Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

okuma evenge r65 b ryobi ecusima 8000vi tavsiyelerinizi bekliyorum

mctymn

Daimi Üye
Adı
Mecit Yaman
Mecit abi size bu konuda katılmıyorum, konu ayar olursa okuma gerçekten elinizde akar, riyobi hernekadar çalışsa da motorun ince ziriltisi bugünkü avda kulağıma takılmadı değil.
2 adet av 55 1 adet av 65 b kullandım halende kullanıyorum .Av makineler ilk 8-10 av iyi ,ondan sonra makineler hiçte sizin dediğiniz gibi akıp gitmiyor. yağla bakımını yap ne yaparsan yap o ilk avlardaki sizin dediğiniz gibi akıp gitme yok. ilk av makinelerde yeni makinede kolu ileri geri oynattığınızda boşluk yoktu bir zaman sonra oluşuyordu. av-b yeni modelerde hepsinde oynama var . geçen hafta malzemecide yeni gelmiş kutuların 5 tanesini açıp inceledim . 5 makinanın 4 ünde oynama var. . aynı boşluk 8000 vi nin 3 tanede 2 tanesinde çıktı ... 8000 vi arkadaşta var birçok defa aktif kullandım hiç bir farkı yok.

konu sahibi iki makina arasındaki kıyaslamayı sormuş.bende gödüğüm kıyaslamayı yaptım sadece bana göre hiç bir farkı yok..
yada konu sahibinin sorusunun dışına çıkıp ikiside o fiyata göre , o fiyat aralığında idare eder makinalar mı deseydim. yada fiyat oranından çıkıp, başka makinelerle kıyaslayıp beş para etmez makineler mi deseydim .paraya kıyıp git daha iyilerine bakmı deseydim.

Konu sahibi 2 makina arasındaki kıyası sormuş, şahsi görüşüm ikiside aynı ayarda makineler. size göre av makineler ecusima makinelere göre daha iyi olabilir bana göre değil.

Okumanın ömür boyu garantisi var deniliyor. arabada çantanın üzerine konulan 7 kiloluk bir kolinin baskısından çantaya baskısı sonucu av-55 makinanın kolu kırıldı . 7 kiloluk koli çantaya baskı dağılımını hesaplarsak bu kola ne kadar baskı düşerki bu kol kırılsın. neyse öyle yada böyle. benim hatam kırıldı . bu makinaya 5 kiloluk bir balık gelseydi . mücadelede bu kol kırılırmıydı sorusu hala aklımda.
Okumanın ömür boyu garantisi varmış ya. makine tamire gitti geldi. kullanıcı hatası
17 Tl kol tamiri. tamam hata benim 17 değil 30 tl mi al kabulüm. Ama bana makinemin kendi orjinal kolunu tak geri iade et. Modelin kolu yok deyip remxonun piyasada 5 tl ye satılan kollarından takıp gönderme.
okumanın ömür boyu garantisi varya , bakıma gidip gelen makina bakım sonrası neden sizin dediğiniz gibi akıp gitmiyor.
Neyse çok ta hakkını yemiyelim .. Eski bir deyim varya . Nekka ekmek. Okka küfte. 100 tl lik makineler bu kadar randıman verir. Sağlıcakla.

Son düzenleme:

Ersin1903

Daimi Üye
Okuma Avengerda, Ryobi Ecusima da fiyatlarına göre iyi performans gösteren makineler... Her iki makinayıda kullanma imkanım oldu, hatta şuanda Ryobi Oasys 8000 kullanıyorum boğazdaki avlarımda 185-200gr kurşunla saatlerce çalışıyorum bir buçuk senedir hiç sıkıntı çıkarmadı... Şahsen benim iki makina arasındaki tercihim kesinlikle ryobi ecusima olurdu, bence avengerdan daha güçlü, daha iyi ve sorunsuz iş yapan bir makine... Ayrıca ryobi makinenin yapımında kullanılan malzemelerin kaliteside daha üstün ;)
Hangisini alırsanız alın şimdiden hayırlı olusun...

tarsus33

Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
2 adet av 55 1 adet av 65 b kullandım halende kullanıyorum .Av makineler ilk 8-10 av iyi ,ondan sonra makineler hiçte sizin dediğiniz gibi akıp gitmiyor. yağla bakımını yap ne yaparsan yap o ilk avlardaki sizin dediğiniz gibi akıp gitme yok. ilk av makinelerde yeni makinede kolu ileri geri oynattığınızda boşluk yoktu bir zaman sonra oluşuyordu. av-b yeni modelerde hepsinde oynama var . geçen hafta malzemecide yeni gelmiş kutuların 5 tanesini açıp inceledim . 5 makinanın 4 ünde oynama var. . aynı boşluk 8000 vi nin 3 tanede 2 tanesinde çıktı ... 8000 vi arkadaşta var birçok defa aktif kullandım hiç bir farkı yok.

konu sahibi iki makina arasındaki kıyaslamayı sormuş.bende gödüğüm kıyaslamayı yaptım sadece bana göre hiç bir farkı yok..
yada konu sahibinin sorusunun dışına çıkıp ikiside o fiyata göre , o fiyat aralığında idare eder makinalar mı deseydim. yada fiyat oranından çıkıp, başka makinelerle kıyaslayıp beş para etmez makineler mi deseydim .paraya kıyıp git daha iyilerine bakmı deseydim.

