Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hedefte büyük balık varsa XL sorun olmaz hocam hatta daha iyidir. En kötü ihtimalle misina makası ile diklemesine 2'ye bölebilirsiniz.

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sırf şu balık işi için Konyadan İzmire geldim, hastalık olmaya başladı bu iş, özellikle lrf. :). Ah şu lrf ile bir levrek tutabilsem...:) Bir şey sormak da istiyorum : İnternetten Marukyu L sipariş ettim fakat satıcı XL yollamış ben de yola çıkacağım için iade edemedim. Acaba XL nin L ye göre avantaj ve dezavantajları nedir ? Teşekkürler...
Avantaji buyuk baliklari hedeflemesi.

Dezavantaji 8 tane olmasi ve cok genis bir balik yelpazesine seslenmemesi.

BassBarco

Aktif Üye
Adı
Barış Yener
Sırf şu balık işi için Konyadan İzmire geldim, hastalık olmaya başladı bu iş, özellikle lrf. :). Ah şu lrf ile bir levrek tutabilsem...:) Bir şey sormak da istiyorum : İnternetten Marukyu L sipariş ettim fakat satıcı XL yollamış ben de yola çıkacağım için iade edemedim. Acaba XL nin L ye göre avantaj ve dezavantajları nedir ? Teşekkürler...
Birde taktırırsanız koca yem heba oluyor ve baya can sıkıcı oluyor.. Ben İzmir'de kırmızı berkley gulp ile aldım ispendek. Sadece 1 kere rastgeldi.. Ben de mırmır kovalıyorum ama iri bir mırmır kandıramadım daha. Rastgelsin

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Birde taktırırsanız koca yem heba oluyor ve baya can sıkıcı oluyor.. Ben İzmir'de kırmızı berkley gulp ile aldım ispendek. Sadece 1 kere rastgeldi.. Ben de mırmır kovalıyorum ama iri bir mırmır kandıramadım daha. Rastgelsin
Bölge olarak size yakın mıdır bilmiyorum ama Bahadır Ayoz'u takip etmenizi öneririm. Foça tarafında avlanıyor.

İzmir35

Yeni Üye
Adı
Gökhan
Dün ip misina ile ilk avımı yapmaya gittim sonuç hüsran.Atışta makina ip misinayı salmıyor bikaç sefer 5-6 metre saldı ama tak diye kesiyor.İpi elimle baya saldım sardım makinaya takılcak düğüm falanda olmamış.

Hemen mono misina sardım makineye öyle bir sorun olmadı.Neden oluyor olabilir ? Birde 1,5 gr jighead'le 10 metre civarı atış normal mi ?

50 metre civarı 0.20 mm dolgu misina üstüne 100 metre ip sarmıştım.

Son düzenleme:

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Dün ip misina ile ilk avımı yapmaya gittim sonuç hüsran.Atışta makina ip misinayı salmıyor bikaç sefer 5-6 metre saldı ama tak diye kesiyor.İpi elimle baya saldım sardım makinaya takılcak düğüm falanda olmamış.

Hemen mono misina sardım makineye öyle bir sorun olmadı.Neden oluyor olabilir ? Birde 1,5 gr jighead'le 10 metre civarı atış normal mi ?

50 metre civarı 0.20 mm dolgu misina üstüne 100 metre ip sarmıştım.
Okuma alaris mj hocam ? Ben de dun aksam test ettim.cok ruzgar olmasina ragmen makina hic basima is acmadi. Ama senin yasadigin sorunun ne oldugunu tahmin edebiliyorum.

İzmir35

Yeni Üye
Adı
Gökhan
Okuma alaris mj hocam ? Ben de dun aksam test ettim.cok ruzgar olmasina ragmen makina hic basima is acmadi. Ama senin yasadigin sorunun ne oldugunu tahmin edebiliyorum.
Evet alaris,dolgu misina mı az mı geldi acaba başka ne olabilir ?Siz ip mi mono misina ile test ettiniz Gerçi mono da 150 metre civarı dolgu+ip de 150 metre civarı

pegasustoni

Aktif Üye
Adı
Faruk
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar,

Bu leader (lider) olayı ne kadar önemli? Eğer önemliyse bu düğümün daha kolay bi yolu yok mu?
Merhaba,
İşinize en çok yarayacak leader düğüm Double Uni Knot olacaktır. Bana göre mahin düğümden daha sağlam ve daha basit. Lakin ben en az 6 tur atıyorum. 3 az gelebiliyor. Youtube ta aratırsanız bulabilirsiniz.

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Evet alaris,dolgu misina mı az mı geldi acaba başka ne olabilir ?Siz ip mi mono misina ile test ettiniz Gerçi mono da 150 metre civarı dolgu+ip de 150 metre civarı
Komple orgu sardim ben. Dun bir sorun yasamadim ama yarin yasamayacagim anlamina gelmez. Siz ilk atista mi yasadiniz yoksa bir kac atistan sonra mi basladi ?