Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Çok güzel av olmuş elinize sağlık. Bendeki lrf likler nerdeyse durduğu yerde eskiyecek :)
Tebrikler LRF ile güzel iş çıkarmışsınız.

Nedense LRF şu an hiç cazip gelmiyor ama yaz gelince tekrar LRF takımı çıkaracağım.
:DYazı uzun olunca okunmuyor sonuca bakılıyor galiba. Arkadaş balıkları lrf ile değil yemli takımla almış. İnşallah lrf ile de yakalar.;) Rastgelsin.
dün geç saatte hepsini okumuştum ama sabah erken saatte ne var ne yok diye bakınca hadi dur bi mesaj yazalım dedik. Eee başlık yanlış yönlendirdi haliyle, yoksa atlayarak okul değilim;)

Teşekkür ederim.Evet,yazı biraz uzun olmuş :) Uzun zamandır balığa gidemiyordum.Gidip de bir kaç canlı yakalayınca da sanki jaws almış gibi biraz ballandırarak anlatmak istedim :)

Tebrikler..Afiyet olsun..Balon bızım bölgelerın belalısı sanırım LRF de gece denemeler yapılırsa balonlar az rahat bırakır gibi.Bölgemdekılerden edındıgım izlenımdır.

Maalesef öyle.Bu zararlının yaptığı tahribat gerçekten de can sıkıcı boyutlarda.Belirttiğiniz gibi akşamları belki biraz daha rahat olur?Mersin taraflarında eskiden çok güzel ve bereketli avlar yapmıştım.1999 da 8 ay Atakent/Susanoğlu'nda kalmıştım.Müthiş zevkli ve güzel bir yer.O zamanlar Silifke de malzeme bulmak her ne kadar zor olsa da imkanlar ölçüsünde çok güzel günler geçirdim.Oraların gönlümdeki yeri bir ayrıdır.İnşallah bir gün yine ziyaret edip oralarda olta atacağım :)

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Daha evvel de paylaştığım LRF takım ve malzemelerim ile deneme yapmış ve bu disiplin ile bir skor elde edememiştim.Hatta bir vuruş dahi hissedememiştim.Bunda tecrübesizliğim kadar mevcut misinam,sahtelerim ve zokalarımın da verimsiz olması bir etkendi.Uzun uğraşlar ve aramalar sonucunda yaşadığım Manavgat ilçesinde AvSepetim isimli bayi den ürünleri temin edebildim.Burası sanal ortamda "Spinnci Murat" diye tanınan ve Oltacı dergisinde de makalaleri yayınlanan Murat arkadaşımıza aitmiş.Kendisiyle tanışıp sohbet ettik ve aradığım ürünleri kendisine bildirdim.Şansıma tam zamanında gitmişim zira da soranı olmadığı için LRF sahteleri ve zokalarını tekrar paketlemiş ve iade için kargoya vermeye hazırlanıyordu.Alacaklarımı kendisinin de tavsiyesiyle aldım ve aksiyon vermeyi de iyice öğrendim.Yarın sabahtan gidip tekrar şansımı deneyeceğim.İlk resimde almış olduğum ve beğenmediğim sahtelerim mevcut.İkinci ve üçüncü resimde ise LRF için üretilmiş sahteler ve zokalarım var.Mevsimsel durumu göz önüne alarak,açık ve güneşli bir havada kullanmamı,daha doğrusu ilk etap denememi tavsiye edeceğiniz sahteler hangileri olurdu?Ben beyazlar ile başlamayı düşündüm ama yorumlarınızı da merak ediyorum açıkcası.Ayrıca bulabildiğim tek Flurocarbon 0,26 mm. misinayı da 0,18 mm. lik ile değiştirdim.İnşallah umduğum heyecan ve zevki yaşayabilirim?

sil1.jpg

IMG_3131.JPG

IMG_3130.JPG

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İlk resimdeki jigheadlere ben de hiç ısınamadım tatlısu harici kullanmıyorum ama diğer silikonlar iş yapar, diğer resimdekiler ise zaten şuanda çok moda

sessizdenizci

Daimi Üye
İlk resimdekilerin iş yapmaması normal :)
İkinci resimdekiler çok güzel görünüyorlar özellikle sağdaki dörtlü.

Rast gele, bol bereketli avlar dileğiyle...

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
İki-üç hafta evvel LRF denemiş ama tek vuruş dahi alamamıştım.Bunu silikon ve jig headlerime bağlayıp daha iyi ve kaliteli olanlarından edindim (altta resmi var) ve bugün sabah erkenden tekrar meraya gittim.Ancak bugün de tek tık dahi vuruş olmadı.Bunu da kalabalık olan merada kimsenin balık tutamamasından dolayı "Deniz de balık yok" a bağladım.Bakalım bir sonrakini nerye bağlayacağım artık??? Yemli de hiç değilse bir iki aksiyon oluyordu.Böyle devam ederse kolay kolay LRF yapmam sanırım?Bir kez daha deneyeceğim kısmet olursa.

gürbüz

Aktif Üye
Adı
İbrahim GÜRBÜZ
İki-üç hafta evvel LRF denemiş ama tek vuruş dahi alamamıştım.Bunu silikon ve jig headlerime bağlayıp daha iyi ve kaliteli olanlarından edindim (altta resmi var) ve bugün sabah erkenden tekrar meraya gittim.Ancak bugün de tek tık dahi vuruş olmadı.Bunu da kalabalık olan merada kimsenin balık tutamamasından dolayı "Deniz de balık yok" a bağladım.Bakalım bir sonrakini nerye bağlayacağım artık??? Yemli de hiç değilse bir iki aksiyon oluyordu.Böyle devam ederse kolay kolay LRF yapmam sanırım?Bir kez daha deneyeceğim kısmet olursa.
DELTA jighead(2,7gr-6no iğne) ve REİNS pembe-yeşil-sarı ...merada İstavrit/Çinekop/Zargana varsa alır...

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
DELTA jighead(2,7gr-6no iğne) ve REİNS pembe-yeşil-sarı ...merada İstavrit/Çinekop/Zargana varsa alır...

İğne de silikonlar da mevcut ancak tık dahi yoktu.Sırf ben değil,kimse bir şey alamadı.Kefal için atılan boş ekmekler dahi bir saat su üstünde kaldığı halde ufak balık dahi vurmadı.Hava,deniz mükemmeldi.Su biraz bulanıktı ancak yine de tüm şartlar harikaydı.Solunar takvim %92 gösteriyordu.Ama bizimle birlikte solunar teorisi de patladı malesef :)

cankar_34

Üye
Adı
Can Kar
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İğne de silikonlar da mevcut ancak tık dahi yoktu.Sırf ben değil,kimse bir şey alamadı.Kefal için atılan boş ekmekler dahi bir saat su üstünde kaldığı halde ufak balık dahi vurmadı.Hava,deniz mükemmeldi.Su biraz bulanıktı ancak yine de tüm şartlar harikaydı.Solunar takvim %92 gösteriyordu.Ama bizimle birlikte solunar teorisi de patladı malesef :)
jig headler ve slikonlar baya güzel balık yakalayamamanız bendcede balığın nazlı olmasından kaynaklıdır