Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Minn Kota Tavsiyesi Rica Ediyorum

Marmarasinariti

Aktif Üye
Adı
Tuncay Kuşcu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar

Bende 4-5 senedir tam otomatik olan ulterra modelinin 36 volt 72 inç şaft uzunluğu olan modelini kullanıyorum. 12 volt modelin teknenize yeterli geliceğini düşünmüyorum. Birde şöyle bir durumu düşünmek gerekiyor, eğer ilerde daha büyük bir tekneye geçersem bu cihazı çıkarıp onda kullanabilirmiyim! Bu mantıkta bakıcak olursak, güçü ne kadar yüksek olursa, şaftı ne kadar yüksek olursa o kadar iyi! Birde şaftın uzun olmasının şöyle bir artısını görürsünüz; dalgalı havalarda teknenin burnu kalkıp indiğinde uzun şaft sudan kurtulmaz ve devamlı bir tutunma sağlar! Eğer sudan kurtulursa ne kadar güçlü olursa olsun sizi yerinizde tutamaz veya bir yerden bir yere götürenez. Gelelim akü konusuna en iyi seçenek jel ve agm aküler bu iş için! Yoğun kullanımda Daha iyi performans verirler ve kullanmadığınız zaman güç kayıpları çok düşüktür, yani şarj edip bırakıp bir ay uğramadınız tekneye, kayıp bir ayda sadece yüzde bir diye hatırlıyorum, ben agm kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım! Aküleri büyük tutarsanız o kadar verim alırsınız, çünkü bir aküyü dibine kadar kullanırsanız hem ömrü erken biter hemde %50 doluluğun altına inerse performansı düşer! İyi bir havada bütün yenen 90 amper bir akü çok akıntılı bir günde günün yarısında size benden bu kadar diyebilir! Eğer 24 volt versiyonunu alırsanız, size aküler seri bağlıyken birbirinden ayırmadan şarj edebilen minn kotanın kendi orjinal redresörü gerekecektir! Ben her limana geldiğim zaman kesinlikle karadan şarj ederim! Akülerden minn kotaya gidecek kabloların kalınlığı aradaki mesafeye göre değişiklik gösterir, buna çok dikkat edin!!! İnce kablo yangın bile çıkartabilir, kafanıza göre kalınlığı belirleyenezsiniz. Harcadığı ampere kaldırabilen denize uygun bir fiş koyarsanız araya herhangibir problemde söküp çıkarması kolay olacaktır.

Bu cihazların otomatik olanları maalesef çok arıza verebiliyor, elle indirilenlerinde bir sıkıntı duymadım. Ben yine alıcak olsam elektrikli alırım, çünkü çok konforlu.

Bu cihazların i-Pilot ve i-Pilot link olarak iki versiyonu mevcut, link olanları humminbird balık bulucular ile uyumlu, ekstra özellikler sunuyor, harita üzerinden bir derinlik seçip o derinlikten sırtı çek diyebilirsiniz, veya aşağıda
Bir gemi batığını haritaya yazdırıp, çıkan kontürlere göre bunun etrafında şu hızda dönerek sırtı çek diyebilirsiniz, veya sonar görüntüsünden bir kaya işaretleyip tam üstüne git diyebilirsiniz, liste uzayıp gider :))
Benim nacizene tavsiyem şudur; yerinizde olsam minimum
24 volt 80 lb versiyonun en uzun şaftını seçerdim, yanına 2x 145 amper agm akü
İşlem tamam :)

Son olarak başında riptide yazan ve rengi beyaz olan modeller tuzlu su için, siyah renkteki modeller ise tatlı su için üretilmişlerdir.

