lvlualliml3ey
Yeni Üye
spin gerçekten çok farklı, heyecan verici özel bir avlanma tekniği. her an ne olacağını kestirmek zor. oltaya 300gr lık bir ispendek, çinekop da vurabilir. 5-10 kg lık bir trofe veya kofana da. insanı çeken bağlayan bir yönü de bu olsa gerek. oyuncağı da bolBalığı çeken şey makine değil, kamıştır.
Bu kaliteli bir makina kullanmaya gerek yoktur düşüncesi oluşturmasın sakın. Kaliteli makinalar her zaman avantajlıdır. Balık misina alırken dişli sıyırması, çevirirken kolun elimizde kalmasını, misinanın sürtünmesi nedeniyle atkı teli üzerinde yuva oluşturup misinayı koparmasını istemiyorsak kaliteli ürünler kullanmalıyız.
3 kg drag değeri olan bir makinaya 5 kg çekerli misina sardığınızı ve bu takıma da 8 kg lık bir balık vurduğunu düşünelim.
Kaloma tamamen kapalı olsa bile balık kaçmaya çalışırken makinanızdan misina sağacak ve misinanıza da artı bir yük binmeyecek. B>lık 3kglık yükü sonsuza kadar taşıyamaz. İşte balığın soluklanmak için durduğu noktada kamışla balığı çekecek ve oluşan boşluğu da makina ile saracaksınız. Balık durduğunda siz, hareketlend,ğinde de o misinayı çekecek ama yorulacak.
Bu tecrübedir. En çok yapılan yanlışımızda kamışı suya paralel tutup tüm yükü makinaya ve kamışa bindirmektir ki bu durumda kaçınılmaz son oluşur ve balık kaçar.
Elinizde 10 kg drag değeri olan bir makina ve 7 kg çekerli bir misina olduğunu ve yine 8 kglık balık vurduğunu düşünelim. Eğer kalomanız tamamen kapalıysa balığın vurduğu ilk anda 7 kg çekerli misinanız biraz esneyip düğümünden kopabilir.
makina olarak öncelikli olarak shimano veya daiwa önden kalama konusunda kafamda netlik oluştu.
kamış olarak genelde teleskopik kullandım (daiwa spin) özellikle taşıma, kapatma ve açma kolaylıkları nedeniyle 2 parça veya 3 parçalı spin hiç kullanmadım desem yalan olmaz. ama araştırıyorum yorumları okuyorum. 2-3 parçalı kamışlarda 2 kamış üzerinde yoğunlaştım. procatch carbospin pro 270 15-30 atarlı 3 parça 95cm kapalı boy 120 gr ağırlık 5 kg kaldırma 65 tl. diğeride spro gt 270 15-40 atar 96cm kapalı 180 gr 3 parça 140 tl.
şeref bey öneriniz hangisi olurdu veya başka önerileriniz var mı. verdiğiniz bilgiler için ayrıca tşkrler.