Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okuma Ceymar 270 10-40 Mı? Yoksa Daiwa Legalis 270 10-35 Mi?

pyroturk

Yeni Üye
Adı
bora
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Değerli hobidaşlarım ve ustalarım,

Spin avının acemisi olarak sizlere bir sorum olacak:
Okuma ceymar 270 10-40 mı? Yoksa Daiwa legalis 270 10-35 mi?
Nedenleriyle yazarsanız sevinirim. Böylece bir nebze de olsa bilgilenmiş olurum.

Selamlar, Saygılar,

Herkese rast gele

stasyonar

Aktif Üye
Adı
Serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
UFR ucu sayesinde kepçesiz kaldırma durumlarında Okuma öne çıkıyor. Aksiyonu Daiwa'ya göre daha yavaş, WTD için dezavantaj olur. Ayrıca jerk aksiyonlarında hızı biraz daha fazla olan kamışlar daha iyi olur derler. Yani aksiyon konusunda Daiwa derim. Bazuka kılıf ise Okumayı öne geçiriyor. Ben de kamış tercihi yapacağım dönemlerde iki kamış arasında kalmıştım. Daiwa Legalis Seabass 270 10-35g kamışı seçtim. Seçimimden de gayet memnunum, WTD aksiyonu konusunda da erim konusunda da elime çok yattı. Tabii ilk spin kamışım olduğunu tekrar söyleyeyim. Ağırlıkları aynı diyebiliriz, okuma 1gr hafif :)

Okuma
UFR ucu kaldırma kuvveti fazla
Bazuka Kılıf

Daiwa
Hafif hızlı aksiyon, WTD ve Jerk için ideal.

Legalis 270 kullanıyorum. 244 BG ve 270 Ballistic X ile kıyaslayabilirim. Legaliste halkalar kamışa daha yakın ve daha küçük. İp misina kullanılmaz diye bir şey yok, ancak 0.16mm üzerinde ip kullanmanızı sürtünmeyi arttırıp erimi iyice düşürebileceği için tavsiye etmem. Ayrıca sapa yakın olan halkası biraz küçük olduğundan 40 lık makina kullanımı da erimi azaltacak bir etken olur. Legalis için lightspin tabiri daha yerinde olur sanki.

BG ve Ballistic X biraz daha heavyspin kamışı gibi duruyor, son halka daha büyük ve büyük çaplı makina kullanımına müsait. Halkalar kamıştan biraz daha uzakta konumlandırılmış ve halka çapları daha geniş.

Ben 0.13 ip misina ile 25'lik makina kullanıyorum. En ufak sorun yaşamadım.

Yusuf Ay

Yeni Üye
Adı
Ahmet Deniz
Selamlar...Lineaeffe gladstone için yemli çinekop avı kullanımında tecrübeniz oldumu öğrenmek isterim. Vuruş hassasiyeti için endişelerim var...yeterli bir kamışmıdır acaba

Bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz

pyroturk

Yeni Üye
Adı
bora
Kan Grubu
O Rh Pozitif
UFR ucu sayesinde kepçesiz kaldırma durumlarında Okuma öne çıkıyor. Aksiyonu Daiwa'ya göre daha yavaş, WTD için dezavantaj olur. Ayrıca jerk aksiyonlarında hızı biraz daha fazla olan kamışlar daha iyi olur derler. Yani aksiyon konusunda Daiwa derim. Bazuka kılıf ise Okumayı öne geçiriyor. Ben de kamış tercihi yapacağım dönemlerde iki kamış arasında kalmıştım. Daiwa Legalis Seabass 270 10-35g kamışı seçtim. Seçimimden de gayet memnunum, WTD aksiyonu konusunda da erim konusunda da elime çok yattı. Tabii ilk spin kamışım olduğunu tekrar söyleyeyim. Ağırlıkları aynı diyebiliriz, okuma 1gr hafif :)

Okuma
UFR ucu kaldırma kuvveti fazla
Bazuka Kılıf

Daiwa
Hafif hızlı aksiyon, WTD ve Jerk için ideal.
Serkan bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Şu an kullandığım kamışın ucu çok yumuşak. WTD yaparken gerektiği gibi aksiyon veremiyorum. Paylaştığınız bilgi çok değerli benim için. Ceymarın bazukası büyük avantaj. Ama legalis de anlatılana göre ram bir f/p ürünü. Legalis kullanma şansım oldu. Ceymarı deneyemedim. Bakalım biraz daha araştırayım. Tekrar teşekkür ederim.