Konu sahibi 2 makina arasındaki kıyası sormuş, şahsi görüşüm ikiside aynı ayarda makineler. size göre av makineler ecusima makinelere göre daha iyi olabilir bana göre değil.

Okumanın ömür boyu garantisi var deniliyor. arabada çantanın üzerine konulan 7 kiloluk bir kolinin baskısından çantaya baskısı sonucu av-55 makinanın kolu kırıldı . 7 kiloluk koli çantaya baskı dağılımını hesaplarsak bu kola ne kadar baskı düşerki bu kol kırılsın. neyse öyle yada böyle. benim hatam kırıldı . bu makinaya 5 kiloluk bir balık gelseydi . mücadelede bu kol kırılırmıydı sorusu hala aklımda.
Okumanın ömür boyu garantisi varmış ya. makine tamire gitti geldi. kullanıcı hatası
17 Tl kol tamiri. tamam hata benim 17 değil 30 tl mi al kabulüm. Ama bana makinemin kendi orjinal kolunu tak geri iade et. Modelin kolu yok deyip remxonun piyasada 5 tl ye satılan kollarından takıp gönderme.
okumanın ömür boyu garantisi varya , bakıma gidip gelen makina bakım sonrası neden sizin dediğiniz gibi akıp gitmiyor.
Neyse çok ta hakkını yemiyelim .. Eski bir deyim varya . Nekka ekmek. Okka küfte. 100 tl lik makineler bu kadar randıman verir. Sağlıcakla.
evet arada izlenim ve değerlendirme farklılıkları olması kaçınılmazdır, herkesin yorumu tabiki aynı olmayacaktır, mesajınızda da belirttiğiniz gibi fabrika çıkışında dahi makinalar arasında farklar var, buradan yola çıkarak bana iyisi size kötüsü denk gelmiş diyebiliriz ohalde. Garanti konusuna değinecek olursak , yaşadıklarınız tam bir trajikomedi nedenine gelecek olursak ürünün aynı kolundan olmaması ya o ürünün aynısı ile bire bir değişimini gerektirir ya bir üst model ile ya da ürün iade hakkınızı doğurur. sonuç olarak 3 adet okuma kullanmışsınız ve belkide kullanmaya devam ediyorsunuz.

CemalSz

Üye
Adı
Cemal Sz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Benimde elimde ryobi ecusima 6000vi var ama okuma avenger 65 almayı düşünüyorum hangisi daha iyidir boğazda surf dediğimiz şekilde kullanıyorum oltamı olta da alba star black sea 4110 450cm ?

tarsus33

Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Benimde elimde ryobi ecusima 6000vi var ama okuma avenger 65 almayı düşünüyorum hangisi daha iyidir boğazda surf dediğimiz şekilde kullanıyorum oltamı olta da alba star black sea 4110 450cm ?
Cemal kardeşim bak yukarda okadar yazı yazılmış yorum yapılmış siz halen bu soruyu soruyorsanız balığı nezaman tutacaksınız?

sessizdenizci

Daimi Üye
arkadaşlar iki makine arasında kaldım kıyı ve tekne avlarında kullanacağım yardımlarınızı bekliyorum
Ryobi de 80lik makara var ve devir oranı 5.0:1. Yani hızlı bir makina. Tek turda daha fazla misinaya sararsınız ama kolu yorar, okumaya göre zordur. Okuma akar gider ;)

gürbüz

Aktif Üye
Adı
İbrahim GÜRBÜZ
Ryobi 8000 Vİ :)

CemalSz

Üye
Adı
Cemal Sz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Cemal kardeşim bak yukarda okadar yazı yazılmış yorum yapılmış siz halen bu soruyu soruyorsanız balığı nezaman tutacaksınız?
Elimde şu an kullandığım ryobı ecusima 6000vı var zaten kullanıyorum ama okuma avenger 65 alsam daha mı iyidir kullanımı daha mı rahattır değilmidir diye kullanan arkadaşlardan yorum almak istemiştim sadece.

tarsus33

Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kullanımda aralarında ezici farklar yok, her ikisi de tolere edilebilir , okuma yedek parça ve teknik destek konusunda herzaman 1 tik önde, bende de ecusima 5000 var yedek olarak bekliyor, arşivinize okuma eklemeniz iyibir fikir bence, umarım yardımcı olabildim