Lrf'ye Başladım Ve Takımım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan namre
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Valla en kalitelisi berkley fc si galiba.
Bu arada kaç cm leader yapıyon,yapmasak nasıl olur?
1m yapmıştım ama son hali 80cm e düşmüştü. Yapınca avcılığı arttığı tecrübeli arkadaşlar tarafından teyitli. Ben de zaten kısır bölgede şansımı arttırmak istiyorum. 🙂

Okuma shotai 0.16 mm kullanıyorum leader olarak. 3. sezonu geride bıraktım hala bir sıkıntı yok. Yedek olarak Varivas Ajing Master 0.16 mm aldım, shotai bitince onu kullanacağım. Özellikle ince misina kullanırken ucuzuna kaçmayın derim...
Ümit Bey, aynı bölgede olduğumuz için ve bana göre çok daha tecrübeli olmanız nedeniyle sizin yorumlara ayrıca önem veriyorum. Teşekkürler

Okuma shotai 0.16 mm kullanıyorum leader olarak. 3. sezonu geride bıraktım hala bir sıkıntı yok. Yedek olarak Varivas Ajing Master 0.16 mm aldım, shotai bitince onu kullanacağım. Özellikle ince misina kullanırken ucuzuna kaçmayın derim...
Ümit Bey, shotai 0,18 veya 0,20'ler de uygun olmaz mı acaba?

Ümit Bey, shotai 0,18 veya 0,20'ler de uygun olmaz mı acaba?

Hedef balıklarınız büyük ise olur tabi ki. Ben lrf'ye başladığımdan beri 0.16 leader kullanıyorum. Karşılaştığım en büyük balık 40 cm civarı sarı kuyruk akya oldu (amberjack) ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Onun dışında Bursa'da 30-35 cm civarı mırmırlar aldım. Siz ağırlıklı olarak kilo üstü balıkları hedefliyorsanız 0.20'ye kadar çıkabilirsiniz.

Hedef balıklarınız büyük ise olur tabi ki. Ben lrf'ye başladığımdan beri 0.16 leader kullanıyorum. Karşılaştığım en büyük balık 40 cm civarı sarı kuyruk akya oldu (amberjack) ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Onun dışında Bursa'da 30-35 cm civarı mırmırlar aldım. Siz ağırlıklı olarak kilo üstü balıkları hedefliyorsanız 0.20'ye kadar çıkabilirsiniz.
Teşekkür ederim Ümit Bey. Kilo üstü çok isterdim de hayaller ve gerçekler mevzusu var. Haftaya sipariş vereceğim kısmetse. Stoklar sıkıntılı gibi görünüyordu da ondan sormuştum. 🙂

Teşekkür ederim Ümit Bey. Kilo üstü çok isterdim de hayaller ve gerçekler mevzusu var. Haftaya sipariş vereceğim kısmetse. Stoklar sıkıntılı gibi görünüyordu da ondan sormuştum. 🙂

İlla ki shotai almanıza da gerek yok ama ne olduğu belli olmayan markalardan uzak durmaya çalışın.
0.16 mm gibi ince bir değerde fc olması bile şart değil. Sağlam ve normal mono da kullanabilirsiniz.

Shotai'ye alternatif olarak Varivas'ın şu misinasını da kullanabilirsiniz. Ben florocarbon olmayanını kullanmıştım bir dönem.

(link)

Okuma shotai ve isome marukyu L pembe glow siparişini n11'den Lider Av mağazasından vermiştim. Ertesi gün satışı yapan Fatih Bey arayıp stoklarında shotai kalmadığını söyleyip durum için özür diledi. Onun yerine daiwa prorex 0.20 göndersem deyince ben de kabul ettim. Yanına da rapala klipsi koymuşlar. Kısmet buymuş diyerek teşekkür ederim kendilerine. Akşam bağladım hemen ipin önüne ama bakalım ilk ne zaman sallayacağım oltayı. 🙂

Back