Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Oltama gelen çeşitli balıklar. Çanakkale-Sivrice

cemsy

Yeni Üye
Adı
cem suzer
iyiki varsın orhan baba ne güzel bir yaşam bir çok kişinin yapmak isteyipte yapamadıklarını yapmak her insana ve her balıkçıya böyle muhteşem avlar nasip olmaz.hep böyle güzelpaylaşımlarla seni görmek çok güzel büyük üstad.

Adı
Orhan Küçükbiçmen
Maşalah orhan usta, Sen tüm bu güzellikleri yaşamayı hak ediyosun,:) Daha çok av raporları okuycaz senden, Sağlık ve sıhhat ile, Kısmetin açık olsun...
Çok teşekkürler sevgili Oktay kardeşim, yazılarımdada da ukuduğun gibi bu acımasız iş, ticaret hayatının sırtımıza yüklediği ağırlık altında epey ezildik, çok badireler atlattık tabi bundan gereken yarayı da aldık, çekler senetler alacaklar falan , açma kutuyu,:( en sonunda işlerimi yöneticilere bırakıp uzaktan kontrolle yönetmeye karar verdim, Ankara'da zaten kaldığım sürece Bayındır hastahanesini otel olarak kullanırdım, devamlı stresten kaynaklanan yüksek tansiyon, işte burayı hemen terketmek gerektiğine inandım, ver elini Çanakkale,Assos Kadırga koyu,1996 mat ayı, orada arkadaşımın yanında sonrada bir otelde kaldım, fakat her zaman Sivrice'ye balık tutmaya giderdik, Kadırga koyunda oturan Kenan ağbeyim ile ( rahmetle anıyorum.)tekneye atladığımız gibi devamlı sırtı ile balık avlardık, Rahmetli Kenan ağabeyim oda benim gibi sülaleden çok eski İstanbul'lu idi çok iyi anlaştık, ilk başta her şeyi ondan öğrendim, öğretmeye ve göstermeye her ne kadar cimriysede bana karşı gayet açık olarak bütün bilgilerini takımlar hakkında her şeyi gösterdi, sonra da ikinci teknesini 5 metre İstanbul Ayvansaray yapımı ağaç teknesini hediye gibi çok cuzi bir paraya verdi, aynı zamanda ben de o zamanlar Sivrice Sokakağzı'nda kalmaya başladım, tekne ne vakit Sivrice'ye geldi, oda arabası ile gelir ve beraber balığa çıkardık, son günlerinde hep benimle beraber balığa çıkardı, zaman gelecek çok iyi bir olta balıkçısı olacaksın Orhan . dedi.:) en çok barakuda avını ve yemesini severdi, son günlerinde ölmaden bir gün evvel beni telefon ile aradı,- ne haber Orhan denizde neler var deyince bende anlatmaya başladım - Kenan abi dün iki sinarit aldım bu günde 7 barakuda deyince -dur dur yeter artık söyleme dayanamıyorum ,:):):) demişti rahmatli ustam Kenan abim.:):):) işte böyle devam eden yıllar, velhasıl lafı şuraya getirmek istiyorum, bu iş hayatının yorgunluğu ancak Sivrice gibi bakir çok az insanın yaşadığı çok güzel bir denizi ve olta balıkçılığı için çeşitli balıkların barındığı çok güzel şirin bir balıkçı koyunda çıkardı,ben de hanımla beraber burada Sivrice'de yaşamaya başladık, kızlarımız okullarını bitirmek üzerindeydiler,sonradan ikiside meslek sahibi oldular, işte buraya Sivrice'ye gelişimin sebebi burada zeytin bahçemizin içersinde kedimiz ve köpeğimiz ile geçiriyoruz , hanım köyün çocuklarına İngilizce dersler veriyor, bahçedeki ağaçlarla zeytinlerle uğraşıyor ben de denize çıkıp balık avlıyorum,
bu hayat, bu hava, bu deniz, bu balık avları bu güzel Sivrice tansiyon mansiyon
bırakmadı sadece kavgadan, münakaşadan, problemlerden uzakta durmak mecburiyetindeyim,:) işte burada vaktimi balık tutarak buradaki dostlarımla beraber akşamları tuttuğumuz balıkları yiyerek güzel sohbetler yaparak geçiriyorum, birde çok sevgili amatör balıkçı dostlarımla beraber internette balık avları ile ilgili konularda bilgi alış verişlerinde güzel paylaşımlarda bulunarak, ben sadece bu güzel dünyada sevdiklerimle beraber mutlu yaşamaya çalışıyorum, mutluluğun bir sanat olduğunu, güzel bir şekilde içra edildiğinde ve mutluluğa dönüştüğünde bizlerde bu yaşamın sanatçıları olduğumuzu söyleyebilirim.:):):)
Birde öğrendiğim bir felsefe aklıma geldi bunu da seninle paylaşmak isterim sevgili Oktay kardeşim, insanın beyninin yarısı kötülüklere diğer yarısı ise iyi ve doğru şeylere çalışırmış,:) buda her insanın kendi elinde olduğunu öğrendim,:)bende beynimin yarısını güzellikler için kullanıyorum, diğer yarısı ile hiç ilgilenmiyorum,:):):) Hayat esasında çok güzel ve çok kısa,:):):)
değerini çok iyi bilip güzel harcamak lazım.:):):)
Sevgiler selamlar hoşşçakal Oktay kardeşim.:):):)

