Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf yada light spin kamış önerisi

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Merhabalar ;
Dip te 2.5 3 Gr jighead ile oynayabileceğim silikon karides , 9.5 10 Gr su üstü sahte ve 11 12 Gr dalarlı sahtede kullanabileceğim bir kamış arıyorum yok öyle bir dünya dersenizde eksileri ve artıları ile nedenlerini öğrenmek isterim.
Bütçe konusunda 1000 lira ile 3000 lira arasında değişiklik gösterebilir.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Alt limitiniz 2.5-3 gr civarı ise işinizi görecek kamışlar illa ki vardır ama daha alt atarlarda verimli olacaklarını sanmam. Major craftın tubular modelleri var solpara 1-15 yada crostage 1.2-20 gr atarlarda stok bulabilirseniz bunlara bakabilirsiniz. Yalnız bu kamışların boyları biraz uzundur. 260-270 cm civarında olması lazım.

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben geçenlerde aynı düşünceyle bir kamış aldım Nomura Hiro Camou 228cm 4-17 gr bu kamışı aldım o dediklerinizin hepsini yapıyor sapı kısa olduğu için karides yüzdürürken kolay oluyor, su üstünüde iyi yüzdüryor bu kamışı tercih etmemdeki sebeb daha önce açılan şu konu olmuştu NOMURA HIRO CAMOU 228 4-17

Faryalı

Daimi Üye
Crostage 1.2-20 gr bence de tam uyar size. Solpara 1-15 su üstü sahteleriniz için uygun ama. Dalarlı olanlar için net bir şey söyleyemem denemedim. Geçenlerde biri Jackson kamış koymuştu ikinci ele. Bayii fiyatına :) O kamışta size uyar. 228 1,8-17gr.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Okuma Teleskopik UFR LRF 228 cm 1-9 gr atarlı kamış. Ama aslında 9 gr’dan çok daha fazlasını atabiliyor fakat kırılmıyor. Çünkü UFR uçlu. 18 gr’lık kaşığı bile atabiliyor. Kamışın ağırlığı 102 gr. Saymış olduğunuz amaçların hepsi için kullanabilirsiniz.
1 9 kamisla 18 gr atabiliyor olmaniz kamisin zarar gormedigi anlami tasimaz. Uzun sureli kullanimda karbon lifler ozelligini kaybedecek belki de degil 18 gr, 3 5 gr atarken kamis kirilacaktir. Abanmadiginiz surece 5 gr atarli kamisla da 20 gr atarsiniz ama bu riskli bir eylemdir. Bu tarz seyleri tavsiye etmemekte fayda var. Bir sey olmuyormus diye abanarak atis yapan bir arkadas 2 parcali kamisla gittigi avdan 3 parca kamisla donebilir.

Son düzenleme:

Faryalı

Daimi Üye
Solid uçlu kamışları silikon harici kullanamadım ben.

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Merhabalar ;
Dip te 2.5 3 Gr jighead ile oynayabileceğim silikon karides , 9.5 10 Gr su üstü sahte ve 11 12 Gr dalarlı sahtede kullanabileceğim bir kamış arıyorum yok öyle bir dünya dersenizde eksileri ve artıları ile nedenlerini öğrenmek isterim.
Bütçe konusunda 1000 lira ile 3000 lira arasında değişiklik gösterebilir.

''Yok öyle bir dünya '' yok

Var niye olmasın
Ama direkt bütçe sıkıntı

Kullandığım Shimano Dialuna

Amacım light spin ve lrf di

Uç kısmı tafteq olduğundan 1,5 2 gram jigheadleri sıkıntısız lrf uzak mesafesine atarsınız..
2,5 üzerinde ise canavar hele 4 5 gram jigleri benim sahte atamadığım mesafelere attım.
sahtelerde de azami 12-14 gram kullanmakta fayda var,
gramaj olarak fazlası zaten spin tarzı çalışmaya uygun ve bu kamışta gerek yok,
fazlası kamışı yorar

Su üstü için tavsiye etmem tafteq ucu sebebiyle , güçlüdür ama esnektir.
Ama ürün olarak kesinlikle tavsiye ederim.

Üründe sevdiğim nokta ise tafteq ucu sayesinde lrf gibi kullanırken,
Boy avantajının yanı sıra sap kısmının spin tarzı gibi lrf kamışlarına göre çok daha uzun olması :)

birkaç 3 21 kamış geçti elimden ( üst düzeyler hariç ) hepsini satıp bunu almıştım.
En sevdiğim verimli ve güzel kamıştır.
uygun bulursanız tavsiye ederim kesinlikle

nerdehani?

Aktif Üye
Adı
Kaan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bir abim icin Abu Garcia xrossfield 2-24, 2.44 soyledik digitakadan birkac gun icinde elimizde olacak, yaklasik 2 bin TL civarina geldi. Yabanci sitelerdeki yorumlardan hareketle siparis verdik, inceleyip detayli yorum ekleyecegim. Cok arastirdik fakat bu aralikta calisabilecek, (15 gr civarı sahte, 20 gram civarı jig) buldugumuz diger kamislar Erkan abinin yazdigi gibi dialuna 3-21 ve yamaga 85tz nano. Ikisi de cok maliyetli urunler.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bir abim icin Abu Garcia xrossfield 2-24, 2.44 soyledik digitakadan birkac gun icinde elimizde olacak, yaklasik 2 bin TL civarina geldi. Yabanci sitelerdeki yorumlardan hareketle siparis verdik, inceleyip detayli yorum ekleyecegim. Cok arastirdik fakat bu aralikta calisabilecek, (15 gr civarı sahte, 20 gram civarı jig) buldugumuz diger kamislar Erkan abinin yazdigi gibi dialuna 3-21 ve yamaga 85tz nano. Ikisi de cok maliyetli urunler.
Enteresan bir kamışa benziyor. 2019 yılında yine forumdan bir abimiz tarafından ikinci el olarak satışı yapılmış kamışın fakat başka bilgi bulamadım. 2 bin tl civarına 2-24 gr atarlı kamış hayli ilgi çekici duruyor. Testlerden sonraki yorumlarınızı bende merakla bekliyorum.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Tüm tavsiyeler için teşekkürler @nerdehani? Nin bahsettiği kamış fiyat ve ve beklenti acısından muazzam duruyor incelemesini bekleyeceğim.