Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf misina önerisi

Adı
Rüzgar
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ryuji de olabilir kardeşim. Bu misina hakkında da olumsuz yorum duymadım. Daiwaya yakın zamanda bakmamıştım stokladığım için misinalarımı, epeyce pahalılanmış. O zaman sen fiyat performans olan ryuji ürününden devam edebilirsin. Sadece şuna dikkat et, ryuji 25 metre 225 tl daiwa da 50 metre o da 500 küsür lira. Aslında aynı hesaba gelecek küçük bir farkla. Bütçene göre ryuji alırsın, zaten lider 3 metre kadar ancak bağlanıyor ipin önüne.
25 metre de pek kısa süre gitmez diye düşünüyorum kaya midye falan zarar vermediği sürece şu aralar baya savruk harcamalar yaptım ondan biraz sıkıştım ilerde daha uzunlarına bakarım teşekkür ederim.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Şu an tekrar baktım ipi ve lideri inceltme kararı aldım.

Ana ip olarak:https://www.hepsiburada.com/fujin-hex-braid-x8-moss-green-pe-ip-olta-misinasi-150mt-p-HBCV00006IWE2Y

Lider ise:daiwa seçebilirim ama çok pahalı diye babam laf edebilir o yüzden ryuji baktım https://www.hepsiburada.com/ryuji-100-fluorocarbon-25-mt-lider-misina-p-HBCV00006U4HT5 ve ya babam laf etmezse bunu alacağım DAIWA Prorex 0.20mm 50m FC Leader Super Soft %100 Fluorocarbon Misina - Fiyatı, Yorumları
Bu tarz ipler ve markalar gerçek kalınlık değerini vermez. 0.6 mm diye alacağınız ip 0.6 pe yani en az 0.12 mm. Lrfde erim ve hissiyat için ip çok önemli japon markalarından şaşmamanız gerek. Unitika seaguar toray momoi varivas sunline gosen gibi iplerden birini tercih etmeniz gerekir. Avladiginiz baliklara göre 0.2 0.3 pe kalinliginda olabilir. İpten tasarruf olmaz.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Seaguar Lure Edition PE 4 Örgü LRF İp Misina 150mt Multi Color İp - Örgü Misinalar Seaguar Seaguar Lure Edition PE 4 Örgü LRF İp Misina 150mt Multi Color İp - Örgü Misinalar Seaguar

MC Dangan Braid İp DBL4 PE LRF İp Misina 150m Pink İp - Örgü Misinalar Major Craft MC Dangan Braid İp DBL4 PE LRF İp Misina 150m Pink İp - Örgü Misinalar Major Craft

Bütçeniz dahilinde 2 adet ip önerisi tercihen 0.3 pe lider olarak önüne ipin çekerinden biraz az herhangi bir misinayı bağlayabilirsiniz veya sahtekutum da ıntech markasını alabilirsiniz üzmez

İp lrf de önemsiz gözükse de yeni başlayan biri için aslında en önemli ve üstünde durulması gerek konudur ucuz ip surf avında tolere edilir spin avında tolere edilir fakat lrf avında sizi displinden ve hatta hayattan soğutur erim istediğiniz gibi olmaz düşük gr da hissiyat olamaz en büyük sorun kuş gözü olma ihtimali çok yüksektir.
Yukarıda paylaştığım ipler giriş seviyesi iplerdir daha altı lrf de zulüm olur..

Adı
Rüzgar
Kan Grubu
O Rh Pozitif