Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okuma V System Spin 270 20-60 mı / 10-40 mı?

huseyin.acar.3950

Aktif Üye
Genelde akıntısı, dalgası vs. çok olan yerlerde 3 metre spin kamışlar tercih ediliyor. Mesela karadeniz sahillerinde... Ancak ege, marmara sahilleri gibi genelde dalgası gürültüsü patırtısı çok olmayan sahillerde 3 metreye gerek olmadığını düşünüyorum. Tabi bu benim stilim ve benim görüşlerim... Kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Ama 270 veya 240 ile başlamanızı tavsiye ederim.
Izmirdeyim sanır o etkenlere fazla maruz kalmam. En iyisi 2.70 parçalı olandan sipariş vereyim . Kusura bakmayın çok soru sordum ama son olarak okuma trio 65 makina var at çek te kullanabilirmiyim sizce uygun degil ise birde makina alayim almışken

Balıkçı Abi

Aktif Üye
Adı
ibrahim barış
Kan Grubu
B Rh Negatif
Izmirdeyim sanır o etkenlere fazla maruz kalmam. En iyisi 2.70 parçalı olandan sipariş vereyim . Kusura bakmayın çok soru sordum ama son olarak okuma trio 65 makina var at çek te kullanabilirmiyim sizce uygun degil ise birde makina alayim almışken
Siz sorun. Hiç çekinmeyin. Ben sıkılmadan cevaplarım. Ayrıca sonradan kafanıza birşey takılırsa özel mesajla da sorabilirsiniz. Unutmayın ben bu işte ustayım diyen kişi bile sora sora öğrendi. :)

65 lik makineler spine çok büyük kaçar. sizi çok yorar. 30 luk 40 lık makineleri tercih edin. bazıları 40 lık daha iyi der ancak bence türkiye şartlarında 30 luk makineler spin için yeterlidir. bir de bu işin devir kısmı var. 5.0 makine mi? 5.2 makine mi? 6.0 makine mi? offfff :D Bu işin çözümü de şu. lüfer, kofana için yüksek devir levrek için orta devir bir makine almak. ilk başlayanlar bence yüksek devir makineler tercih etmeli. vs vs vs vs :D

huseyin.acar.3950

Aktif Üye
Siz sorun. Hiç çekinmeyin. Ben sıkılmadan cevaplarım. Ayrıca sonradan kafanıza birşey takılırsa özel mesajla da sorabilirsiniz. Unutmayın ben bu işte ustayım diyen kişi bile sora sora öğrendi. :)

65 lik makineler spine çok büyük kaçar. sizi çok yorar. 30 luk 40 lık makineleri tercih edin. bazıları 40 lık daha iyi der ancak bence türkiye şartlarında 30 luk makineler spin için yeterlidir. bir de bu işin devir kısmı var. 5.0 makine mi? 5.2 makine mi? 6.0 makine mi? offfff :D Bu işin çözümü de şu. lüfer, kofana için yüksek devir levrek için orta devir bir makine almak. ilk başlayanlar bence yüksek devir makineler tercih etmeli. vs vs vs vs :D
Of of baya karışık yani
Bnim makina 4.8 devirli. Iyisimi siz bana birde 30luk yada 40lık bir makina önerin ben direk onu alıcam sanırım

Balıkçı Abi

Aktif Üye
Adı
ibrahim barış
Kan Grubu
B Rh Negatif
Of of baya karışık yani
Bnim makina 4.8 devirli. Iyisimi siz bana birde 30luk yada 40lık bir makina önerin ben direk onu alıcam sanırım
öneri konusunda başlangıç makinesi bilgim baya bir düşük. ileride inşallah 3000 lik bir stella alırsınız. spin makinesi tavsiyeleri hakkında bizim forumda bulduğum birkaç link inşallah işinize yarar.

Spin Makina Tavsiyesi - BalıkSevdam

spin makine tavsiyesi - BalıkSevdam

spin makina tavsiyesi - BalıkSevdam

spin makine tavsiye - BalıkSevdam

spin makine önerisi - BalıkSevdam

Spin için acemiye makina tavsiyesi - BalıkSevdam

At-Çek için kamış ve makine tavsiyesi - BalıkSevdam

spin için makine ve kamış seçimi - BalıkSevdam

huseyin.acar.3950

Aktif Üye
Yardımlarınız için çok teşekkürler. Baya bir tavsiye edilen makina var şuan karar veremedim hala bakıyorum inş karar vericem. Birde ip misina lazım sanırım.

