Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nedir Bu Daiwadan Çektiğimiz....

kafican

Üye
Adı
Kafi can Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar aranızda illa ki daiwa makine kullanan ve teknik servislik işi çok ol, yedek parçaya ihtiyacı olanlar olmuştur.
Lakin bir sorun var ki Daiwa'nın Türkiye'de teknik servisi de kirli bakkal gibi, aylardır parça yok...
13000 TL verip de 300 500 TL lik parçalar aylardır gelmediği için bekliyoruz da bekliyoruz ...

Diyeceksiniz ki yahu tüketici haklarına başvur, piyasada satıldığı son yıldan x süre kadar yedek parça sağlama zorunluluğu var ve onarım yasal sürede gerçekleşmiyor ise sana sıfırını vermek zorunda vb. Ancak olta makineleri bu sınıfta yer almıyor; listesini bizzat inceledim.
Türkiye teknik servisten gelen cevap ya parça tedariğimiz yok y da siparişler verildi ne zaman geleceği belli değil.... Yahu bir parça için ben aylarca makinemi kullanamayacaksam teknik servis olmasının ne anlamı kaldı?

Ben daiwaya birçok yorum gönderdim. Yabancı forumlarda global yetkilileri bile böyle bir şeyin olmasına izin veremeyiz diye yazdılar. Ancak karşılaştığımız durum bu.
Yapılabilecek tek bir şey var gibi geliyor o da toplu mail atmak.Bu şekilde Türk müşterilere af edersiniz ama köpek muamelesi yapacak ise bu firma; ben malını sattırdım ne yaparsa yapsınlar diyecek ise ciddi bir tepkiyi hak ediyor cidden...

Bu arada Serkan Bey'i dinlemedim de Shimano yerine daiwa aldım; biraz da hak etmişim 🤣

Yapabileceğim ikinci şey ise insanları uyarmak, daiwa almayın; makineye kötü diyemem ama teknik servisi teknik servis değil diyebilirim. (Kendi haftalardır yada merkez hatasıdır onu bilemem)

Daricom

Yeni Üye
Adı
Samet
Kan Grubu
O Rh Negatif
Hocam nereye atılacaksa atalım. Ben bilmeyerek SHIMANO Fx C3000 almışım kardayım o zaman. :cool:

Faryalı

Daimi Üye
Ben elimdeki bütün Daiwa'lardan kurtuldum. Bir tek Legalis kaldı kenarda onu da kullanmıyorum. Shimano, Okuma ve Savage gear kullanıyorum. Savage gear servisi ücretsiz ve esnaflıkları süper. Ama firma sitelerinde övündükleri 'Dura Grease' yağları Türkiye'ye göndermemişler. Ya da öyle bir yağ yok tam bilmiyorum. Gresi basıyorlar mecburen gönderiyorlar. Shimano servisini daha deneyimlemedim.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
SHIMANODAN ŞAŞMAM.
Shimanosuz balığa çıkmam.
Çok daiwa kamış ve makina aldım. Kullandım. Sonrasında sattım. Ürünler kalteli güzel. Ama …
İşte o AMA’dan sonrası sıkıntı.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
kullanılmayacaksa güzel makina aslında :)

Umut19

Aktif Üye
Adı
umut
Kan Grubu
A Rh Negatif
daiwa bence shimanodan daha iyi her konuda ,servisini bilemem servislik işim olmuyor pek ..ama diğer servislerden de baya parça beklendiğini duyuyuorum geneli aynı ...

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Eskiden olsa gerekli parçayı kendimiz getirir, elinden gelene de taktırırdık.
Japonya'dan makine, kamış ve ne gerekiyorsa onu getirtilebilirken şimdi bir fırdöndü bile getirme şansımız kalmadı.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Hayatımda bir kere shimano aerlex 10.000 olta makinesi aldım ve kullandım. Shimanoya karşı hiç hevesim kalmadı o makine ile. Şimdi bütün kamış ve makinelerim daiwa, okuma da kullanıyorum mesela ve ondan da çok memnunum. Ama ben de shimanoya ısınamadım. Yoksa şimdi burada shimano gibi bir markayı kötülemeye kalksam elime yüzüme bulaştırırım, mümkün mü böyle bir şey. Aynı şey daiwa için de geçerli değil mi? :) Konu marka ve ürünleri değil zaten, insanlara bu malları getirip satan insanların sonraki süreçte gereken teknik ve servis desteğini sağlama konusunda etkisiz kalması. Keşke burada olsalar da bir de onlardan dinlesek neden böyle oluyor.

