Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

NASIL BİR YASAK!

AhmetAkin

Aktif Üye
Adı
Ahmet Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bir ara çok umutlandım pandemi kurullarına bırakmışlar bu işi bazı şehirlerde tek başına avcılık serbest olmuş diye duydum ama pek bilgi edinemedim. Her ilin kendi kararı olacak dendi ama hepsi İstanbul ne yaptıysa onu yaptı:(
Hep bu milletin açgözlülüğünden ya bide dipdibe olta atarsan ne olcak yasağı koyarlar. aslında bazı insanlara bu tip uygulamalar müstahak ama bişey demiyorum yani olan bu işi tadında ayarında yapanlara oluyor işte

Adı
Raşo
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Balık tutmanın yasağı ne alaka az insan tenha ortam olduktan sonra sosyal mesafe sıkıntısı yoksa,sokağa çıkma kısıtlaması yoksa,65 yaş üstü veya 20 yaş altı değilsen uygun ve müsait bir yerde oltanı at kime ne ama etrafında bianda 50,100,200 derken bir sürü insan sürüsü belirirse o zaman kolluk kuvvetleri haklı ve görevini yapar bütün sıkıntı İNSAN SÜRÜSÜ başkada sorun yok

ERKANDÖNER

Yeni Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,

Bildiğim kadarıyla, taşra olarak tabir edilen bölgelerde karar vali ve kaymakamların onayına bırakılmış.

Örneğin, yakın bir dostum Yumurtalık/Adana'da balık avı faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. En kısa zamanda deneme sağlayacağım..

Bence ilçenizde bulunan kaymakamlık birimlerine konuyu danışın.

AhmetAkin

Aktif Üye
Adı
Ahmet Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Balık tutmanın yasağı ne alaka az insan tenha ortam olduktan sonra sosyal mesafe sıkıntısı yoksa,sokağa çıkma kısıtlaması yoksa,65 yaş üstü veya 20 yaş altı değilsen uygun ve müsait bir yerde oltanı at kime ne ama etrafında bianda 50,100,200 derken bir sürü insan sürüsü belirirse o zaman kolluk kuvvetleri haklı ve görevini yapar bütün sıkıntı İNSAN SÜRÜSÜ başkada sorun yok
İşte sorun burda tek de olsan artık izin vermiyorlar

AhmetAkin

Aktif Üye
Adı
Ahmet Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,

Bildiğim kadarıyla, taşra olarak tabir edilen bölgelerde karar vali ve kaymakamların onayına bırakılmış.

Örneğin, yakın bir dostum Yumurtalık/Adana'da balık avı faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. En kısa zamanda deneme sağlayacağım..

Bence ilçenizde bulunan kaymakamlık birimlerine konuyu danışın.
Bende bir soruyim o zaman valilik hemen aşağımda yakın

Adı
Raşo
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hangi genelgeye veya hangi sebebe dayandırarak izin vermiyolar,Resmi olarak Amatör balıkçılığa ülke genelinde yasak belirleyen bi yasamı geldi oda yok o zman ne alaka bu hukuksuz ve keyfi uygulamaya girer bunuda kimse kabul etmez bütün sıkıntı içiçe olmak ve kalabalık olmak orda tamam haklılar biz kusurluyuz ama yalnızsak valla bana keserse hangi genelgeye aykırı davranmışım diye Tutanak tuttururum arkadaşlar uzun lafın kısası NERDE ÇOKLUK ORDA BOKLUK

AhmetAkin

Aktif Üye
Adı
Ahmet Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hangi genelgeye veya hangi sebebe dayandırarak izin vermiyolar,Resmi olarak Amatör balıkçılığa ülke genelinde yasak belirleyen bi yasamı geldi oda yok o zman ne alaka bu hukuksuz ve keyfi uygulamaya girer bunuda kimse kabul etmez bütün sıkıntı içiçe olmak ve kalabalık olmak orda tamam haklılar biz kusurluyuz ama yalnızsak valla bana keserse hangi genelgeye aykırı davranmışım diye Tutanak tuttururum arkadaşlar uzun lafın kısası NERDE ÇOKLUK ORDA BOKLUK
Usta haklısın sonuna kadar sana katılıyorum. Sanırım büyükşehir belediyelerinin bir genelgesi kapsamında bu yasak ve cezalar. Ama sorun da nerede bu genelge neyi kapsıyor cezası ne bilelim yani

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben Kuşadası'ndayım bu hafta içi İzmir Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nı aradım. Belgelerimiz tam, Kıyı Kaptanlığı Ehliyetimiz de var, teknemiz 4 mt. civarı, 2 kişi balığa çıkabilir miyiz? diye sordum telefondaki arkadaşa. Nereden çıkacaksınız dedi, Kuşadası deyince "yasak" dedi. Sanırım şu dönemde insan kaçakçılığı arttı ve maalesef bu konuda Türkiye'nin en yoğun yerlerinden biri burası, Bu sebeple tekneli balıkçılara izin vermiyor olabilirler Kuşadası'nda. Ama ben Sahil Sitelerinde kıyıdan balık avlayan görüyorum, malum oranın sahili 10 km falan. Çok fazla kontrol edilebilir durumda değil.

AhmetAkin

Aktif Üye
Adı
Ahmet Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben Kuşadası'ndayım bu hafta içi İzmir Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nı aradım. Belgelerimiz tam, Kıyı Kaptanlığı Ehliyetimiz de var, teknemiz 4 mt. civarı, 2 kişi balığa çıkabilir miyiz? diye sordum telefondaki arkadaşa. Nereden çıkacaksınız dedi, Kuşadası deyince "yasak" dedi. Sanırım şu dönemde insan kaçakçılığı arttı ve maalesef bu konuda Türkiye'nin en yoğun yerlerinden biri burası, Bu sebeple tekneli balıkçılara izin vermiyor olabilirler Kuşadası'nda. Ama ben Sahil Sitelerinde kıyıdan balık avlayan görüyorum, malum oranın sahili 10 km falan. Çok fazla kontrol edilebilir durumda değil.
İnsanları çok fazla sıkmaya başladılar. Evde kala kala corona olmasakda sinir hastası olduk ya

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
Valiliklerden, hıfzısıhha kurullarından genelgeler yayınlandı. Kimse kafasına göre yasak koymuyor.

Ayrıca yasaklar bizler için, kimsenin kara kaşı kara gözü için değil. Devlet zorla bizi düşünüyor, biz ise niye ya banane diyoruz. Neymiş ben yalnız giderim, kimse olmaz diyoruz. Herkes aynı şeyi düşünüyor zaten. Kararlar 3-5 kişi için değil 20 milyon için alınıyor.

Hobiler hastalık olabilir ama yapacak bir şeyimiz yok. Canımızdan kıymetli bir hobi değil bu. Ayrıca başkalarının canına sebep olacağımız bir hastalık.

Şu karşılaştırmayı da doğru bulmuyorum. İnsanlar işe gidiyor, markete gidiyor, pazara gidiyor, oralar daha kalabalık... Tamam doğru oralarda sıkıntı çok ama devlet asgari düzeyde tutmak için mecburiyet dışında olan toplanabilecek işleri engelliyor.

Siz belki çok titiz olabilirsiniz, her şeye dikkat ediyor olabilirsiniz ama herkes siz değil. Lütfen herkese göre düşünün.

Son düzenleme: