Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merada balık varsa fujin turuncu isome pembe silikonlar yeterli levrek için popper veya hansenin kaşığını da kullanabilirsin ilk başlarda her şey dikkatini çeker satın almak istersin sonra balık olduğunda her türlü silikona atladığını farkedersin rastgele
Isome pembe silikon harici sadece 2 tane kendo babyjig almıştım birkaç gün sonrada 5 gramlık savagear turkish zebra mix alacağım 3 adet başka da bir şey almayı düşünmüyorum. Bir pakette turuncu fujin alayım o zaman teşekkür ederim silikonların daha etkili olduğu söyleniyor dediğiniz gibi.

Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Isome pembe silikon harici sadece 2 tane kendo babyjig almıştım birkaç gün sonrada 5 gramlık savagear turkish zebra mix alacağım 3 adet başka da bir şey almayı düşünmüyorum. Bir pakette turuncu fujin alayım o zaman teşekkür ederim silikonların daha etkili olduğu söyleniyor dediğiniz gibi.
fujin yummy sandworm orange bir de 2.5 veya 3 gramlık paket kurşunlardan alın jig headin 10-15 santim gerisinden 1-2 tane kıstırırsanız oltayı atarken attığınız mesafeyi 2 katına kadar çıkarırsınız eğer attığınız yer çok derin değilse ileri atabilmek için işe yarıyor

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Balık türleriyle alakalı olarak suyun hangi kısmını tarayacağımız hakkında bilgi verebilecek olan var mı? Atıyorum zargana su üstü, istavrit orta su vs gibi. Mırmır istavrit iskorpit eşkina ispari vs marmarada olan balıklar için bilgi verebilirseniz sevinirim.

spinci

Aktif Üye
Adı
Tenekeci
Balık türleriyle alakalı olarak suyun hangi kısmını tarayacağımız hakkında bilgi verebilecek olan var mı? Atıyorum zargana su üstü, istavrit orta su vs gibi. Mırmır istavrit iskorpit eşkina ispari vs marmarada olan balıklar için bilgi verebilirseniz sevinirim.
Merhaba,

Mırmır : kumluk, dip (tık-tık-tık-bekle)
Eşkina : kayalık, dip (tık-tık-tık-bekle)
İstavrit : fark etmez, orta su (orta hızda sürekli sarım)
İspari : fark etmez, dip/ orta su
İskorpit : kayalık, dip

Rastgelsin...

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

Mırmır : kumluk, dip (tık-tık-tık-bekle)
Eşkina : kayalık, dip (tık-tık-tık-bekle)
İstavrit : fark etmez, orta su (orta hızda sürekli sarım)
İspari : fark etmez, dip/ orta su
İskorpit : kayalık, dip

Rastgelsin...
Çok teşekkür ederim benim için önemli bir bilgiydi.

Greatharm

Yeni Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, Sarıyer, Tarabya, Big chef yanı avlanıyorum. Fakat ne zaman çıkarsam çıkayım tek bir vuruş bile alamıyorum. Mevsimden dolayı falan mı bilmiyorum usandım artık. Yem olarak fujin purple ve jig head kullandım daha sonra savage gear turkish zebra seti denedim yine olmadı savage gear su üstü popper denedim o da olmadı savage gear vibrasyon denedim. Hiç birinde tek bir balık bile deymedi diyebilirim. Nedeni nedir yardımlarınızı rica ediyorum. Ne yaptıysam bir balık alamadım. Tüm aksiyonlar da deniyorum ama olmuyor. Bu taraflarda bakıyorum surf kamışı olanlar balık alıyor çapari atanlarda alıyor. İstavrit, sardalya vs alanlar görüyorum. Mera tercihim mi yanlış var mı bu taraflarda önerebileceğiniz meralar ?

Lrf setim savage gear 4-16 atar kamış ve epixor 20 makine, İp olarak lineaeffe japan braid 8 örgü 0,8 mm leader 0,25 mm

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sebebi sular yeterince ısınmadığından balıkların sizin atış yaptığınız bölgelere henüz kıyılamamış olmasıdır. Surf takım ile 100 m üstü yapılan atışlarda bu dönemde verim alınabilir ama lrf için ya derin meralar bulmalı yada su sıcaklığının 15 derece civarına gelmesini beklemelisiniz.

Greatharm

Yeni Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sebebi sular yeterince ısınmadığından balıkların sizin atış yaptığınız bölgelere henüz kıyılamamış olmasıdır. Surf takım ile 100 m üstü yapılan atışlarda bu dönemde verim alınabilir ama lrf için ya derin meralar bulmalı yada su sıcaklığının 15 derece civarına gelmesini beklemelisiniz.
Biraz daha sabredeceğiz o zaman desenize :( Cevap için çok teşekkür ederim 🙏🏻

Emirhan54

Yeni Üye
Adı
Emirhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sakarya da oturuyorum. Karasu, izmit körfez ve sapancada av yapmayı planlıyorum. Bu set iyi midir başlangıç için? Daha önce hiç balık tutmadım lrf ile başlamak istiyorum. Fazla para vermek istemiyorum şimdilik belki olurda sevmem diye denemelik yani. Birde aria 20 yerine als 20 alsam aradaki farka değer mi? Misina olarak ne önerirsiniz? Ve bu kamışa en uygun yem nedir? Sahte, jig, silikon?

Okuma Fuel Spin 210 cm 0-8 gr Spin Kamışı
Aria 20 makine

tamam

Aktif Üye
Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Negatif
Sakarya da oturuyorum. Karasu, izmit körfez ve sapancada av yapmayı planlıyorum. Bu set iyi midir başlangıç için? Daha önce hiç balık tutmadım lrf ile başlamak istiyorum. Fazla para vermek istemiyorum şimdilik belki olurda sevmem diye denemelik yani. Birde aria 20 yerine als 20 alsam aradaki farka değer mi? Misina olarak ne önerirsiniz? Ve bu kamışa en uygun yem nedir? Sahte, jig, silikon?

Okuma Fuel Spin 210 cm 0-8 gr Spin Kamışı
Aria 20 makine
Bu kadar sıkma kendini balık varsa el oltası bile yeterli olur.İşin keyfine bak.Deneye deneye öğren tadını çıkar.Ayrıca nereye gidersen git tek başına gitme acemi de olsa bir arkadaş al yanına.