Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Misina makineden boşalıyor

dere35

Üye
Merhabalar,
Balık avcılığında yeni sayılırım. Yeni bir makine ve misina aldım. Makarayı evde kendim sardım fakat, mandalı açtığımda misina kendi kendine boşalıyor. Bunun sebebi nedir acaba? Makine kafasında 1mm boşluk bırakın diye bir yazı okumuştum onu da uyguladım, yine de misina boşalıyor. Misinayı sararken bir noktayı atlıyor muyum acaba?

Makine; Shimano Sonora 2500 FB
Misina; TRABUCCO SF XPS SPECIAL SEA 0,28 mm

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bence o misina o makinaya kalın gibi 0,25 olsa daha iyi olurdu.. Ancak ana neden fazla misina sarmanız, boşalan misinayı hazneden cıkartın, eger cok fazla misina boşalıyorsa tatlı suyun altına sokun makineyi misina yeni oldugu icin ıslandığında kendine gelecektir..

dere35

Üye
Bence o misina o makinaya kalın gibi 0,25 olsa daha iyi olurdu.. Ancak ana neden fazla misina sarmanız, boşalan misinayı hazneden cıkartın, eger cok fazla misina boşalıyorsa tatlı suyun altına sokun makineyi misina yeni oldugu icin ıslandığında kendine gelecektir..
Anladım. Peki önerebileceğiniz 0,25 mm misina var mı?

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Trabucco gayet iyi bir marka hiç şaşmayın

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Ancak sert bir misina kendisini o şekilde makaradan kusar. Trabucco'nun bu markası özellikle tekneden kullanım için öneriliyor. Yumuşak bir misinayla değiştirilirse daha iyi olur, yoksa av sırasında ikide bir düğüm ayıklarsın.

exclusive

Üye
Adı
A.Ali
Ancak sert bir misina kendisini o şekilde makaradan kusar. Trabucco'nun bu markası özellikle tekneden kullanım için öneriliyor. Yumuşak bir misinayla değiştirilirse daha iyi olur, yoksa av sırasında ikide bir düğüm ayıklarsın.
aynen murat abiye katılıyorum sert misinayı makinaya sardıgınızda kendiliginden bosalmalar cok oluyor ismi gecen misinanın üstünde sargoz resmi olanı denedim sonuç hüsrandı bir nebze yumuşak misinaları deneyin latex gibi.

dere35

Üye
Düğüm olayı ile 2 kere karşılaştım Murat abi, gerçekten sinir bozucu bir durum. Dediğiniz gibi misinayı değiştireyim en iyisi.

aynen murat abiye katılıyorum sert misinayı makinaya sardıgınızda kendiliginden bosalmalar cok oluyor ismi gecen misinanın üstünde sargoz resmi olanı denedim sonuç hüsrandı bir nebze yumuşak misinaları deneyin latex gibi.
Hazneden sardığım misinanın yarısını çıkarttım ancak öyle düzeldi abi. Peki bu misina hakkında bilginiz var mı acaba?

SUFIX Ultra Knot Misina 100mt (0,185-0,435mm arası) 0,255mm, Fiyatı 5,28 TL | SpotBalik.com.tr

exclusive

Üye
Adı
A.Ali
Düğüm olayı ile 2 kere karşılaştım Murat abi, gerçekten sinir bozucu bir durum. Dediğiniz gibi misinayı değiştireyim en iyisi.

Hazneden sardığım misinanın yarısını çıkarttım ancak öyle düzeldi abi. Peki bu misina hakkında bilginiz var mı acaba?

SUFIX Ultra Knot Misina 100mt (0,185-0,435mm arası) 0,255mm, Fiyatı 5,28 TL | SpotBalik.com.tr
bu misinayı kullanmadım bunun için yorum yapmam dogru olmaz. en iyisi bir konu aç ve misina tercihlerini paylaşır deneyimli arkadaşlar.