Rast gele

Çaça

Aktif Üye
Serkan bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Şu an kullandığım kamışın ucu çok yumuşak. WTD yaparken gerektiği gibi aksiyon veremiyorum. Paylaştığınız bilgi çok değerli benim için. Ceymarın bazukası büyük avantaj. Ama legalis de anlatılana göre ram bir f/p ürünü. Legalis kullanma şansım oldu. Ceymarı deneyemedim. Bakalım biraz daha araştırayım. Tekrar teşekkür ederim.

Rast gele
Bazukayı bir tercih meselesi olarak düşünmeyin derim, gayet uygun fiyatlara bazuka bulabilirsiniz.

ColorTR

Aktif Üye
Adı
Mert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba hocam, legalis kamışı kullanıp genel anlamda memnun olan çok insan var. Youtube'a kamışın adını yazarak bir çok av videosu ve kamışın tepkilerini görebilirsiniz sertlik olarak orta bir kamış. Daha sert bir kamış isterseniz kullandığım daiwa ballistic x 14-42 tavsiye edebilirim.

secolanga

Aktif Üye
Adı
Sercan
Ceymarı abim, legalisi ben kullanıyorum. Legalisi 1 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Zaten en çok tercih edilen kamışlardan biri diye biliyorum. Ceymara gelince bir iki avda kullandım. Bence gayet güzel bir kamış erimi kendini toparlaması gayet güzel. Aralarında acemi bir avcı olarak bir karşılaştırma yapacak olursak;
1- Ağırlık olarak legalis 155-ceymar 154 gram aynı ağırlıkta diyebiliriz.
2- Kamış halkaları birbirinden farklı Ceymarda Seaguide XO , Legaliste Fuji Konsept O bulunuyor. Farkı için yeterli bilgiye sahip değilim ancak Fuji halkaların daha fazla reklamı yapıldığı kesin.
3- Ceymarın UFR uç diye tanımladığı kamışın ucunda bulunan LRF'de kullanılan solid uçlu kamışlara benzeyen bir yapısı var. Benim hoşuma gitmişti.
Yine alacak olsam Legalis’i seçerdim. Ama sonuçta ikimizde kamışlardan çok memnunuz.

pyroturk

Yeni Üye
Adı
bora
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba hocam, legalis kamışı kullanıp genel anlamda memnun olan çok insan var. Youtube'a kamışın adını yazarak bir çok av videosu ve kamışın tepkilerini görebilirsiniz sertlik olarak orta bir kamış. Daha sert bir kamış isterseniz kullandığım daiwa ballistic x 14-42 tavsiye edebilirim.
Teşekkür ederim Mert bey

pyroturk

Yeni Üye
Adı
bora
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ceymarı abim, legalisi ben kullanıyorum. Legalisi 1 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Zaten en çok tercih edilen kamışlardan biri diye biliyorum. Ceymara gelince bir iki avda kullandım. Bence gayet güzel bir kamış erimi kendini toparlaması gayet güzel. Aralarında acemi bir avcı olarak bir karşılaştırma yapacak olursak;
1- Ağırlık olarak legalis 155-ceymar 154 gram aynı ağırlıkta diyebiliriz.
2- Kamış halkaları birbirinden farklı Ceymarda Seaguide XO , Legaliste Fuji Konsept O bulunuyor. Farkı için yeterli bilgiye sahip değilim ancak Fuji halkaların daha fazla reklamı yapıldığı kesin.
3- Ceymarın UFR uç diye tanımladığı kamışın ucunda bulunan LRF'de kullanılan solid uçlu kamışlara benzeyen bir yapısı var. Benim hoşuma gitmişti.
Yine alacak olsam Legalis’i seçerdim. Ama sonuçta ikimizde kamışlardan çok memnunuz.
Paylaştığınız deneyim için teşekkür ederim Sercan bey. Rast gele

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ben de geçen hafta spin kamış aldım. Anlamadığım için tercihi güvendiğim bayiye bıraktım ve f/p olarak 270 legalis 10-35 verdi.