Balıkçı Abi

Aktif Üye
Adı
ibrahim barış
Kan Grubu
B Rh Negatif
Yardımlarınız için çok teşekkürler. Baya bir tavsiye edilen makina var şuan karar veremedim hala bakıyorum inş karar vericem. Birde ip misina lazım sanırım.
başlangıçta okumanın 8 veya 4 katlı iplerini tercih edebilirsiniz. çok kaliteli değildir ancak işinizi görecektir. fiyatları diğer iplere göre uygundur. yanlış hatırlamıyorsam 4 katlı olanlarının 250m si 25-30 TL gibi birşeydi.

goldboy52

Aktif Üye
Adı
MURAT AYDIN
Bence kesinlikle 20-60 gr olan derim. Zira bizim buralardaki gibi 4-5 kg üzeri balıklarla karşılaşma ihtimaliniz çoksa 20-60 gr. gibi dik kamış daha yardımcı olur size. Yoookk ben kırbaç gibi kullanmak 1-5 kg. balıklarda bile adrenalıin mücadele yaşayacağım derseniz 10-40 alın.
Hiç unutmam 2.70 catana 10-30 gr kamışla dalgalı havada dere ağzında akıntıya karşı 2 kg lık paşayı, çekene kadar iyi ter dökmüştüm .. hayırlı olsun dileklerimle karar sizin

huseyin.acar.3950

Aktif Üye
Bence kesinlikle 20-60 gr olan derim. Zira bizim buralardaki gibi 4-5 kg üzeri balıklarla karşılaşma ihtimaliniz çoksa 20-60 gr. gibi dik kamış daha yardımcı olur size. Yoookk ben kırbaç gibi kullanmak 1-5 kg. balıklarda bile adrenalıin mücadele yaşayacağım derseniz 10-40 alın.
Hiç unutmam 2.70 catana 10-30 gr kamışla dalgalı havada dere ağzında akıntıya karşı 2 kg lık paşayı, çekene kadar iyi ter dökmüştüm .. hayırlı olsun dileklerimle karar sizin
Tavsiyeniz için tşekkürler. Bu bahsettiginiz kamış hafif sahte de nasl perforans sağlar.

goldboy52

Aktif Üye
Adı
MURAT AYDIN
Hiç sıkıntı yok 20-60 lık kamışlarda harika şekilde 12-20 gr lık sahteleri atabiliyor. Zaten biz levrekçiler genelde 12 gr altında sahte kullanmazlar. Benim elimde şu an okuma 3m. v-system 20-60 gr iki parçalı kamış var . Okuma Lure mania ( 2.58 m. 12-45 ) var. Ama genelde 20 -60 ı kullanırım. balığı sudan kesecek kadar da güçlüdür. Hatta keşke 2.70 olanı alsaydım dediğimde oluyor. Çünkü çoğu zaman 3 m olmasını gereksiz buluyorum . Çok şık ve hafif bir kamıştır. Okuma nın bu v-system serisi bence bir klasiktir. Fiyatını hakeden bir kamıştır. Pişman olmazsınız. Zaman zaman biraz mücadele ve adrenalin yaşayayım dedğim avlarda 12-45 gr olan ile ava gidiyorum . Her iki kamışlada aynı sahteleri rahatlıkla atabiliyorum. sonuç : 2.70 20-60 gr v-system kamış 10 numara!!!!

Balıkçı murat

Aktif Üye
Abi kamış 10-40 14-40 tercihe göre çok esnek olmasın dersen 20-50 olabilir.
Makine olarak 40 lık bir maki e iyidir.

Okuma 40s SRS kullanıyorum. Kamışım shimano catana 14-40 özellikle okumaya yatırım yapmak bana göre çok mantıklı, ömür boyu garantisi var ve servisi gerçekten çok iyi hizmet veriyor.

Ama tabi forumda çok tecrübeli abiler var, benimki sadece küçük bir deneyim paylaşımı.