Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Olta makinenizin kolu sağda mı, solda mı?

Makine kolunu hangi konumda kullanıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    393

Önder Kanığ

Moderatör
Yönetici
Adı
Önder
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben her iki elimi farklı işlerde ayrı, ayrı kullanabiliyorum.
Mesela kazmayı, küreği, keseri, çekici, makası, sol elle kullanırken kalemi, bıçağı, çorba kaşığını
sağ elimle kullanıyorum. Futbol oynadığım yıllarda(Uzun yıllar kaleci olarak oynadım) sol el ve ayakla oynadım.
Yukarıdaki yazdıklarımdan anlaşılacağı üzere kuvvet gerektiren işlerde sol elimi kullanıyorum.
(Solum sağıma göre daha kuvvetli.)
Kamışı kuvvetli ve dengeli olan yani sol elimle kullanıyorum, aksiyonları rahat yapabilmek ve çabuk yorulmamak için, dolasıyla makine kolunu sağ elimle kullandığım için, makinemin kolu sağda.
Bence, burada aktif olan makinenin kolunu kullanmak değil kamışı yorulmadan ve iyi aksiyon vererek kullanmak.
Sonuç olarak;
Solak olanlar kamışı sol elinle kullanmalı makine kolu mecburen sağda olacak, Sağlak olanlar kamışı sağ elinle kullanmalı makine kolu mecburen solda olacak.
Fiziki performansımızı doğru bir şekilde kullandığımızda avlarımızın daha keyifli geçeceği muhakkaktır.
Hepinize keyifli avlar dilerim.

dewdrop

Yeni Üye
Adı
mustafa
solak lar sağ sağlaklar sol kullanır genelde çünkü kamışı daha güvenli şekilde tutabilirsiniz böylece

NorthPole

Yeni Üye
Kan Grubu
O Rh Negatif
Makinayı sol elimle kullanıyorum. Kamışa sağ elimle daha iyi aksiyon verebiliyorum..

Sevgi

Üye
Adı
sevgi
Merhaba...

Ben sağ kullanıyorum, benim tüm oltalarımı sağ olarak değiştirdik.. eşim ise sol kullanıyor...

rastgelsin

tuncay-ay

Aktif Üye
Sağ elimi kullanırım. Sol elim ile bir iş yapmaya kalksam tersim de kalıyor pek becerikli olamıyorum. Ancak Sol kolumun da sağ kolum kadar kuvvetli olduğunu düşünürsek , kamışı sol elle tutmam da hiç bir sakınca yoktur. Benimde makina yı aldığımda solundaydı kolu. Hemen değiştirdim sağ yaptım ve hala daha sağda kullanıyorum.. Benim açımdan hiç bir problem yok :) sizi bilemem :p

MADMAN

Aktif Üye
Adı
kemal
ben iki yöntemide denedim kamış sağda makina kolu solda daha verimli sağ elini aktif kullananar için hem güç uygulamak kolay hemde hakimiyet

Gülay

Balık Sevdam
Gold Üye
Adı
Gülay Tekbıyık
solak lar sağ sağlaklar sol kullanır genelde çünkü kamışı daha güvenli şekilde tutabilirsiniz böylece
Ben bir solak olarak solda kullanıyorum, sağ elimi çok kullanamam ama kamışı sağ elimle tutuyorum.

çaylak_01

Aktif Üye
Adı
Ferhat...
Eğer normalde sağ elinizi kullanıyorsanız ve at-çek yapıyorsanız kolun solda olması biraz daha avantajlı oluyor çünkü sağ elle kamışı tutup sallamak sağlaklar için daha kolay.Beklemeli avlarda kamışı yine sağ elle tutup attıktan sonra kolu sağdan çevirebilirsiniz ama at-çekte bu olmuyor malesef :)