stratejist
Aktif Üye
- Adı
- ÖZDEMİR
- Kan Grubu
- AB Rh Pozitif
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim Hasan bey. Söylediğiniz balıkçı barınağına eşimle birlikte bir kere gece avlanmak için gittik ve avlanırken oranın bekçisi olduğunu iddia eden bir zevat gelip garip(!) bir üslupla orada avlanmanın yasak olduğunu ve orada avlanamayacağımızı söyledi. O an yanımda eşim olduğu için gereksiz tartışma olmasın diye birşey söylemeden malzemeleri toplayıp bölgeden ayrıldım. Allahtan yanımda eşim vardı yoksa muhtemelen o gece orada o zevatı evire çevire döverdim ve gecenin o vaktinde etrafta kimse olmadığı için de elimden de kimse alamazdı, durduk yere başım belaya girerdi. Yani anlayacağınız barınak tarafına gitmek benim açımdan biraz riskli, agresif bir yapım olduğundan her an başımın belaya girebileceği bir yer. Onun dışında sizin de belirttiğiniz gibi ne yazık ki o çevrede kıyıdan avlanacak pek bir yer yoksizin canınızı sıkmak istemem ama özellikle kıyıdan o bölgede av yapmayı unutun.hemen özdereyi geçer geçmez balıkçı limanı var balık olsa zaten onlar orayı rahat bırakmaz.bölge kıyıdan çok ağla avlanıma maruz kalmış muhtemelen yakalanmayanlarda rahat bırakılmadıkları için kaçmışlar.değirmen tarafında balık olsa önünde hiç değilse 1 tane tekne görürdüm.size tavsiyem kıyıdan av yapacaksanız özdere limanına gidin.orda balık avlamak yasak ama her yer çok serbest kim kime dum duma gibi bir yer.turcu tekneler açıkta servis ettikleri balıkları burda temizliyorlar ve altta çok kefal gördüm.buruna doğru teknelerin arasından avınızı yapın.başkada zaten kıyıdan av yapacağınız bir yer olduğunu ben sanmıyorum
O çevrenin 2000lerin başındaki durumunu da bilen biri olarak deniz altı faunasının çok değiştiğini ve eskisi kadar canlı (balık, kabuklu vs.) olmadığını da belirtmem gerek. Ne yaptı ne ettiler bilmiyorum ama resmen anasını ağlatmışlar o bölgenin