Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

muğla avlarımızdan

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Son düzenleme:

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ben videoda balıkları çok zor görürken siz iyi avlamışsınız tebrikler. bende birkaç sefer arkadaşın zıpkınıyla denedim. gerçekten çok zor. ha vuramadın mı diye sorarsan bir tane 10 cm boyunda balık (barbun yada tekir galiba) vurdum yanlışlıkla. :) koca balıkları vurmak kolay sıkıysa 10 cm balık vurda görelim dermişim :p şaka bir yana avlarınız çok güzel gerçekten hayranlıkla izledim. daha iyilerini avlarsınız inşallah.

OMERBRK

Üye
Orfoz'un zıpkınla avı yasaktı ama son sirkülerde günlük 1 ad ve minimum 45 cm ile serbest bırakılmış. :(
Sen limiti boş verip bir de neslini kurtmuşsun.. :(

3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ TEBLİĞNO:2012/66 - BalıkSevdam
c) Sualtı tüfeği ile orfoz veya lagos türlerinden günlük olarak en fazla 1 adet avlanabilir
ilginiz ve duyarlılığınız için teşekkür ederim. video 3 aylık süre içinde yapılan avlardandır. günlük 1 adet ve 45cm limitine dikkat etmekle birlikte zıpkıncılığı spor olarak yapan biriyim. bu sporu daha sonraki kuşaklarında yapabilmesi için doğayı korumanın çok önemli olduğunu bilmekteyim. gece , tüplü, limitlere uymayan avcılığın avcılık olmadığını da belirtmek isterim.

Ogiveogi

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ömer abi balığın saklandığı taşa kadar biliyosun herhalde

slamduncan

Aktif Üye
Adı
Halit USLU
Yaptığınız avlar kanunlara uygundur, bu sebeple sizi yermeye hakkımız yok belki. Ama en nihayetinde henüz cinsiyet değişimi evresine gelememiş nesli tehlikede olan bu nadide balıkların avlanmasını doğru bulmuyorum. Umarım bir daha rastgelmez, gelse de vuramazsınız, bunu bari dilemek hakkımızdır diye düşünüyorum, saygılar.

OMERBRK

Üye
Yaptığınız avlar kanunlara uygundur, bu sebeple sizi yermeye hakkımız yok belki. Ama en nihayetinde henüz cinsiyet değişimi evresine gelememiş nesli tehlikede olan bu nadide balıkların avlanmasını doğru bulmuyorum. Umarım bir daha rastgelmez, gelse de vuramazsınız, bunu bari dilemek hakkımızdır diye düşünüyorum, saygılar.
yapılan araştırmalara göre 45cm gelen orfoz doğada bir kez yumurta bırakmış oluyor yani yenilenebilir doğa kurallarına göre bu balığın avlanılmasında sakınca yoktur. zaten bir adetten başka balık vurulmasıda yasaktır yani haftada bir akşama kadar dalıp 1 adet orfoz veya lahos vurup evde ailemle beraber yememin doğaya zararı olmayacağını düşünüyorum. o yüzden sabah ya nasip deyip dalıyorum rast gelirse atıyorum vuramazsam da üzülmüyorum. nasip değilmiş diyorum. taktir sizin. her düşünceye saygım sonsuzdur. nihayetinde bu doğa hepimizin zarar verirsek çocuklarımıza bişey kalmaz.

muhsin5791

Daimi Üye
Adı
MUHSİN YILDIRIM
Kan Grubu
A Rh Negatif
Ömer kardeşimiz bu sporu hakkıyla limitler dahilinde yapan , aklı selim bir kardeşimizdir. Videolarda peşi sıra yapılan avlara bakıp bu işi o kadar kolay ve hunharca yapılmış sanmayın dostlar.

Mesut1903

Daimi Üye
Adı
Mesut orak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşı tebrik ediyorum. Bencede önemli olan limitlere uymak bu ne olursa olsun zıpkınla avlanınca iş değişmiyor. Diğer raporlara baktığımda oltayla tutulan balık raporlarında kimse bu kadar incelemiyor. Biz olaylara aynı yönden yaklaşmıyoruz. Bu arkadaşı burda yererken diğer tarafta yalnışı alkışlıyoruz. Bu nasıl iş anlamıyorum.

OMERBRK

Üye
Ömer kardeşimiz bu sporu hakkıyla limitler dahilinde yapan , aklı selim bir kardeşimizdir. Videolarda peşi sıra yapılan avlara bakıp bu işi o kadar kolay ve hunharca yapılmış sanmayın dostlar.
Arkadaşı tebrik ediyorum. Bencede önemli olan limitlere uymak bu ne olursa olsun zıpkınla avlanınca iş değişmiyor. Diğer raporlara baktığımda oltayla tutulan balık raporlarında kimse bu kadar incelemiyor. Biz olaylara aynı yönden yaklaşmıyoruz. Bu arkadaşı burda yererken diğer tarafta yalnışı alkışlıyoruz. Bu nasıl iş anlamıyorum.
teşekkürler.
(özelden dalışa yasak yerleri soran arkadaş için özel mesaj aktif olmadığı için buraya yazmak zorunda kaldım.
http://www.sgk.tsk.tr/orta/dalisa_giderken_yeni.pdf bu linkte en son haritalarda gösterilmiştir.)