Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bende son zamanlar LRF olayına taktım. yazları bazen bayramoğluna gidiyorum. orada serbest dalış yaptığımda dipte çok güzel karagöz, mırmır gördüm. bunları lrf ile avlamak istiyorum. ayrıca eşkina da olduğunu oradaki balıkçılardan öğrendim. eğer kısmet olursa bir lrf takımı kurmak istiyorum bu sene. tabi uygun bütçeli bir şey olsun istiyorum. geçen sene spin takım ile denedim ama verim alamadım. pekte gitme fırsatım olmadı. normal kamışla yemli beklerken aralarda lrf ile denemeler yapıcam inşallah. belki normal spinle de paylaştığın videodaki sistemi denerim.
benimde aşırı ilgim var hatta şu takımı bugn denicem 50-100 atarlı bır kamış ıle 8 gr jig denedim bir çarpan aldım :D bende baya bakıyorum ucuz yollu bir takım okuma dead ringer makına ve 8 15 veya 15 20 gr atarlı tetıklı bır kamış duşunuyorum kamış tetıklı olmasının sebebı ılerıde baitcaster çıkrık dşncem

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
benimde aşırı ilgim var hatta şu takımı bugn denicem 50-100 atarlı bır kamış ıle 8 gr jig denedim bir çarpan aldım :D bende baya bakıyorum ucuz yollu bir takım okuma dead ringer makına ve 8 15 veya 15 20 gr atarlı tetıklı bır kamış duşunuyorum kamış tetıklı olmasının sebebı ılerıde baitcaster çıkrık dşncem
Hadi bakalım hayırlısı olsun rastgele diyelim raporları bekliyorum :) bu arada bahsettiğim yöntem drop shot fishing deniyor videolarını bir incele istersen yeni fikirler verebilir.

zokacı

Daimi Üye
Adı
nejdet
ilgimi çekiyor ama geçensene denedim pek verim alamadım bu senede denicem bakalım nolacak vsytem 3.12 kamış 1000 lik dam makina bol miktarda küçük slikon ve mini jigler hazır bekliyor

arifengin

Daimi Üye
Adı
Arif ENGİN
Sizce lrf ile zargana tutulurmu? Kucuk jiglerle veya silikonlarla

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Sizce lrf ile zargana tutulurmu? Kucuk jiglerle veya silikonlarla
evet tabiki de, sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarda lrf ile zargana yakalayan çok gördüm. zargana, kefal, istavrit, mırmır, eşkina, iskorpit, karagöz yakalayan hatta çinekop yakalayan bile var. bu işte en güzel iş yapan sahte olarak Duo tetra Works.

arifengin

Daimi Üye
Adı
Arif ENGİN
evet tabiki de, sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarda lrf ile zargana yakalayan çok gördüm. zargana, kefal, istavrit, mırmır, eşkina, iskorpit, karagöz yakalayan hatta çinekop yakalayan bile var. bu işte en güzel iş yapan sahte olarak Duo tetra Works.
Baby jigler var 3 5 grm onlar nasildir . Kullanisi atisi falan daha iyi olur hem.malum zargana yuzey baligi duo tetra dalarli sahte zarganaya pek gitmez gibi geldi

arifengin

Daimi Üye
Adı
Arif ENGİN
bu stilde de misinanin yada ipin onune fc lider yapmak gerekirmi

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Baby jigler var 3 5 grm onlar nasildir . Kullanisi atisi falan daha iyi olur hem.malum zargana yuzey baligi duo tetra dalarli sahte zarganaya pek gitmez gibi geldi
Ben sosyal paylaşım sitelerinde gördüm sadece baby jigler de iş yapar tabi. kendim daha lrf avı yapmış değilim yalnız lrf gruplarında en çok gördüğüm sahte duo tetra idi ve onunla çok çeşitlilikte avlar gerçekleştirdiklerini gördüm. denemek lazım.

Mehmet Fatih

Daimi Üye
Adı
Mehmet Fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Baby jiglerin kıçı seri şekilde suya giriyor çok takip aldım ancak zargana almadım ancak Toby 602 normal kaşıkla sürekli zargana alıyorum çoğu zaman yakalanmadan vuruyor yandan ısırıyor genelde sola-yukarı hızlı sarımlarda muhakkak zargana alıyor toby..ama şu sıralar zarganalar çok ufak hepsi suya iade ya çok acemiler yada büyükler daha yok..Bende kendo pembe baby jig var gelişi gidişi sanki hiçbir zaman onunla balık yakalayamam hissi var..herşeye atlaması merak etmesi gerek liman içi ufak balıklar bile birşekilde sevmiyor yaklaşmıyor.

arifengin

Daimi Üye
Adı
Arif ENGİN
J
Baby jiglerin kıçı seri şekilde suya giriyor çok takip aldım ancak zargana almadım ancak Toby 602 normal kaşıkla sürekli zargana alıyorum çoğu zaman yakalanmadan vuruyor yandan ısırıyor genelde sola-yukarı hızlı sarımlarda muhakkak zargana alıyor toby..ama şu sıralar zarganalar çok ufak hepsi suya iade ya çok acemiler yada büyükler daha yok..Bende kendo pembe baby jig var gelişi gidişi sanki hiçbir zaman onunla balık yakalayamam hissi var..herşeye atlaması merak etmesi gerek liman içi ufak balıklar bile birşekilde sevmiyor yaklaşmıyor.
Jig headli silikonlarla denedinizmi zargana