CAHİT ACUN

Daimi Üye
Adı
CAHİT ACUN
Konu çok çok güzel.Ömrünün sonuna kadar böyle avların olsun.Allah hep yanında olsun.

Adı
Orhan Küçükbiçmen
Baba nasılsın??? Bizim sezon başladı artık en kısa zamanda görüşmek dileğiyle.Bu arada otelin ordab çupra av vermeye başladı heberin olsun.Saygılarımla;)
Çok teşekkürler sevgili Bora kardeşim, ilk başta seni uzun zamandan beri ziyaret edemediğim için suçluyum, ama biliyorsundur denizde olmaktan hiç bir şeye vakitte kalmıyor, ama sana söz veriyorum bunların acısını çıkaracağız,:):):) bu arada denize sıfır çok güzel bir oteliliniz var birde senin balık avlarını bilmen oraya gelecek balıkçı arkadaşlarımız çok güzel olacaktır, birde teknen ilede balığa çıkartırsın, sizlere hayırlı işler dilerim, senden haber bekliyorum en kısa zamanda akşam üzeri göüşeceğiz, sevgiler hoşçakal.:):):)

Adı
Orhan Küçükbiçmen
Orhan ağabey herkese nasip olmayacak resimler.Sana birşey sormak istiyorum? Melanurlar gördüğüm kadarıyla çapariyle tutulmuşlar o avın hikayesinden bahsedermisin , malzeme ve yöntemi çok merak ettim , şansının daim olması dileğiyle .Teşekkürler.

Sevgili kardeşim adını göremedim,:)
Melanurlar çaparide uskumru ararken tesadüfen çapari takımına sardılar, bizim çapari takımlarımız çok güçlü olduğundan takılan melanurların hepsini teknemize aldık, bu konuyu hemen yayınlayacağım, her halde burada yayınlamadım, sevgiler hoşçakal.:):):)

Adı
Orhan Küçükbiçmen
iyiki varsın orhan baba ne güzel bir yaşam bir çok kişinin yapmak isteyipte yapamadıklarını yapmak her insana ve her balıkçıya böyle muhteşem avlar nasip olmaz.hep böyle güzelpaylaşımlarla seni görmek çok güzel büyük üstad.

Sevgili Cem kardeşim bu güzel yorum ve övgülerin için çok teşekkürler, ben denizi ve balık avlamayı çok seviyorum, her şeyi çok bildiğimi iddia etmem ama gerçek olan bir şey var onuda söylemek zorundayım,:):):)
Ço şanslıyım.:):):) bu şansım taaa uzun senelerden beri devam ediyor.:):):)
Sana da güzel avlarda bol çanslar dilerim sevgiler hoşçakal.:):):)

Adı
Orhan Küçükbiçmen
Konu çok çok güzel.Ömrünün sonuna kadar böyle avların olsun.Allah hep yanında olsun.

Çok teşekkürler Cahit kardeşim, inşallah genç kardeşlerimize örnek oluruz, onlarda bizler gibi emekliliklerini balık avlayarak geçirirler, İstanbula, selamlar, sevgiler hoşçakalın.:):):)