Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Olta makinesi gres yagi tavsiyesi ?

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Daha önceden şu gres önerilmişti :

Bosch Superfit To 100

Toz tutmama özelliğinden dolayı minumum macunlaşma eğilimi.
Yüksek yıkanma dayanımı.
Sıcaklığa karşı yüksek performans.
Aşırı sıcak ve soğuğa karşı dayanıklılık.
Dirençli ve doğal.
Metal ve asit içermez ve iletken değildir.
Aşındırıcı değildir ve tüm metallere ve çoğu lastik materyallere uyumludur.

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yağlama konusunda, WURTH iyidir.

Pas sökücü ve haif yağlama için WD 40 ( Solvent bazlı olduğundan, boyalı aksamlara zarar verir.) HHS 2000 sıvı gres, jelleşen yapısıyla bayağı iyi. Tabii, ölçüsünde kullanmak gerek.

midnigth

Aktif Üye
Adı
ömer baykal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
petronas tetula star yag siparisi ettim arkadaslar nlgı:0-1 araliginda yani ince bir gres yagi soguk hava rulman gresi olarak geciyor mantiken olta icin uyumlu benim aklimin erdigi bakalim gelince deneyip paylascam burdan.

Acemibalikci Maho

Aktif Üye
Adı
Tunahan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
N11 den skf gres yağı al tüp olanlardan. Bakım yerlerinde balıkçılarda sürekli görüyorum. Dişlilerin hepsine sürülüyor

midnigth

Aktif Üye
Adı
ömer baykal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
N11 den skf gres yağı al tüp olanlardan. Bakım yerlerinde balıkçılarda sürekli görüyorum. Dişlilerin hepsine sürülüyor
Biraz bu konuyu arastirdim skf den makine muhendisi yaglar uzerine bilgili bir arkadasdanda bilgiler aldim , skf iyi bir marka ozellikle rulman uzerine bahsettiginiz yaginda kaliteli oldugunu biliyorum lakin ozelliklerine baktigimda kivam sinifi 3 olarak geciyor yani yuksek kivamli bir yag, buyuk kafali jig ve surf makinelerde sikinti yapmaz akicilikta ama spin ve lrf makineleri icin dusuk kivamli dislileri fazla sarmadan akicilik saglayacak bir yaga ihtiyac var , dikkat ederseniz shimano yaglarinda spin ve surf icin farkli yaglar tavsiye etmis , disardan bulacagimiz rulman yaglari tabiki shimanonun sirf bunun icin formule ettigi yaglara esdeger olmayacaktir, amac ona en yakin ulkemizde rahat bulunan, uygun fiyagli is gorur yaglari bulabilmek.

M. Taha D.

Daimi Üye
Benim de bir sorum olacak.. Elimde baitcasting makinede boca nin seramik rulmanı var Wd 40 ile hafif temizlesem sorun olur mu? Temizledikten sonra ultra ince japon malı yağ var onla yağlayacam..

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Malum karantina doneminde makinelerin temizlik ve yag bakimlarini yapmaya karar verdim, hangi yaglari almam konusunda pek faydali veriye ulasamadim acikcasi.

Ülkede pek bu konuda urunde yok acikcasi alisveris sitelerinde arama yaptigimda , 25tl ye satilan beyaz bir gres var ayrica wurth hss2000 sivi gres tavsiye eden ve etmeyenler olmus.

Sizin tavsiye edebileceginiz urun varmi acaba ulkemizde bulabilicegim urun ozellikle disli gresi icin ?
Ben yaklaşık 8 ay önce daiwa exceler lt makinamı söküp dişlilerini gresle yağladım çok fazla sürmedim yağlı boya fırçasıyla inceden sürdüm, çok pahalı oldukları için öyle özel bir makine gresi almadım, makine motor yağları satan bir dükkana gittim resimdeki şu tüpün içindeki gres yağı aldım çok akışkan bir gres yağ birde tenekenin içinde kiloyla satılan koyu kıvamlı bir gres yağı aldım ikisini karıştırıp istediğim kıvama getirdim akışkan ama çok olmayan bir kıvama sonra dişlileri gresledim çok iyi dönmeye başladı tam istediğim gibi oldu, 8 aydır kullanıyorum hiç bir sıkıntı olmadı, aynı makinadan kullanan iki arkadaşım var benim makinayı denediler çok beğendiler kendi makinenin akışını

Ekli dosyalar

midnigth

Aktif Üye
Adı
ömer baykal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Petronas tetula gresi uyguladim catana spin makineme urun bekledigim gibi ince bir gres yagi makineyi sarip agirlastirmadi , bu yagi tavsiye ederim yuksek seviye spin makinesi kullanmayanlar icin.

Turko

Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Ben yaklaşık 8 ay önce daiwa exceler lt makinamı söküp dişlilerini gresle yağladım çok fazla sürmedim yağlı boya fırçasıyla inceden sürdüm, çok pahalı oldukları için öyle özel bir makine gresi almadım, makine motor yağları satan bir dükkana gittim resimdeki şu tüpün içindeki gres yağı aldım çok akışkan bir gres yağ birde tenekenin içinde kiloyla satılan koyu kıvamlı bir gres yağı aldım ikisini karıştırıp istediğim kıvama getirdim akışkan ama çok olmayan bir kıvama sonra dişlileri gresledim çok iyi dönmeye başladı tam istediğim gibi oldu, 8 aydır kullanıyorum hiç bir sıkıntı olmadı, aynı makinadan kullanan iki arkadaşım var benim makinayı denediler çok beğendiler kendi makinenin akışını
merhabalar son avımda benim makinaya sağlam su ve kum değdi. ama ben makina sökmek nedir bilmem? parçalarım elimde fazlası kalır :D epixor 20 var bende okumanın bunun bakımını kime nasıl yaptırabilirim? yada av bayi filan yapar mı? herkes kendisi mi yapıyor? sorularıma cevap verirsen sevinirim =)

midnigth

Aktif Üye
Adı
ömer baykal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
merhabalar son avımda benim makinaya sağlam su ve kum değdi. ama ben makina sökmek nedir bilmem? parçalarım elimde fazlası kalır :D epixor 20 var bende okumanın bunun bakımını kime nasıl yaptırabilirim? yada av bayi filan yapar mı? herkes kendisi mi yapıyor? sorularıma cevap verirsen sevinirim =)
Makineleri sokup takmak dusundugunuzden cok daha kolay emin olun bende bu gune kadar hic acmamistim bu karantina boslugunda oturdum 4 makinemi parcalayip topladim bu haftada hepsinin yag bakimini yapiyorum hem bu sayede makinelerin calisma bicimini nerde zayifliklari var onlarida anliyorsun hatta bi tane 10 yillik remixon makine var bende hic bakimi yapilmamis bu gune kadar icindeki 3 pilastik rulmani ucuz celik rulmanlarla degistirdim bakimini yaptim makine cag atladi resmen yag gibi oldu boslukta yapmiyor artik :) yani eglenceli aslinda takildigin yerde youtube videolarini izlersin halledersin.