Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okuma V System Spin 270 20-60 mı / 10-40 mı?

delidumrul

Yeni Üye
Adı
devran
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar, son bir soru olarak sahilden at çek için hangi aralık benim için daha iyi olur?
Hangisini almamı önerirsiniz?
Levrek için uygun mudur bu kamış?

Makina Shimano Exage 3000 SFD

eakova

Yeni Üye
direkt 10-40 derim. atacağın (atmayı planladığın) sahtelerin boyutunu bilmiyorum ama bizim sularda genelde 7-17 cm arası, fazla daları olmayan sahteler iş yapıyor. dolayısıyla maksimum 35 gr.'lık sahtelerden söz ediyoruz. bu kamış biraz sert bir yapıya sahip, ben 2,40'ını kullandım uzun süre. mümkün olsaydı 7-30 atarlısını tercih ederdim.

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Merhaba arkadaşlar, son bir soru olarak sahilden at çek için hangi aralık benim için daha iyi olur?
Hangisini almamı önerirsiniz?
Levrek için uygun mudur bu kamış?

Makina Shimano Exage 3000 SFD
Merhaba bütçeniz nekadar?Hangi şehrin sahilinde avlanacaksınz?
Spini her bölgede yapabilmek için bütçe ve malzeme gerekli.

delidumrul

Yeni Üye
Adı
devran
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba bütçeniz nekadar?Hangi şehrin sahilinde avlanacaksınz?
Spini her bölgede yapabilmek için bütçe ve malzeme gerekli.
Antalyadayım, konyaaltı sahilden at-çek yapacağım. tatlısuda da işimi görecek max 250tllik bi kamış düşünüyorum.

lodoscubarbaros

Aktif Üye
Adı
Barbaros Küpcü
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bence 10 40. Kamış zaten uzunluğu ile uzağa atar fazla ağır sahteye gerek yok. Sahtelerin en güzelleri 8-20 gram aralığında. Buna da 20-60 a göre daha hassas ve zevk verecek olan 10-40 civarı yakışır. Fakat yüzükleri misinaya yol verecek cinsten olmalı.

Balıkçı Abi

Aktif Üye
Adı
ibrahim barış
Kan Grubu
B Rh Negatif
Merhaba. Türkiye de spin disiplininde genelde hafif sahteler tercih ediliyor. Bu nedenle 10-40 atarlı veya biraz daha düşüğü uygun olacaktır. Ama yeri gelir torik için 50-60 gr lık veya daha ağır jigler kullanırsınız o zaman 10-40 atarlı kamışı bu jigleri sallarken çaaat diye kırarsınız. Yani bu kriterde sizin hedef balığınız nedir? Nerelerde avlanacaksınız? Ne tür sahteler kullanacaksınız? vs. vs. vs. gibi sorular çok çok önemli. Bu nedenle genelde yoğun olarak spinle ilgilenen amatörlerde tek bir spin kamış olmaz. Bir çok boy ve bir çok atarda spin kamışlar bulundurulur. Gidilecek yere göre kullanılacak sahteye göre biri veya ikisini veya hepsinini :D yanımıza alır yola düşeriz. Hayırlı avlar dilerim. :)

huseyin.acar.3950

Aktif Üye
Bende okumamin 10-40 atarlı kamışını almayı düşünüyorum. Forumda araştırdığıma göre en ideali bu. Fakat hiç at çek yapmayan biri olarak bir sorum olack. Teleskobik mi iki parça mı almalıyım sizce.

Balıkçı Abi

Aktif Üye
Adı
ibrahim barış
Kan Grubu
B Rh Negatif
Bende okumamin 10-40 atarlı kamışını almayı düşünüyorum. Forumda araştırdığıma göre en ideali bu. Fakat hiç at çek yapmayan biri olarak bir sorum olack. Teleskobik mi iki parça mı almalıyım sizce.
parçalı tercih etmenizi tavsiye ederim. parçalı olanlar atış mesafesi açısından size avantaj sağlayacaktır.

Balıkçı Abi

Aktif Üye
Adı
ibrahim barış
Kan Grubu
B Rh Negatif
Peki 3 metre olaninin bana dezavantajı olurmu
Genelde akıntısı, dalgası vs. çok olan yerlerde 3 metre spin kamışlar tercih ediliyor. Mesela karadeniz sahillerinde... Ancak ege, marmara sahilleri gibi genelde dalgası gürültüsü patırtısı çok olmayan sahillerde 3 metreye gerek olmadığını düşünüyorum. Tabi bu benim stilim ve benim görüşlerim... Kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Ama 270 veya 240 ile başlamanızı tavsiye ederim.