Kolay gelsin

Son düzenleme:

prenses575

Yeni Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar herkese keyifli forumlar dilerim. Yeni bit konu açmak istemedim hazır bilgi sahpleri bu konudyken. Rota 575 sahibiyim 15bg honda motorla 7 mil yapıyor.tekne yaklaşık 1 ton Acil bir durumda kullanmak üzere sadece 1 km lik mesafede tekneyi marinaya getirecek kadar kullanmalık 54lbs yaklaşık 2.3 bg miş karşılığı elektrik motoru bulundursam işime yararmı. Çanakkale de olmam nedeniyle gittiğim mesafeler uzun değil. En azından ufak tefek kıyıya gitmek için manevralara izin verirmi? 54lbs 12v shakespeare marka ikinci el 500tl ye mevcut.Şimdiden teşekkür ederim .

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
2-3 beygir seklinde beyanlara aldirmayin. 2-3beygir benzinli motor sizi her havada kiyiya atar ama bir saatte atar ama 5 dakkada atar.

Akulu motorlarin torklari direncleri cok dusuktur. Zorlamaya geldimi ittiremez. Hava sakin veya az dalgada ittirir bir sekilde. Ama az akinti veya ters dalgaya geldinizmi tekneyi ittirmek bir yana sabit bile tutamaz.

Soyle dusunun. Sakin suda guzel bi ivme yakalarsiniz kurekle o kadar hizli gitmek imkansizdir. Ama ruzgar akinti varsa kurekle bile daha iyi gidersiniz

prenses575

Yeni Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
2-3 beygir seklinde beyanlara aldirmayin. 2-3beygir benzinli motor sizi her havada kiyiya atar ama bir saatte atar ama 5 dakkada atar. Öncelikle cevabınız için sağolun çanakkale şartlarında rüzgarlı havada çıkmak zor genelde iyi hava şartlarınd çıkıyoruz. Benznli almayı düşündüm ama sürekli yatacak tekne içinde bulunacak zamanla elden çıkması söz konusu elektriklinin durumu belli. Bakıma gerek duymaz . Üzerine düşünmek lazım biraz daha sağolun

Akulu motorlarin torklari direncleri cok dusuktur. Zorlamaya geldimi ittiremez. Hava sakin veya az dalgada ittirir bir sekilde. Ama az akinti veya ters dalgaya geldinizmi tekneyi ittirmek bir yana sabit bile tutamaz.

Soyle dusunun. Sakin suda guzel bi ivme yakalarsiniz kurekle o kadar hizli gitmek imkansizdir. Ama ruzgar akinti varsa kurekle bile daha iyi gidersiniz

prenses575

Yeni Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
2-3 beygir seklinde beyanlara aldirmayin. 2-3beygir benzinli motor sizi her havada kiyiya atar ama bir saatte atar ama 5 dakkada atar.

Öncelikle cevabınız için sağolun çanakkale şartlarında rüzgarlı havada çıkmak zor genelde iyi hava şartlarınd çıkıyoruz. Benznli almayı düşündüm ama sürekli yatacak tekne içinde bulunacak zamanla elden çıkması söz konusu elektriklinin durumu belli. Bakıma gerek duymaz . Üzerine düşünmek lazım biraz daha .sağolun.

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
Öncelikle cevabınız için sağolun çanakkale şartlarında rüzgarlı havada çıkmak zor genelde iyi hava şartlarınd çıkıyoruz. Benznli almayı düşündüm ama sürekli yatacak tekne içinde bulunacak zamanla elden çıkması söz konusu elektriklinin durumu belli. Bakıma gerek duymaz . Üzerine düşünmek lazım biraz daha .sağolun.
Akulu motorlarda sanildigi kadar sorunsuz degildir. Bir sezon sorunsuz kullanirsiniz. Sonraki sezon gelirsiniz yazlikta suya indirirsiniz keceleri beklemekten curume yapmis olur su alir ve hemen stop eder. Bir dahada calismaz.. Ben bunu yasadim.
Tavsiyem ikinci el ilanlardan iki zamanli saglam bir motor alin. Bakimli olduktan sonra iki zamanli motorlar sorunsuzdur. Tek cekmede calisir yazan motorlar genelde iyidir. Misal tohatsunun 3.5 hp iki zamanli motorlari var. 2003 2005 model civari var ilanlarda İkinci elde 2000 TL ye bulunabilir. Agirligi dolu haliyle 15 kg yi de gecmez. Bujisi yeniyse 5 sene rutubetsiz bir ortamda naylon poset icinde dursa cikinca tek ipte calisir. Sizin tekneyide gayet guzel ceker. Tek dikkat edilecek motoru asla ters cevirmeyeceksiniz. Yani yan koysaniz bile pervane her zaman motordan az asagida duracak. Aksi durumda saftta kalan su zamanla motora yuruyup kitleyebiliyor.

