Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

MUHABBET ODASI

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Buradaki apaçi tabiri boğazda avlanan farklı renkteki ve ırktaki amatör balıkçılar için söylenmiş bir tabir değildir. Apaçinin boğazdaki anlamı farklıdır.

arizonali

Üye
Adı
Yalcin Tokgöz
Uzun yıllar amerikada kalmış birisi olarak apache kelimesinin bu şekilde kullanılmasını yadırgadım açıkcası. Amerikanın gerçek yerlileri olan insanlar yurtları işgal edilmiş ve nerdeyse soyları tükenmiş durumda. Fakat türkiyedeki insanlara kara propaganda yolu ile apaçilerin kötü amerikan süvarilerinin iyi olduğu öyle işlenmişki. Kötü bir şey tanımlamak için kullanılması gerçekten beni üzdü. Aynı şekilde birileri sizin yurdunuzu işgal edip sizin deyim yerindeyse kökünü kazısa ve yüzyıllar sonra sizi kötü bir simge olarak beyinlere işlese siz ne düşünürdünüz?

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Hemen celallenmeyin yahu. Apache kelimesi günümüzde bir çok cihaz, server ve insanlar için kullanılmaktadır ki bu apache ismi verilen alet edavat hatta serverların o eski barışçıl kabileler ile uzaktan yakından ilişkisi yoktur. Örnek olarak saldırı helikopteri, web server hatta bir modem markasına bu isim verilmiştir. Benim kullandığım mana ise verdiğim linkte oldukça iyi bir şekilde anlatılmıştır. Ayrıca ben apaçi olarak yazdım orjinal olarak yazılımı olan Apache olarak değil ki bu bile anlamda belirgin bir değişim oluşturur.
Bu arada Amerikadan zerre hazzetmem ve ben Tommiks Teksas hatta süper kahraman çizgi romanlarını değil ilkel çağların yenilmez savaşçısı Barbar Conan'ın çizgi romanlarını okurdum.

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
"Fakat türkiyedeki insanlara kara propaganda yolu ile apaçilerin kötü amerikan süvarilerinin iyi olduğu öyle işlenmişki.... " Demişsiniz. Öyle birşey kesinlikle yok. Burada kızılderilileri severiz, hatta aynı soydan geldiğimiz yönünde tezler bulunmaktadır. Balık yok, rapor kısmında yine muhabbete daldık....

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
Kesinlikle Türkiyede Apachiler, Beyaz Amerikalılardan çok daha fazla sevilir.
Ama bizim yerli Apaçiler (!) ise nefretliklerdir...

lost_zombie

Daimi Üye
Adı
Nejat BİLECEN
Kan Grubu
A Rh Negatif
Apaçilerin bu tanımlamaya yani kro, keko, karakafa gibilere benzetilmesi ve onlara apache yakıştırması benide rahatsız ediyor, ama doğru ama yanlış, birkez yapıştımı bir lakap çıkmıyor birdaha.
Bunu sadece bize değil bütün dünyaya kırmızı ceketliler iyi kızılderililer kötü diye anlatmadılarmı? Birde hep onları talancı yağmacı olarak göstermedilermi bize kendileri kalkıp avrupadan insanların toprağına el koyan, ırklarını bitiren son kalan örneklerini maskara edip turistik bir meta olarak gösteren, bu durumdan bile kar sağlamaya çalısan çizgi romanlarla 7den 70 dünyaya empoze eden Bonanza diye bir diziyle bu durumu taçlandıran amerika değilmi

Neyse bosverin alemin apacisini amerikalısını biz kayabalğıkayanın anlattığını çok iyi anladık yıllardır bu güruha biz BABAÖZ dedik öyle adlandırdık sizede tavsiye ederim..

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Aslında evet apaçi yerine başka bir kelime bulmak lazım bu tip kıro keko tayfa için.
Ben bir tane buluyorum hemen.

"Donsuz"

Nasıl?
:D

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Bileceksiniz, çoğunlukla yoksul ailelerden çıkıp, yoksul semtlerde yaşadığı halde şehrin ‘iyi’ yerlerinde takılan, eklektik müzikler seven, birkaç jenerik saç modeli kullanan ve mutlaka ‘çakma’ şeyler giyen gençlere ‘apaçi’ deniyor. Daha batılı bir görüntü kazanmış ‘kırolar’ olarak da algılayabilirsiniz.

Alıntıdır...

Ayrıca amerikanların o kadar Kızılderili'yi katlettikten sonra en iyi savaş helikopterlerine Apachi ve Comanche isimlerini vermesi de şaşırtıcı birşey.

tutarfatih

Aktif Üye
Adı
Fatih
Apaçilik kentselleşme, varoşluk, çaresizlik, dışlanma korkusu, eğitimsizlik, biraz umut, biraz umutsuzluk, kabuk değiştirme, değiştirdiği kabuğa sığamayıp başkalarının kabuklarına girme, fakirlik ve daha bir çok değişkenin arasında sıkışmış sosyolojik bir vakadır bence. Bende beğenmemekten çok bu konuda birşeyler yapamayıp uzaktan seyredenler, tuzu kurular güruhunun içinde olmanın verdiği utanma duygusu uyandırmakta bu terim. Konunun bir başka boyutu daha var ki bunu herkes kendisi için şöyle bir düşünmeli. Acaba biz ne kadar apaçiyiz. Kaçımız bilinç altımızda kimlere özeniyor ve benzemeye çalışıyoruz. Misal Maslak'ta şöyle bir gezin iş çıkışı. Bütün baylar ve bayanlar hepsi şirket müdürü gibi giyinirler. Saç modelleri ve kıyafetleriyle reytingi yüksek Amerikan dizilerinden fırlamış gibidirler. Asla akşam evde nemli gözlerle izledikleri yerli dizilerden bahsetmezler. Hatta bir kısmı özellikle yabancı dizileri seyrederler ki ertesi güne entellektuel bir geyikle başlayabilsinler. Maaşlarının yarısını verip güzel bir ayakkabı alırlar ama üzerlerindeki kıyafetlerin en az bir çeşidi imitasyondur. Bu farkedildiğinde modanın özünü bilmek takipçisi olmakla geçiştirirler. Aslında sosyete pazarlarının gerçek müdavimleri de bunlardır. Bu konudaki örnekler daha da çoğaltılabilir ama sonuç olarak sorulması gereken soru şudur; Kim? Nerede? Ne zaman? Nasıl? Ne kadar? Apaçidir? Acaba başkaları da bizi apaçi olarak görüyor olabilir mi?
Sevgiler selamlar...