikonu hırsızla at çek yaptım. Sıfır vuruş :) dedim belkide hırsız iğne büyük geldi 1 saat de hırsız olmadan denedim yine sıfır vuruş :) dedim belkide silikon çok büyük. Kullandığım jighead 8 numara iğne 3gr ağırlığındaydı. Sonuç yine değişmedi. Kaya balığı bile alamadım. Ustamızdan (@reelmaster) aldığımız taktiklerle rüzgarda gayet başarılı atışlar yaptık. Rüzgara karşı 15-20 metrelik mesafedeki atışlar çok hoşuma gitti :) kıytı köşede bi balıkçıda kendo baby jig buldum 8.5 ve 10.5 gramlık. 8.5 gramlık baby jige boyu kadar bir istavrit atladı. Birde güzel boy Birtane daha aldım. 8 saat süren avımızın karşılığı 2 balık arkadaşımız geldiği yere geri gönderildi :)

IMG_20170728225552.jpg IMG_20170728161755.jpg