Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

NASIL BİR YASAK!

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu sabah evin önündeki iskeleye gittim. Baya büyük iskele. Kara ile bağlantısı yıkılmış. Saat 9 gibi ayrıldım oradan. 10 kişi vardı. Benden sonra polis gelmiş. 3.150 şer lira yazmış. Dakika farkıyla kurtuldum.

AhmetAkin

Aktif Üye
Adı
Ahmet Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Saygıdeğer abilerim sevgili kardeşlerim,
Ne yazık ki bu virüsle birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor gibi duruyor , izole bir şekilde avlarımızı sürdürebiliriz diye düşünüyorum. Serbest kılındığı zamanda siz siz olun özellikle köprüde boğazda balık tutan abilerim sosyal mesafenizi koruyun evinize çoluğunuza çocuğunuza bu virüsü taşımayın onların bi suçu günahı yok. Hepimizin ortak noktası , hobisi olan bu balık tutma sevdamızın en yakın zamanda serbest bırakılmasını , ülkemizinde bu virüs illetinden biran önce kurtulması için dua ediyoruz inşallah herşey güzel olucak sabırlı olalım :)

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben Kuşadası'ndayım, 3 gündür havlumu alıp Yılancı Burnu'na denize gidiyorum. İlk iki gün tek tük insan vardı, belki 20 kişi. Koskoca sahil, birbirine en yakın mesafe 30 metre falan oluyor. Bence pek risk taşımıyor. Ancak dün gittiğimde en az 200 kişi kadar vardı şok oldum. Yarım saat durdum durmadım eve döndüm. Baktım akşamüstü gidince pek güvenli olmayacak, bugün sabah 08:30'da oradaydım, bir kişi vardı sadece. Denize girdim rahat rahat, çıkım evime geldim. Sonra haberleri karıştırınca gördüm ki son bir kaç günde Kuşadası'na 72 Bin araç girişi olmuş, arabalarda sadece ortalama ikişer kişi olsa kaba hesap 150 Bin kişi gelmiş. Ne diyeyim hoş gelmişler.

E

Erden Eren

Misafir
Bence herkes sabırlı olmalı.. En fazla Haziran'da gevşek kısıtlamalar olur ondan sonra milleti kimse tutamaz zaten, Temmuz ayından itibaren her şey normalleşir bence. Sabretmeliyiz.

Neyin sabrından bahsediyorsunuz yahu?
Benim iş yerim 13 Mart'ta kapatılmış, aylardır evdeyim ve lise kantini işlettiğimden aylarca daha evde olmak zorundayım. Ve avmler açılırken, benim elimdeki tek nefes alabilme şansı olan olta balıkçılığı yasak. Sonra da anlayış ve sabır diyor birileri.
Ben avm kararı alınana dek sabır ve saygıyla bekliyordum ama artık ne sabır ne de saygı kavramları geçerli değil benim cephemde.

harunonay

Aktif Üye
Adı
Harun Onay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Balık yasağının kalkması,aynı zamanda sahillerinde serbest hale gelmesi demek..Balıkçılık değilde,sahiller için alınacak karar üzerinden düşünmek ve sabretmek gerekir..

E

Erden Eren

Misafir
Balık yasağının kalkması,aynı zamanda sahillerinde serbest hale gelmesi demek..Balıkçılık değilde,sahiller için alınacak karar üzerinden düşünmek ve sabretmek gerekir..
1 Haziran'da kapalı spor salonlarının bile açılacağı bildirilirken, sahillerin BANK VE SPOR ALETLERİNİN DÜZENLİ DEZENFEKTE EDİLEMEME RİSKİNDEN ÖTÜRÜ kapalı tutulması kararına mı sabır gösterelim?
Diyorsanız ki, avm'de mağazada senin dokunduğun giysiye bir sonraki müşteri dokunmadan dezenfekte ediliyor, diyorsanız ki kapalı spor salonunda kullanılan her alet bir sonraki insan kullanmadan dezenfekte edilecektir ve diyorsanız ki hem avm hem de kapalı spor salonlarının içerideki solunan hava ortamı sahillerdeki açık havadan çok daha az riskli, o zaman eyvallah, kabulümdür derim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu sabah evin önündeki iskeleye gittim. Baya büyük iskele. Kara ile bağlantısı yıkılmış. Saat 9 gibi ayrıldım oradan. 10 kişi vardı. Benden sonra polis gelmiş. 3.150 şer lira yazmış. Dakika farkıyla kurtuldum.
Balık varmıydı bari

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

harunonay

Aktif Üye
Adı
Harun Onay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Erden Eren söylediğin şeylerin hepsi doğru.Sahillerin halka açılması,diğer yasakların kalkmasından çok farklı ,toplum olarak hayatın normale dönmesi durumunu oluşturabilir.Istanbul'un özellikle sahillerde ne hal alacağını tahmin etmekte zor değil.
Bu şekilde giderse çok fazla bir zaman geçmeden herşey normale döner demek temennimiz olsun..

E

Erden Eren

Misafir
Bu şekilde giderse çok fazla bir zaman geçmeden herşey normale döner demek temennimiz olsun..
Temennilerine katılmakla beraber belli başlı ülkelerin liderlerinin artık bir şekilde normalleşme sürecine girilmesi yönünde ortak karar aldığını da not olarak düşmek isterim. Yani ortada bir aşı yokken gerçek anlamda normalleşme ve virüssüz bir yaşam olanaksız ancak özellikle ekonomik sebeplerden ötürü kitleler riske edilerek adına normalleşme denilen bir süreç başlatıldı bile.
Bu lafım - eleştirim sadece bizim ülkemize istinaden değil, biz ve nice avrupa ülkesine istinaden. Malum birçok ülkede vakalar, ölüm sayıları ciddi rakamlarda devem etmesine rağmen kapitalizmin içerisinde bulunduğu ekonomik çıkmazdan ötürü sektörler bir bir yeniden açılmaya başlandı.

AhmetAkin

Aktif Üye
Adı
Ahmet Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Temennilerine katılmakla beraber belli başlı ülkelerin liderlerinin artık bir şekilde normalleşme sürecine girilmesi yönünde ortak karar aldığını da not olarak düşmek isterim. Yani ortada bir aşı yokken gerçek anlamda normalleşme ve virüssüz bir yaşam olanaksız ancak özellikle ekonomik sebeplerden ötürü kitleler riske edilerek adına normalleşme denilen bir süreç başlatıldı bile.
Bu lafım - eleştirim sadece bizim ülkemize istinaden değil, biz ve nice avrupa ülkesine istinaden. Malum birçok ülkede vakalar, ölüm sayıları ciddi rakamlarda devem etmesine rağmen kapitalizmin içerisinde bulunduğu ekonomik çıkmazdan ötürü sektörler bir bir yeniden açılmaya başlandı.
Abi sonuna kadar haklısın sana katılıyorum bu virüsle yaşamayı öğrenmemiz lazım , ayrıca madem sahiller açılıyor piknikler yapılıyor bu da serbest olmalı bazı arkadaşlar demişki sahiller serbest olunca işte serbest bırakılır falan diye burdan sunu da eklemek istiyorum öyle şerefsizler varki gelir bütün zevkinin içine eder 3150 lira cezayıda yazar dersin ki bak şurda piknik yapıyorlar laftan anlamazlar ilk zamanlarda zabıta bir balık tutan genci linç etmişti hatırlıyorsanız o yüzden unutturmamız gerekiyor kendimizi,