Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Eray hocam, Antik Side'de tapınak civarındaki kayalıklarda LRF ile yakalanabilecek balık yok mudur? Oralarda bu teknik ile avlanılamaz mı ?
Olmasına olur ancak şu an en ufak bir vuruş dahi yok.Ayrıca o taraf inanılmaz kayalık.Takılmama şansı yok.LRF aksiyonunu dipten yapacağımız için mutlaka kayalıklara takılacaktır.Fazla dibe atmasak olmaz mı?Olur elbette ancak hem avcılığı düşer hem de kayalara yine de takılır.Zira neredeyse su yüzeyine kadar yükseliyorlar.Balıkçılar limanının Kumköy tarafına doğru daha az kayalık.O taraflar daha iyi sonuç verir.Ama dediğim gibi uzun süredir buralarda tık dahi yok.Boş ekmeğe bile saatlerce yavru dahi gelmiyor.Şaşılacak bir şey.

Azer

Aktif Üye
Olmasına olur ancak şu an en ufak bir vuruş dahi yok.Ayrıca o taraf inanılmaz kayalık.Takılmama şansı yok.LRF aksiyonunu dipten yapacağımız için mutlaka kayalıklara takılacaktır.Fazla dibe atmasak olmaz mı?Olur elbette ancak hem avcılığı düşer hem de kayalara yine de takılır.Zira neredeyse su yüzeyine kadar yükseliyorlar.Balıkçılar limanının Kumköy tarafına doğru daha az kayalık.O taraflar daha iyi sonuç verir.Ama dediğim gibi uzun süredir buralarda tık dahi yok.Boş ekmeğe bile saatlerce yavru dahi gelmiyor.Şaşılacak bir şey.
Soğuktan olabilir... belki boru kurdu ile 50-100 gr 3 köstekli dip takımı yapıp uzağa gönderesiniz :) ya da hatta 150 gr ;)

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Soğuktan olabilir... belki boru kurdu ile 50-100 gr 3 köstekli dip takımı yapıp uzağa gönderesiniz :) ya da hatta 150 gr ;)

Ah ahhh neler denedik ve yapmadık ki.Sorun benim takımlardan kaynaklansa zaten anlaşılır.Ama benden kaynaklanmadığı kimsenin tutamamasından belli.Bir kaç kişinin tuttuğu 2 tane yavruyu referans olarak almiyorum.Tutan da bu şekil yani.Biraz daha havayı beklemek gerekecek.

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhaba ben daha önce spinninge merak saldım ve okuma seaspin 10-45 300cm kamış ve shimano 3000 sfc makina almış bulundum. bu takımla lrf yapılabilirmi? çok hafif slikonları atabilmek için sıyırtma kurşun kullanabilirmiyiz verimli olurmu?

Slhttn80

Üye
Sprilinoya diye bir palstik ağırlıkla silikon atmak mümkün. Yada kurşun önüne beden de yapılabilir. Ben denemedim tteorik olarak söylüyorum. Verin konusunda emin olamıyorum. Ama istavrit zamanı bir denersiniz.

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sprilinoya diye bir palstik ağırlıkla silikon atmak mümkün. Yada kurşun önüne beden de yapılabilir. Ben denemedim tteorik olarak söylüyorum. Verin konusunda emin olamıyorum. Ama istavrit zamanı bir denersiniz.
cevabınız için teşekkür ederim. peki kurşunlu bedene köstek yapıp silikonu öyle bağlasam nasıl olur acaba? yani kurşun aşağıda olacak şekilde demek istedim

Slhttn80

Üye
Kurşun ana bedene, hatta klipse, sonra ince misina ile
1 kulaç kadar, onuda klipsin halkaya bağlayanilirsiniz , ucuna jighead silikon. Bolrag diye bişey vardı bide içine su dolduluoyr. Yanlış yazmış olabilirim. Oda iş görür.

sedatsabotic

Aktif Üye
Adı
sedat sabotic
Kan Grubu
B Rh Pozitif
iyi akşamlar arkadaşlar 2 el lrf takım satın aldım.değerli yorumlarınızı alabilirmiyim fiyatı toplam 130 tl

DAİWA CROSSFİRE 2-8 GR ATARLI 220 CM SPİN KAMIŞ

SHİMANO HYPERLOOP 2500 FB MAKİNA ve ÜZERİNDE NİPPON GHOST 0,17 MM MİSİNA SARILI

SPİN KAMIŞ KILIFI

REİNS MARKA PEMBE SİLİKON YEM (İÇİNDE 6 ADET VAR)

4 ADET LRF CLİPS