Ben yine de söylüyorum, japonlar ounrlu adamlardır. Onlara bu konuyu ulaştırmak gerek, iletişim bilgilerini daha önce de paylaşmıştım. Doğru şekilde yazılacak bir yazı her şeyi değiştirecektir.

Son düzenleme:

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
distribütörde çalışan biri olarak söylüyorum, Türkiye gibi kadersiz bir ülkede ne yazık ki uzak doğudan ürün getirmek büyük dert , bu ürünün yedek parçasını getirmek çok daha büyük dert. ( neticede suzukiyi ve kymcoyu getirdiğimiz için çok iyi biliyoruz durumu) hal böyle olunca Türkiyedeki Bayilerde distribütörlerine güvenip bayilik servislik vs gibi girişimlerde bulunmaktan kaçınıyorlar. olan tabiki son kullanıcıya oluyor. Adam gözümüzün önünde motosikletine koruma demiri taktı. 1 hafta sonra motor koruma demirinide korumak için ayrı bir koruma demiri taktı :) garantininde garantisini aldı adamcağız ne yapsın....

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bizler konu dışına çıkarak hemen daiwa&shimano marka kıyaslamasına (yanlış yapmışız) dalmışız.
Kişiden kişiye, üründen ürüne, servisten servise, ustadan ustaya tamamen fark edebilecek konularda birazda fazla heyecan ile yorumlarda bulunmuşuz. Tabii bir shimanocu olarak bende…
Türkiye genelinde her türlü tedarikçi yada genel servisler için söylenebilecek en doğru kelime belki ekonomik belki eğitim yada başka sebeplerden abartısız çok rahat davrandıkları.
@kafican arkadaşın başına gelende maalesef böyle bir durum.
Diğer daiwa&shimano kıyaslamasına gelince.
Merak edince internette sorguladım.
⬇
AI Bakışı
Olta balıkçılığında Shimano ve Daiwa, en üst düzey (premium) kaliteyi sunan iki Japon devidir;
Shimano genellikle pürüzsüz dişli hissi ve ergonomiyle öne çıkarken, Daiwa "Magsealed" teknolojisi ve dayanıklılığı ile bilinir. Genellikle Shimano, spin makinelerinde, Daiwa ise kamış ve tepe seviye tuzlu su makinelerinde sıkça tercih edilir.
Shimano ve Daiwa Karşılaştırması:
  • Shimano (Öne Çıkanlar): Genellikle daha pürüzsüz ve sessiz çalışma hissi (dişli teknolojisi)üstün ergonomi ve hafiflik. Özellikle spin makineleri (Twin Power, Sustain, Stella) çok popülerdir. Orta ve alt bütçeli ürünlerde tutarlı bir kalite sunar.
  • Daiwa (Öne Çıkanlar): Magsealed (mühürlü) teknolojisi ile su ve korozyona karşı üstün koruma. Tatula ve Saltiga gibi serileriözellikle tuzlu su ve sert avlar için çok dayanıklı bulunur. Tasarım ve malzeme kalitesinde (karbon kullanımı) çok başarılıdır.
  • Karar Anı: Hangi makineyi daha çok beğendiğiniz, tasarım ve kullanım tecrübenize (spin, surf, tekne) bağlıdır. Üst seviyede her iki marka da birbirine yakın ve en iyi performansı sunar.
Sonuç olarak; pürüzsüzlük ve hafiflik için Shimano, dayanıklılık ve su koruması için Daiwa tercih edilebilir.

Kaynak hakkında
Bu özet, yapay zekanın yardımıyla üretilmiştir. Web'deki bilgilerin yanı sıra kişiler, yerler ve nesneler hakkında toplanan bilgilerden oluşan Google'ın Bilgi Grafiği tarafından desteklenmektedir. Üretken yapay zeka hâlâ geliştirme aşamasında olduğu için bilgilerin kalitesi değişiklik gösterebilir. İçeriği değerlendirme konusunda yardım isterseniz sağlanan bağlantıları ziyaret edebilirsiniz. Yapay Zeka Özetlerinin işleyiş şekli ve verilerin, Google'ın Arama'da yapay zekayı geliştirmesine nasıl yardımcı olduğu hakkında daha fazla bilgi edinin.