Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hocam bu ido iskelesinin sol tarafindan Cevahir otele gelmeden oralarda atıyorum bu ara ama tık yok. Ilginc gidesim gelmiyor biraz daha mı havalar soğusa öyle mı gitsem acep?
Havalar soğudu balık yok, balık derine çekildi, hava sıcak su soğuması lazım,
ne olacak bu balıkçıların hali..

GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Havalar soğudu balık yok, balık derine çekildi, hava sıcak su soğuması lazım,
ne olacak bu balıkçıların hali..

GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vallahi ya ne yapacağımızı biz de şaşırdık🙂) iki istavrit alıp salacagiz altı üstü bu nedir🙂

Dün akşam en güvendiğim meralarımdan birine gittim, normalde bu zamanda kova dolduracak kadar istavrit olması lazım kıyıda ama 2 kaya balığı, 1 zargana ve 1 istavrit'ten başka bir şey tutamadım. Açık ara lrf'de 7 yıldır gördüğüm en kısır sezon diyebilirim. Yasaklar kalktığında kayda değer 2 av yapabildim sadece, geri kalanı temiz hava almaktan ibaret, lrf'ye yeni başlayanlar bu sezon sizi aldatmasın 🙂

Dün akşam en güvendiğim meralarımdan birine gittim, normalde bu zamanda kova dolduracak kadar istavrit olması lazım kıyıda ama 2 kaya balığı, 1 zargana ve 1 istavrit'ten başka bir şey tutamadım. Açık ara lrf'de 7 yıldır gördüğüm en kısır sezon diyebilirim. Yasaklar kalktığında kayda değer 2 av yapabildim sadece, geri kalanı temiz hava almaktan ibaret, lrf'ye yeni başlayanlar bu sezon sizi aldatmasın 🙂

bende pendik kartal maltepe arası avlanıyorum meralar bir günü bir gününe tutmuyor en az iki günde bir meralar yoklanmalı bu seneye iyi başladım

Ben başladım ya ondandır herhalde hocam nasipsizlik var 🙂)))

Döviz ve ek vergiler olmasa çok güzel lrf silikonları, yemleri mevcut aslında. Kabaca baktığım yemlere benim bile ağzım sulanıyor ama dolar/euro bu kadar çokomel olunca maalesef bakmak ve araştırmakla yetiniyoruz. örneğin bizim sadece 3-4 renk ve 4 farklı boyda silikon kurtlarını kullandığımız marukyu. vakti olan yeni şeyler keşfetmeyi sevenler inceleyip sitedeki videoları izlesin derim.

(link)

Döviz ve ek vergiler olmasa çok güzel lrf silikonları, yemleri mevcut aslında. Kabaca baktığım yemlere benim bile ağzım sulanıyor ama dolar/euro bu kadar çokomel olunca maalesef bakmak ve araştırmakla yetiniyoruz. örneğin bizim sadece 3-4 renk ve 4 farklı boyda silikon kurtlarını kullandığımız marukyu. vakti olan yeni şeyler keşfetmeyi sevenler inceleyip sitedeki videoları izlesin derim.

(link)

Çok da olmazsa olmaz ürünler değil aslında, o kadar japon ajing'ci takip ediyorum daha isome kullanana denk gelmedim.
Onlar tüm imkanlara rağmen sıvısız silikolar kullanıyorken biz niye isome'ye bağlı yaşıyoruz diyerek stoklarımı satışa çıkardım 🙂

Çok da olmazsa olmaz ürünler değil aslında, o kadar japon ajing'ci takip ediyorum daha isome kullanana denk gelmedim.
Onlar tüm imkanlara rağmen sıvısız silikolar kullanıyorken biz niye isome'ye bağlı yaşıyoruz diyerek stoklarımı satışa çıkardım 🙂

tabii ki olmazsa olmaz değil ama amatör balıkçılar olarak hepimiz ufak tefek farklı malzemeler kullanmak, deneyimlemek istiyoruz. mevcut şartlarda en büyük hobimiz balıkçılık ama artık herşey o kadar pahalı ki elimizdeki ürünleri kullanırken 10 kez düşünmek zorundayız. konu sadece ismoe değil maalesef.

tabii ki olmazsa olmaz değil ama amatör balıkçılar olarak hepimiz ufak tefek farklı malzemeler kullanmak, deneyimlemek istiyoruz. mevcut şartlarda en büyük hobimiz balıkçılık ama artık herşey o kadar pahalı ki elimizdeki ürünleri kullanırken 10 kez düşünmek zorundayız. konu sadece ismoe değil maalesef.

Beraber av yaptığım arkadaşım aliexpress'ten 50 tanesini 1.5 dolara aldığı bir silikonu kullandı bu sezon, ben de şu anda 30 lira civarı olan bir kokusuz silikonu 10 liradan bulup almıştım sezonu onunla tamamladım sayılır, aynı merada isome kullanan arkadaşlardan geri kalmadık hatta bir çok avda daha zevkli geçti bizim için, piyasanın bize dayattıklarından biraz uzaklaşmak lazım bazen. Tabi ki konu sadece silikonla bitmiyor, bu döviz kurları ile hobi zaten yapılamaz bir noktaya doğru gidiyor.

Çok uzun bir aradan sonra ava çıktım. Dün Pendik sahilde sıfır çekerken Bugün Üsküdar tarafı fena değildi. Doğum günü hediyesi olarak tüm balıklar bana geldi 🙂..5 adet Çinekop. 3 adet 20 cm altı yaprak suya iade edildi. Yaklaşık 4-5 balık ta çekerken suya düştü. Balıklar 22 - 25 cm arası gelmiştir

Sahte Usami Phantom Mullet 90F-SR 9 gram

IMG_20201007_003244.jpg

Son düzenleme:
Back