Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Makineye atış için ip saracaksanız misina ile dolgu yapabilirsinizLrfye başladım makineye dolgu yapmak gerekmiş bu dolguyu elektrik bandıyla yapabilirmiyim veya neyle yapmalıyım?
ben makineye önce ipi sarıyorum, sonra uc uca ekleyip misina ile devam edip sarmam gereken seviyeye kadar sarıp sıfırlıyor sonra 3-4 kol daha çeviriyorum. sonra makineden makaraya, sonra makaradan başka makaraya, sonra oradan da misina sıkı sıkı olacak şekilde tekrar makinaya alıyorum. hem seviyesi istediğim kadar olmuş oluyor hem de kayma yapmıyor.Lrfye başladım makineye dolgu yapmak gerekmiş bu dolguyu elektrik bandıyla yapabilirmiyim veya neyle yapmalıyım?
Yedek kafalı makinaların tercih edilmesindeki en büyük avantajlardan birisi de bu dolgu işleminin daha kolay yapılabilmesidir. Makinaya yedek kafa takılıp ip+dolgu yapılır. Sonra orijinal kafa takılıp yedek kafadaki sarım buraya aktarılır. Bu sayede misina altta ip ise üstte kalır.ben makineye önce ipi sarıyorum, sonra uc uca ekleyip misina ile devam edip sarmam gereken seviyeye kadar sarıp sıfırlıyor sonra 3-4 kol daha çeviriyorum. sonra makineden makaraya, sonra makaradan başka makaraya, sonra oradan da misina sıkı sıkı olacak şekilde tekrar makinaya alıyorum. hem seviyesi istediğim kadar olmuş oluyor hem de kayma yapmıyor.
kolay gelsin.
öyle tabii. ama yedek kafalı makine mi yoksa bu işlemi yapmak mı derseniz, bu işlemi yapmak derim. sonuçta çok uzun sürmüyor. ama 1000’lik makineme 2000’lik bir yedek kafa olmasını isterdim. 1.0 pe ip ve ona göre fc yapardım sanırım 2000’e. 1000’liği de daha ince kullanırdım 0.06 gibi.Yedek kafalı makinaların tercih edilmesindeki en büyük avantajlardan birisi de bu dolgu işleminin daha kolay yapılabilmesidir. Makinaya yedek kafa takılıp ip+dolgu yapılır. Sonra orijinal kafa takılıp yedek kafadaki sarım buraya aktarılır. Bu sayede misina altta ip ise üstte kalır.
Dediğiniz işlemi yaptımben makineye önce ipi sarıyorum, sonra uc uca ekleyip misina ile devam edip sarmam gereken seviyeye kadar sarıp sıfırlıyor sonra 3-4 kol daha çeviriyorum. sonra makineden makaraya, sonra makaradan başka makaraya, sonra oradan da misina sıkı sıkı olacak şekilde tekrar makinaya alıyorum. hem seviyesi istediğim kadar olmuş oluyor hem de kayma yapmıyor.
kolay gelsin.
hocam dediğiniz gibi yaptım da acaba doğru yapabilmişmiyim yapamamışsam fazla sorun yaratırmı?ben makineye önce ipi sarıyorum, sonra uc uca ekleyip misina ile devam edip sarmam gereken seviyeye kadar sarıp sıfırlıyor sonra 3-4 kol daha çeviriyorum. sonra makineden makaraya, sonra makaradan başka makaraya, sonra oradan da misina sıkı sıkı olacak şekilde tekrar makinaya alıyorum. hem seviyesi istediğim kadar olmuş oluyor hem de kayma yapmıyor.
kolay gelsin.
Gayet güzel olmuş avınız bereketli ve adetli olsunDediğiniz işlemi yaptım
hocam dediğiniz gibi yaptım da acaba doğru yapabilmişmiyim yapamamışsam fazla sorun yaratırmı?
SağolunGayet güzel olmuş avınız bereketli ve adetli olsun
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi