Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okuma Avenger Av-55b Surf Için Uygun Mu

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Slm.arkadaşlar captain marka 3.75 cm daha önce kamış aldım surf için biraz kısa olsada belki de tam surf kamışı değil belki avenger 55b makina almayı düşünüyorum bu ikisinin kombinasyonu Nasıl olur bilgi verrsenz sevinirim.teşşkrlr.

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Slm.arkadaşlar captain marka 3.75 cm daha önce kamış aldım surf için biraz kısa olsada belki de tam surf kamışı değil belki avenger 55b makina almayı düşünüyorum bu ikisinin kombinasyonu Nasıl olur bilgi verrsenz sevinirim.teşşkrlr.
Captain strong

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Ben kullaniyorum nerde avlanacaksin onemli olan bu? Bogazda kullanamazsin mesela. Sarim hizi dusuk.
Yanlis hatirlamiyorsam 76 cm sarimdi galiba. Kullanabilirsin ama 90 ve uzeri tercih etmeni tavsiye ederim. Bazi meralarda yada baliklarda sarim hizi onemli olabiliyor.

finansaldanışman

Aktif Üye
Adı
Erdem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelikle merhabalar.Almış olduğunuz kamış ve belirttiğiniz makine yarı surf tipi bir kombin olmuş.Ama makine için ayırdığınız bütçenin üzerine 87 tl daha koymanız halinde benim size tavsiyem Daiwa Shorecast 5000 B Surf Olta Makinesi:1+1 olacaktır.
Kalama Önden devir:4,1:1 0.35/370 Ağırlık;570 gr bir turda 77.3cm .Yedek kafalı.1+1 sizi korkutmasın çünkü birçok markanın üzerinde bir kalitede olduğundan pd (Power drag) değeri gayet yeterlidir.Alternatif bir fikriniz olsun istedim.
Sağlıkla yapacağınız keyifli avlar dilerim.

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben kullaniyorum nerde avlanacaksin onemli olan bu? Bogazda kullanamazsin mesela. Sarim hizi dusuk.
Yanlis hatirlamiyorsam 76 cm sarimdi galiba. Kullanabilirsin ama 90 ve uzeri tercih etmeni tavsiye ederim. Bazi meralarda yada baliklarda sarim hizi onemli olabiliyor.
Sağol kardeşim Boğaz'da değil daha çok dip yapısı kumluk hafif taşlık daha sığ yerlerde plaj türü yerler diyebilirim

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle merhabalar.Almış olduğunuz kamış ve belirttiğiniz makine yarı surf tipi bir kombin olmuş.Ama makine için ayırdığınız bütçenin üzerine 87 tl daha koymanız halinde benim size tavsiyem Daiwa Shorecast 5000 B Surf Olta Makinesi:1+1 olacaktır.
Kalama Önden devir:4,1:1 0.35/370 Ağırlık;570 gr bir turda 77.3cm .Yedek kafalı.1+1 sizi korkutmasın çünkü birçok markanın üzerinde bir kalitede olduğundan pd (Power drag) değeri gayet yeterlidir.Alternatif bir fikriniz olsun istedim.
Sağlıkla yapacağınız keyifli avlar dilerim.
Sağol kardeşim dediğin makinaya da bi bakayım.

Faryalı

Daimi Üye
Kamış seçimin 4 ve üzeri olsaydı sana OKUMA önerirdim. Bütçene göre iyi bir surf makine. Fakat surf makineler senin kamış için pek dengeli olmayabilir.
Karar kıldığın makine güzel bence. Trio serisini tavsiye ederdim sana ama fiyat farkı var. Mevcut bütçeye göre iyi bir seçim.:harika:

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kamış seçimin 4 ve üzeri olsaydı sana OKUMA önerirdim. Bütçene göre iyi bir surf makine. Fakat surf makineler senin kamış için pek dengeli olmayabilir.
Karar kıldığın makine güzel bence. Trio serisini tavsiye ederdim sana ama fiyat farkı var. Mevcut bütçeye göre iyi bir seçim.:harika:
Bu kamış ve makinayla ortalama kaç mt uzağa atılır tahminen

finansaldanışman

Aktif Üye
Adı
Erdem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu kamış ve makinayla ortalama kaç mt uzağa atılır tahminen
Bu konuda size verilecek cevap bence son derece yanlış olacaktır.Şöyleki...
1.Atış tekniğiniz ve beceriniz en önemli faktördür.Misinayı doğru sıkıştırmanız ve kamışı doğru tutmanız atış mesafesinin daha doğrusu kıyıdan avcılığın abc si dir.
2.Kamış atar değerleri arasında kalan kurşun kullandığınızda zaten kamışınız size, kalitesinde verebileceği maksimum atış mesafesini verecektir.
3.Makineniz de sarılı olan ip veya misinanın ne fazla nede az olmaması makine sarım kapasitesinde olması gerekir.Örnek:0.35 /270 mt gösteriyorsa 270 mt sardırmanız gerekmektedir.
Daha sonra ise makinenin surf kafa yapısına uygunluğu, ip veya misina arasındaki farklar,düzgün kamış balans ayarı,kamışınızın aksiyon sertlik derecesi gibi detaylara geçebilirsiniz.
Kısacası atış mesafeniz öncelikle size bağlıdır.Ama uzağa atmaktan daha önemlisi sahip olduğunuz kamış, makine ve balık takımınızı(çapari,sahte,vb.) korumaktır.
Kaba bir tahminde bulunmak istersem 70 80 mt (tüm atış tekniklerinizin doğru ve düzgün olduğunu varsayarsam) mesafe çok zorlamadan atılabilir.
Unutmayınki bu bir yarış veya turnuva değil keyif işidir.Tabi aynı zamanda şans işidir.
Bol keyifli avlar dilerim.