prenses575

Yeni Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Akulu motorlarda sanildigi kadar sorunsuz degildir. Bir sezon sorunsuz kullanirsiniz. Sonraki sezon gelirsiniz yazlikta suya indirirsiniz keceleri beklemekten curume yapmis olur su alir ve hemen stop eder. Bir dahada calismaz.. Ben bunu yasadim.
Tavsiyem ikinci el ilanlardan iki zamanli saglam bir motor alin. Bakimli olduktan sonra iki zamanli motorlar sorunsuzdur. Tek cekmede calisir yazan motorlar genelde iyidir. Misal tohatsunun 3.5 hp iki zamanli motorlari var. 2003 2005 model civari var ilanlarda İkinci elde 2000 TL ye bulunabilir. Agirligi dolu haliyle 15 kg yi de gecmez. Bujisi yeniyse 5 sene rutubetsiz bir ortamda naylon poset icinde dursa cikinca tek ipte calisir. Sizin tekneyide gayet guzel ceker. Tek dikkat edilecek motoru asla ters cevirmeyeceksiniz. Yani yan koysaniz bile pervane her zaman motordan az asagida duracak. Aksi durumda saftta kalan su zamanla motora yuruyup kitleyebiliyor.
sağolun bu gerçekten iyi oldu sanırım 3-5 ten kaçmayıp hondanın 2.4 lük motoru gibi birşey almak daha mantıklı.zaten ne zaman ucuza kaçsam başıma gelmedik kalmıyor :)

Haswing

Yeni Üye
Adı
Bahadir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Haswing caymani incelemenizi tavsiye ederim. Demonte ozelligi ile kiyiladiginizda cihazinizi rahatlik ile evinize goturebilirsiniz.

Haswing

Yeni Üye
Adı
Bahadir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Evet aynen öyle abi.Ancak Haswing yeni updated Cayman olarak bir video daha buldum ve oradaki çok daha iyi.Muhtemelen adamlar bu komediden sonra oturup tekrar düzeltmeye uğraşıp Updated versiyonunu çıkarmışlar.Link aşağıda.Ubuy üzerinden acaba alsammı diye düşünmüyor değilim.Fiyatı kargo gümrük dahil 9500 Tl civarına geliyor.Acaba bir çılgınlık yapsammı?:):):)
Merhabalar Haswing caymanin turkiye satis fiyati 7500 tl dir. Sizide haswing ailesinde gormekten mutluluk duyariz. Kafaniza takilan sorular icin iletisime gecebilirsiniz. İyi gunler.

Bledax

Daimi Üye
Adı
Hakan F
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ayrıntılarını pek bilmiyorum modellerin ama gps modülü var mı bunun. Yani çapa işlevi görüp sizi kerteriz üzerinde tutabiliyorsa bence çok iyi bir sistem. Fakat fiyat/fayda oranı tartışılır. 14k ciddi rakam. Yılda 1 aylık izin döneminde her gün çıkıp kilolarca balık alsanız dahi kurtarmayabilir.
denizde olmayi ,balik tutmaya calismayi baligin kilosu su kadar yaptigim masraf bu kadarla bagdastiramadim.