Latif merhaba,
Açıkcası bir araştırma yapıyım ve düşünceleri öğreniyim demiştim.
Şimdiye kadar bir
shımanosahibi olamadım henüz

kısmet diyelim.
Benimde yıllardır elimde duran Banax SX 3000 makinamö var,öyle duruyor kullanmıyorumda ancak çok ağır

Spin'de kullanılmaz tabi.
Bahsettiğiniz Banax 500 G ilginçmiş,hem önden,hem arkadan kalama olduğunu bilmiyordum doğrusu.
İlgin için teşekkürler.
Bu arada bahsettiğin senin kullandığın çift kalamalı üründe bu olmalı.
RastgeleAV - Balklk Malzemeleri, Jig, Olta, Kam, Bot, Kamp Malzemeleri, Dal Malzemeleri RastgeleAV.com, MAKNALAR, BANAX, Helicon, Banax, HELICON 500G BANAX MAKNE
Benim 2000 senesinden önce kullandığım bir catana vardı bir de bu 1000 lik alıvıo alabalık avı için almıştım. Başka hiç shimanom olmadı. Fakat İstanbul ve çevresinde shımano kullanımı fazla gibi geldi bana, son zamanlarda okuma ön planda. O yüzden size 4000 alıvıo demiştim. Sizin banax SX serisi ve birde ST serisi vardır onların 2000-3000-4000-7000 olmak üzere hepsi çok güçlü işçi makinalardır. ST 4000 C olanı ben sürütmede kullandım uzun yıllar. Tahir bey'de bu makinayı kullanır canlı sürütmede. Zaten sizdeki makina makarası sebebiyle at çek için uygun değil. Canlı yem bırakma ve sürütme makinası olarak çok iyidir.
Amreyaj bildik adıyla kalama benim kullandığım helicon modelinde önde, arkada bulunan amreyaj, yine arkada duran
makara salma sistemi'ne kumanda adiyor. Bu makinaları genelde beklemeli ay yapan (sazan, yayın, çipura, vb...) oltacılar kullanıyor. Olta atıldıktan sonra mandal kurularak
makara salma sitemi devreye sokuluyor. Balık yemi aldığında makara boşalıyor ve cırlama sesi veriyor. Balığı tasmalamadan önce kolu bir tur çevirirseniz kurulan mekanizma boşa düşüyor. Böylece önden ayarladığınız kalama ayarına geri dönmüş oluyorsunuz.
Benim avlanma tarzıma uymadığı halde ben neden tercih ediyorum. Bot üzerinde vobler değiştiriken mekik köprüsünü açmadan yemi kendi ağırlığıyla aşağı düşürüyorum. Balık kepçeye girdiğinde mandalı kurarak kamış üzerindeki baskıyı alıyorum.
Verdiğiniz linkde
Banax Helicon 5600 modelinin resmi var fakat 500 G yazıyor.
5600 modeli +100 kalibrelik bir makinadır. Bu makinadan da iki tane eskittim Şimdi piyasada 5400
NF olarak Çin malları var O yüzden almıyorum. Koreden orjınalini ithal etmek aklına gelirse ithalatcıların o zaman başka makina kullanmanızı idda ederek tavsiye etmem.
500 G
http://www.knkfishing.com/pd-banax-helicon-baitrunner-spinning-reel.cfm bu linkten bakabilirsiniz.