Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Arkadaşlar,Manavgat bölgesinde genellikle uçsuz bucaksız kumluk alanlar var ve deniz de epeyce sığ.Bazı yerlerde iskele ve derin yerler veya hemen derinleşen yerler de var.Sormak istediğim bu yöntem ile kumluk ve sığ alanda,mırmır olan yerlerde kıyıdan atılmak suretiyle ne gibi bir verim alınır?Tecrübe eden arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Yarın veya en geç perşembe sahildeyim inşallah.Deneyip gözlemlerimi sizlerle paylaşırım kısmetse.

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kısmet olursa yarın sahildeyim.Lrf olayına giriş yapacağım.Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim veya ne kadar zevk alacağım?An itibariyle herşey muallakta olduğundan ekipman ve donanım olayını abartmadan çok ucuz yollu halletmeye çalıştım.Eğer bu avcılık hoşuma giderse biraz daha üst model ekipmanlara girerim.Özellikle de makineyi değiştiririm.Ancak henüz bir önümü görmeden daha da fazla masraf etmek istemedim.

Öncelikle kamış seçimi ile başladım.Gayet ucuz ve uygun görünen Okuma High Performance Lure Mania 185 cm. 3-12 gr. atarlı iki parçalı kamışımı aldım.Sadece 103 gr. ağırlığında ve elinizde tutarken müthiş bir keyif aliyorsunuz.Şahsen çok çok beğendim.Daha üst bir ssteme geçecek olursam V serisine geçerim ama Okuma markasından şaşmam.

Makinede ise olanla yetindim.Oğlum için zamanında aldığım,yanımda o da mırmıra atıp sıkılmasın diye hediye ettiğim basit bir makine vardı.Kumyang 5.2.1 4 Ball Bearings ve önden kalamalı.Anti Reverse sistemli ufacık ama bir o kadar da hafif ve şirin bir makine.Bir kaç kez bunu kullanıp kendimi test edeceğim.Olaya ısınırsam Okuma'nın çok hoşuma giden Helios Hxg-35 ini alacağım.

Alt resimde de silikonlarım ve zokalarım yer aliyor.Şimdilik bulabildiğim en iyileri bunlar.Bazı zokalar görüldüğü üzere daha çok levrek tarzı balıklar için uygun.Çakmağın sol tarafında ise görür görmez çok sevdiğim ama renginden tereddütte kaldığım 10,50 gr. lık jig sahtem duruyor.

Şimdilik bunlar ile idare edip bir test edeceğim olayı.Umarım zevk aldığım ve devam ettireceğim bir avlanma disiplini olur :harika:

Ekli dosyalar

Pellegra45

Aktif Üye
Adı
Süleyman ÇETİN
Kısmet olursa yarın sahildeyim.Lrf olayına giriş yapacağım.Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim veya ne kadar zevk alacağım?An itibariyle herşey muallakta olduğundan ekipman ve donanım olayını abartmadan çok ucuz yollu halletmeye çalıştım.Eğer bu avcılık hoşuma giderse biraz daha üst model ekipmanlara girerim.Özellikle de makineyi değiştiririm.Ancak henüz bir önümü görmeden daha da fazla masraf etmek istemedim.

Öncelikle kamış seçimi ile başladım.Gayet ucuz ve uygun görünen Okuma High Performance Lure Mania 185 cm. 3-12 gr. atarlı iki parçalı kamışımı aldım.Sadece 103 gr. ağırlığında ve elinizde tutarken müthiş bir keyif aliyorsunuz.Şahsen çok çok beğendim.Daha üst bir ssteme geçecek olursam V serisine geçerim ama Okuma markasından şaşmam.

Makinede ise olanla yetindim.Oğlum için zamanında aldığım,yanımda o da mırmıra atıp sıkılmasın diye hediye ettiğim basit bir makine vardı.Kumyang 5.2.1 4 Ball Bearings ve önden kalamalı.Anti Reverse sistemli ufacık ama bir o kadar da hafif ve şirin bir makine.Bir kaç kez bunu kullanıp kendimi test edeceğim.Olaya ısınırsam Okuma'nın çok hoşuma giden Helios Hxg-35 ini alacağım.

Alt resimde de silikonlarım ve zokalarım yer aliyor.Şimdilik bulabildiğim en iyileri bunlar.Bazı zokalar görüldüğü üzere daha çok levrek tarzı balıklar için uygun.Çakmağın sol tarafında ise görür görmez çok sevdiğim ama renginden tereddütte kaldığım 10,50 gr. lık jig sahtem duruyor.

Şimdilik bunlar ile idare edip bir test edeceğim olayı.Umarım zevk aldığım ve devam ettireceğim bir avlanma disiplini olur :harika:

İlk denenmesi gereken kesinlikle savage gear silikonlar olmali. Balik varsa kendine çekecektir.:D

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
İlk denenmesi gereken kesinlikle savage gear silikonlar olmali. Balik varsa kendine çekecektir.:D

Ben de onları kullanmayı düşünüyorum.Yarın gidip deneyecektim ancak cumartesiye ertelemek zorunda kaldım maalesef.Cumartesiyi şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum.Bakalım nasibimizde neler olacak?Aslında balığı yakalamaktan ziyade vuruş alabilecekmiyim onun merakı içerisindeyim?

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben de bu lrf yi yemlik istavritte kullanmaya karar verdim, yemle memle ayrıyeten uğraşmadan :)

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Arkadaşlar,ben aldığım silikonlara zokayı takacağım ama zokanın ucunu direk misina mı yoksa çok küçük boy fırdöndü ile mi bağlamamı tavsiye edersiniz?Ben duruma göre zokaya direkt olarak misina ve gerekiyorsa da bir kıstırma kurşun takmayı düşündüm.Fırdöndünün avantaj veya dezavantajı ne olabilir?Yani ben kamufle olmaması ve balığın görmesinden çekiniyorum.