Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Makine Ve Kamış Önerileriniz Istiyorum

tekkral

Üye
Adı
Yusuf GÜL
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Mevcutta yeni kurduğum Shimano Sienna 4000 FE,Daiwa Crossfire Serisi 360cm olta takımım ile şuanda istavrit avlıyorum . Fakat bundan sonra bir abimle kıyıdan at çek ile kefal,levrek gibi avlarda yapma planım var . Ap ayrı bir makina kurmam gerek mi yoksa sadece kamış alıp devam mı etmeli yoksa mevcut takım ile bu saydığım büyük avları da yapabilirmiyim ? Bütçe sıkıntılı ustalarım şuanda şöyle söylim günü kurtarmaya yönelik hareket etmem lazım :) İlla alınacaksa bir parça alacak bütçe daha ayırabilirim o da maksimum 200 bilemediniz 250 tl :) Kamışımı kırmak istemiyorum makineye birşey olmaz kamış alman lazım diyenler oldu çevrem de . Kafam karıştı iyice .

Fatsa'dan Selamlar

epsodi

Aktif Üye
Adı
Ahmet Vada
Kan Grubu
O Rh Pozitif
makinanız spin ve lrf ye uygun çok büyük değil sadece kamış almanız yeterli olacaktır ama kamış alırken makina kısmına dikkat edin bazıları sadece ufak makinalara göre dizayn edilmiş oluyor bazıları çıkrık makinaya göre dizayn edilmiş oluyor ne avlıyacaksınız hangi ağırlıkları kullanıcaksınız onuda yazarsanız daha iyi olur lrf yapacaksanız 1gr 10 gr atarlı kamış sapinde ise 10 gr 40 gr arası atarlı kamışlar var mesala yani ucu çok açık bir konu ama o bütçeye shimano daiwa kamış alıp arkanıza bakmamanızı tavsiye ederim kamış ı alırken makinanızı yanınaza alıp kamışa oturtup duruşuna bakmanız çok iyi olur oturuyorsa sıkıntı yok demektir.

Son düzenleme:

tekkral

Üye
Adı
Yusuf GÜL
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@epsodi ustam bizim bir abi ile levrek,kefal,sazan vs. avları yapacağız . Ona sordum 10-40 olsun en az dedi . Okuma salina 288cm 15-45 atarlı olanı alabilirsin dedi. Nasıldır acaba alsam mı ?
OKUMA Salina Spin Serisi Olta Kamışı 288 cm Fiyatı - avfoni.com

Birde ip misina olayı var . Almışken hepsini birden alayım o konu da fikir verirseniz sevinirim .

epsodi

Aktif Üye
Adı
Ahmet Vada
Kan Grubu
O Rh Pozitif
okuma olur daiwa olur shimano olur o size kalmış okumanın iyi olan kamışıda var kötü olanda ona bakmak lazım levrek ve kefal i anladım da sazan a gelmez o kamış :D

tekkral

Üye
Adı
Yusuf GÜL
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@epsodi Sazan yapmam bende ustam :D Aksiyonu biraz hafif gibi geldi bana o ısrarla al sen iyidir dedi . Sonradan fark ettim bir de salina sea spin serisi varmış , onun ki ondan galiba o yüzden o kadar esnek değildi diyor çünkü ısrarla . Senin sazan harici önerebileceğin bir model var mı ustam ? Ceymarlar nasıl acaba ? Aksiyon daha iyi gibi ama

OKUMA Ceymar Spin UFR Serisi Spin Kamışı 300 cm Fiyatı - avfoni.com

gkhncn35

Yeni Üye
Adı
gökhan can
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba abilerim;
Ben burada yeniyim yanlış yere yazıyorsam şimdiden kusura bakmayın. Balık tutmaya yeni heves ettim birkaç parça bir şey aldım, aldıklarımın fotoğrafını attım. Tutabilir miyim bilmiyorum ama levrek için aldım bu malzemeleri uygun mudur bunlar destek olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

tekkral

Üye
Adı
Yusuf GÜL
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu arada kafama takılan birşey var ? Okumanın salina ve okuma salina seaspin arasında fark var mı ?

tekkral

Üye
Adı
Yusuf GÜL
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Okuma salina seaspin aldım 226 tl denk geldi . Linkteki yerden aldım arkadaşı arayıp ilk önce stoğunda olup olmadığını sordum . Var dedi sağ olsun ufakta bir indirim kodu verdi bana sağ olsun . Bu işi hallettim . Sırada ip masina , bir kaç rapala bizim yöredeki avcıların önerisi ile . Ondan sonra bismillah devam inşallah . İp misina ve rapala önerilerinize açığım Ordu fatsadayım ustalar

Okuma Salina Sea 288cm 15-45g Spin Kamış Spin Olta Kamışları Okuma

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:

tekkral

Üye
Adı
Yusuf GÜL
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kamış geldi sağolsun satıcı çok güzel bir şekilde paketlemiş eline sağlık . Evet ustalar levrek,kefal,lüfer gibi avlar için ip misina olarak ne almalıyım kalınlığı ne olmalı . Levrek için rapala önerilerinize açığım .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi